Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune
  Søke i verdalsbilder 
            
Loading
   Translate-übersetzen-Traduire

Søk i ukens bilder
Id:  
Kat:  
Tekst:    
  Vis alle 
AmazingCounters.com














 Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
     Ukens bilder              
Uke 0747   Fra Martseinsvola en sommerkveld i juni  Foto: Eystein Ness      
Volhaugen har stor verdi i friluftsammenheng for mange verdalinger. Den mest aktive bruk av Volhaugen er knyttet til skihytta, skiløypa og turaktiviteter generelt. Også orienteringsklubber er aktive brukere av Volhaugen. Eystein Ness har lagt sin elsk også på dette området og presenterer her bilder i form av en video. Ta en titt på dette som ligger rett utafor stuedøra vår! Bildene blir vist sammen med flott musikk. Den andre melodien er "Fri som ein føggel" av Kalle Garli - vakkert!  Start video!    
Uke 0746   Solnedgang ved elveosen  Foto: Ole M. Larsen      
Bildet ble tatt 17/11. All snøen har regnet bort og det er "sykkelføre" igjen.    
Uke 0746   Brannøvelse på Ørmelen 1968  Skannet: Ole M. Larsen      
Det røde huset som lå i svingen rett sør for aldersheimen blir brukt i en øvelsesbrann av Verdal brannvesen. På Bildet: Alf Jakobsen, Bjarne Berntsen og Alf Dahling. E6 gikk rett forbi det brennende huset den gangen! Utlånt av Bjarne Berntsen     
Uke 0746   Vinterstemning i Volhaugen 13/11  Foto: Eystein Ness      
Fine forhold i Volhaugen på tirsdag. På torsdag slår været om og vi går mot helga med mildvær og regn. Har du lagt merke til at du kan sjekke været for Verdal ved å klikke på "Ver i Verdal" over menyen?     
Uke 46   Verdalsøra sentrum 1966  Skannet: Eystein Ness      
Siden dette bildet er tatt har mange bygninger blitt fjernet. Vi kan nevne Riksvoldgården, Frankgården, "Ellewsenkvartalet", Suulgården, Bedehuset, Huset der frisør Olsen holdt til. På andre siden av jernbanen ser vi at det er byggeaktivitet der den gamle kinoen sto. Sammenlign med dette på bildet.
Ellers er av dette trekantete kvartalet "inntakt". Klikk på lupen og "før" markør over bygningene.    Før markør over bygningene på det store bildet for å få opp navn og årstall.  
Uke 0745   Høstbilde fra Stiklestad  Foto: Eystein Ness      
Vi går noen uker tilbake og tar med enda et flott høstbilde fra Stiklestad. Dette "bildet" vil forandre seg i løpet av et par år. Den nye veien til Leksdalen vil komme på høyre side av kirken. Før veien kommer (2009?) må arkeologene "klargjøre" området.    
Uke 0745   Gravhaugene på Trones og golfbanen  Foto: Ole M. Larsen      
Når skogen ble hogd kom gravhagene på Trones fram "i dagen". Her er litt hva Adressa skrev når hogstmaskinene holdt på her : Dette er også et område med landets tetteste konsentrasjoner av gravhauger. Men høvdingene som regjerte her for over 1000 år siden drømte neppe om at menn skulle gjøre noe så lite maskulint som å drasse rundt på en tralle og klaske til en liten hvit ball.     
Uke 0745   Friluftsområdet på Trones og golfbanen  Foto: Ole M. Larsen      
Sykkelsesongen er ikke over. Nydelig vær nå sist søndag både for "fotfolk" og sykkelister. Dette bildet er tatt nord for den nye golfbanen på Trones. Her kan du se 8 mil utover Trondheimsfjorden  Kart     
Uke 0744   Innsvatnet  Svein Guddingsmo       
Innsvatnet med Mannshaugan i horisonten     Innsendt av:
Uke 0744   Springflo, fullmåne og lavtrykk  Foto: Ole M. Larsen      
Noen ganger meldes det om springflo. Hvis vi har fullmåne og sterk pålandsvind, vil effektene knyttet til flo og fjære forsterkes. Dette bildet er fra "ytterstien" gjennom friområdet på Ørin.
Se flere springflo-bilder   Les mer om måne og floSimulering av flobølgen i Europa.  Kart.    
Uke 0744   Svartkjel'n  Foto: Eystein Ness      
Svartkjel`n er en del av en vellykket tur. Lukten og smaken av svartkjelkaffe kokt på bål av "furrugaidd" eller fjellgran er halve turen. Den som ikke har fornemt dette har gått glipp av en naturopplevelse.     
Uke 0743   Fullmåne over Leksdalsvatnet  Foto: Eystein Ness      
Hallemstøa til høyre. Kart     
Uke 0743   Leirådalen  Foto: Ole M. Larsen      
Leirådalen Et stykke vakkert kulturlandskap. Se kart    
Uke 0743   Tindbrua en tidlig morgen  Foto: Ole M. Larsen      
Den nye brua farges i gull av morgensola. Ta også en titt på dette bilde av brua     
Uke 0743   Trøsking på Ekren i Vuku i1915  Skannet: Eystein Ness      
Denne trøska gikk under navnet "stortrøska" og ble brukt på gårdene mellom Vest-Grunnan og Øver-Fåra. Foruten maskinisten var det tre-fire fastkarer på trøska som var med på hele ruta. Ny tekniske framskritt gjorde trøska overflødig og hun skal ha endt sine dager ved Lundskinberget.
Se navna på noen av karene her  Se mer tresking : 1 2 3 4 5 6 7 8 9    Utlånt av Jørgen Johnsen    
Uke 0742   Høstens farger  Foto: Eystein Ness      
Klikk på lupen.    
Uke 0742   Ved Larsen-Flåtta i Vinne  Foto: Ole M. Larsen      
Bildet er tatt i "innklemt" låg morgensol i slutten av september.     
Uke 0742   Barnedåp på Østnes Hotell 1911  Skannet: Eystein Ness      
Se navn    
Uke 0741   Kajakkpadling ved Buneslandet  Foto: Eystein Ness      
Elever fra klasse 10A ved Verdalsøra ungdomsskole har utedag ved Buneslandet 27. september 2007     
Uke 0741   Bjørsjøelva  Foto: Eystein Ness      
Høstmorgen der brua for Gamla vegen krysser Bjørsjøelva. Klikk på på lupen. Kart.    
Uke 0741   Da vi brukte elva - sommer og vinter  Skannet:       
For 50 år sia var det kalde vintrer med mye snø. Elvaisen var ofte tjukk og vi laget skøytebane både for lengdeløp og ishockey. Vi drev også med isfiske etter flyndre som gikk til kattmat og minkmat. Torsken på bildet ble tatt etter mye dramatikk like ovenfor jernbanebrua. 1.rekke: Svein Vist, Arne Sigurd Steinsmo, Ingun Ekren. 2.rekke: Håkon Kolberg, Stein Olav Fosnes, Leif Roger Kolberg, Ukjent, Knut Ekren. 3.rekke: John Vestrum, Arnemann Dahl, Holger Skjerve, Ole Morten Larsen (fisker)
Les mer om denne dramatiske fiskehistoria     
Uke 0741   Sulgården     
Utlånt av:   

Før 1900 kjøpte Louise Rygh Sulgården, eller Jonsvold som den heter,. Hun var mor til Laura som ble gift med lensmann Jon Suul som senere overtok gården. Kanskje derav navnet Suulgården. Lovise Rygh var telefonistinne og bestyrer av "Rigstelefonstationen" og hun flyttet "Centralen" over dit etter kjøpet. Etter ny flytting av centralen var bibilioteket der i tidsrommet 1951 - 1960. Under og etter krigen var lensmannskontoret i den røde bygningen. Verdal kommune kjøpte eiendommen i midten av 80-årene i forbindelse med utbedring av veiforholdene, først Suljordet og senere selve husa.    Karle Jensvik 
Uke 0740   Molåna og Kapellet  Foto: Eystein Ness      
Et fantastisk høstbilde. Husk endelig å klikke på lupen. Molåna er bygd i 1783 og kommer fra gården Mo ved Stiklestad. I 1954 ble museets mest sentrale bygning flyttet hit. St. Olavs kapell sto ferdig akkurat i tide til feiringen av 900-årsdagen for slaget, 29. juli 1930.     
Uke 0740   Munkeby kloster  Foto: Ole M. Larsen      
Levangsbilder i Verdalsbilder. Dagbladets helgemagasin har en interessant artikkel fra vår samkommune Levanger. Der står det at munkene som holdt til i Munkeby kloster for 800 år siden så på Trøndelag som klodens ytterpunkt. Nå kommer de tilbake. Klikk på "Les mer".   Kart    Wikipedia    
Uke 0740   Karl Johans vei brukt som anleggsvei  Foto: Eystein Ness      
Kong Carl Johans Veg går mellom Skalsstugan og Ådalsvollen. Nå i høst er denne verna veien delvis ødelagt av anleggsmaskiner mellom Kongsstua og ned til Ådalsvollen!  Se flere bilder      Se kart    
Uke 0740   Juldalsveien  Foto: Ole M. Larsen       
Veien opp Juldalen er stengt med bom det meste av året. Men med sykkel kommer du fram. Et flott stykke vei på 12780 meter. Når du har kommet til enden er du ikke langt unna Gluptjøinna og Nordre Drivsjø. En fin dagstur der du kombinerer bil, sykkel og turmarsj.
Du kommer langt inn i fjellet og du trenger ikke å ha med så stor sekk.  Se video  Kart    
Uke 0740   Grensrøys nr 165 ved Storsjøn  Foto: Eystein Ness      
Den gamle røysa var oppsatt rundt 1750-tallet etter den første skikkelige grenseoppgangen mellom landa – Schnitlers grenseeksaminasjonen i 1742. Gammelrøysa sto fram til 1960 da det var grenseoppgang og rydding av grensegata. Les mer denne og andre grenserøyser.   Kart    
Uke 0740   Dinganeset i Skalsvatnet  Foto: Eystein Ness      
I følge sagaen skal Gunnlaug Ormtunge og Skvaldre-Ravn ha slåss her i 1008 eller deromkring.  Kart    
Uke 0739   Høst  Foto: Eystein Ness      
2    
Uke 0738   Skåddåberget  Foto: Eystein Ness      
I albumet finner du 6 bilder fra Skåddåberget som er tatt fra samme sted 18. september 2007.
Dette er med utsikt mot Haugsvola og snøhvite Kliningen mot Meråker. Jeg tror at de som hevder at navnet kommer av å skue, se utover har rett. For makan til vakker plass skal en lete lenge etter.
Utsikt til alle hold. Og det er ikke mange km dit. Se kart og veibreskrivelse    
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Se Verdalselva fra luften
Database Error: Unknown column 'Logo' in 'order clause'