Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune

  Søk etter tekst
Id:  
Kat:  
Tekst:    
Vis alle 
 Copyright © Verdalsbilder
 Webløsninger og webmaster:
 Ole Morten Larsen
Billedmaster:  Eystein Ness















 Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
     Ukens bilder              
Uke 1720   Kirkegårdsgjerde ved Verdalsøra Kapell    Foto: Eystein Ness        
Her er det ikke nødvendig med annen kommentar enn å sitere fra forskriften til gravferdsloven: Gravplassen skal være inngjerdet og ha lukkbare porter. Det areal som ligger innenfor gjerdet skal som hovedregel være opparbeidet. Gjerdet skal ha et verdig utseende og utgjøre et fysisk hinder.     
Uke 1720   Lille Lasse på cirkus    Bildet lånt ut av Lars Gustav Tuset.        
Lars Gustav Tuset, under artistnavnet Lille Lasse fra Leksdalen. Foruten private opptredener var han og faren med Cirkus Berny og Cirkus Love der han opptrådte med sine akrobatiske øvelser i 1956 og 1957. Her under et stunt der han står på hodet og kler av seg. Bildet lånt ut av Lars Gustav Tuset.    
Uke 1719   Statuen av Olav Den hellige under oppsetting i 1973    Foto av Harald Wågø        
Godt innpakket og med sikker løfting av Verdalskrana skal kongen til Dyre Vaa opp på sokkelen oppe ved amfiet på Stiklestad. HMS var nok et ukjent begrep i 1973.    
Uke 1719   Hogst av den gamle Stiklestad allè ved Prestgårdsvingen i 1990    Bildet utlånt av Terje Reitan.        
Som en ser står den gamle trerekka på sørsiden av veien igjen.     
Uke 1719   Utskipingsanlegg for kalkstein fra Tromsdalen ca 1970    Foto av Harald Wågø        
Dette er vel i starten til firmaet Reidar Svendsen`s utskiping av kalkstein over havna på Ørin. Hvis opplysninger stemmer så har de to kranene kommet fra Svalbard.    
Uke 1719   Isgang på vestenden av Kjesbuvatnet    <==== Klikk     Foto: Eystein Ness        
Bildet er tatt fra Leirsjøknoppen.    
Uke 1719   Druer i Olsen Gartneri ca 1957    Foto av Harald Wågø        
Nils Olsen studerer drueklasene. Drueplanten levde i gartneriet og ga vel frukt hvert år helt fram til virksomheten ble lagt ned.     
Uke 1718   Seterbua på Nordbergshaugen ca 1964            
Seterbua ble bygd i 1963 og fjøs og høybu først i 1970-åra. Tomta ble i sin tid gitt som gave til Museet fra kjøpmann P.H. Husum m.fl. Foto av Harald Wågø. Klikk her for å lese om seteren og Museumsdrift i 80 år, skrevet av Solveig Ness. Klikk her for å se et bilde fra 2009.     
Uke 1718   Rødsildre ved Brudesløret i Sul har fått besøk av to Diplomater 3/5 2017            
Rødsildra blomstrer som aldri før i berga mellom Driva og Brudesløret og i solskinnet våkner sommerfuglene til liv igjen. En nøysom plante som lever under karrige kår. Foto: Eystein Ness    
Uke    Etter flommen i Vuku 22. februar 2006    Foto: Eystein Ness        
    
Uke 1718   Vargkollrennet ved Sandvika i 1958    Foto: Eystein Ness        
Her er det Johan Fornes som er i svevet. Mange kjente hoppere har satt utfor her. Nevnes kan Torgeir Brandtzæg, Arnfinn Bergmann, Torbjørn Falkanger, Anders Voldseth med flere. Bakkerekorden var på 44 m. Foto av Harald Wågø.    
Uke 1717   Jamtlandsvegen inngår i Feren Reinbeitedistrikt    Foto: Eystein Ness        
Det er tydelig at reinen trives med salt og forurensing av biltrafikk. Traff på en flokk med "dieselrein" som lesket seg med å slikke asfalten som var saltet ved Sandvika Fjellstue. Dyra var ikke skvetten av seg så det var tydelig at de ikke ville bli forstyrret i matfatet. Rein skal visstnok være "rein" mat men det må en begynne å tvile på når en ser alle som hver vinter befinner langs denne vegen fra Stormoen til Sandvika. Det er vel saltet som gjør at de trekker mot vegen og da får de vel i seg uhumskheter samtidig. Det ser heller ikke ut til at reineierne gjør den store innsatsen for å holde dyra borte fra vegen. En kan bli skeptisk til å kjøpe seg ei reinsdyrstek. Hvis det er flere plasser med slikt kosthold for reinen så er det ikke så rart at det er for mye kjøtt i forhold til etterspørselen. Bransjen må i allefall ikke reklamere med "Rein" mat.    
Uke 1717   Vasskjøring i Inndalen tørrsommeren 1968            
Den sommeren var det mange inndalinger som var vasslaus og måtte kjøre vatn til husdyra. Her er Eva Høgli i gang med å fylle opp melkespann ved den gamle bottenbrua over Tveråa.    
Uke 1717   Panoramabilde av havna og havfrua og "halve bøgda" tatt fra Børsåsen.    Foto: Eystein Ness    Video: Ole M. Larsen      
   Panoramabilde av havna og havfrua tatt fra Børsåsen. Vi sjer at "Jacket'n" har fått på sæ aill fire sko'n. Nå står de rosa flytetankene for tur. 
Uke 1717   Arbeid i tømmerlensa på gamle Trones Bruk i 1961    Foto av Harald Wågø.        
To mann i gang med å lede tømmeret inn fra lensa til den gang det nye barkeanlegget.     
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Database Error: Unknown column 'Logo' in 'order clause'