Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsMenyInclude has a deprecated constructor in /customers/a/3/8/verdalsbilder.no/httpd.www/MenyInclude.php on line 2 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsHeaderB has a deprecated constructor in /customers/a/3/8/verdalsbilder.no/httpd.www/HeaderB.php on line 2 Notice: Undefined index: s_Kategori in /customers/a/3/8/verdalsbilder.no/httpd.www/ukens.php on line 434 Ukens bilder
Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune
  Søke i verdalsbilder 
            
Loading
   Translate-übersetzen-Traduire


Søk i ukens bilder
Id:  
Kat:
Tekst:    
  Vis alle 
 Copyright © Verdalsbilder
 Webmaster:  Ole Morten Larsen

 Bildemaster:  Eystein Ness
     Aktuelt                                      
AmazingCounters.com

 Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Uke 1902   Russiske krigsfanger sammen med John Dillan Fra Vuku Røde kors        
Bilde fra inntrykket som møtte Vuku Røde Kors ved første besøk etter freden etter fredsdagen 7. mai. Etter at tyske fangevoktere hadde forlatt leiren etablerte de en ledergruppe blant fangene. Det er vel den som er på bildet sammen med lederen av Vuku Røde Kors, John Dillan, til høyre. Foto av Alv Okkenhaug. Klikk her for å lese om Vuku Røde Kors Hjelpekorps. Fra før hadde korpset sammen med sanitetsforeningene fått tilgang til leiren for matservering. Nedenfor gjengis deler av en artikkel skrevet av medlem Alv Okkenhaug i Verdal Historielags årbok av 1989: Så langt Hovden. Etter hardt påtrykk fra flere hold ikke minst fra Øystein Hovden, ga leirkommandanten tillatelse til å åpne leiren hver dag kl. 17. for bespisning av fangene. Sanitetsforeningene i bygda, sammen med Vuku Røde Kors Hjelpekorps, skulle stå for det hele. John Dillan var i fyr og flamme fra første stund. På møte den 22. februar 1945 blir aksjonen skissert opp for oss. Korpet skulle stå for bespisningen i uka fra 12.-18. mars i første omgang. Å skaffe mat til ca. 320 mann, i en tid der mangelen på mat er merkbar også hos den lokale befolkning, krevde et stort forarbeide av korpsets medlemmer. Husstander ble besøkt på forhand med beskjed om innsamlingsdag. Kjelleren under Verdal Samvirkelags filial i Vuku skulle i tida framover også bli lager og ikke minst kjøkken i humanismens tjeneste. Allerede den 23. februar ble det her saltet ned en halv tønne og en otting (1/2 tønne + en L/8) sild for senere bruk. 2. mars nærmet seg med raske skritt, og vukubyggene fikk besøk av hjelpekorpsmedlemmer som samlet inn mat, og de kom ikke forgjeves. Hjertelaget var stort, og lageret i filialkjelleren fylles opp til glede for kokkene som fant ut at en ukes servering til ca. 320 mann skulle gå greit. Den 11/03 blir det kokt ca. 100 liter bettasuppe for levering neste dag. Menyen for den 13/03 er sildsuppe, og så skifter det til havresuppe, lapskaus og så en omgang med bettasuppe igjen. En betingelse for «apen leir» var at de samme serveringsfolkene var innenfor leiren hver dag. Følgen var at maten fra Hjelpekorpset ble fraktet til Øra i melkespann og levert utenfor leiren til de som sto for serveringen. Vårt oppdrag i forbindelse med russerleiren var i første omgang gjennomført på en meget tilfredsstillende måte, men vi sto parat til neste dyst.     
Uke 1850   Okser på veg gjennom bebyggelsen i Ulvilla  Utlånt av Einar Haugan      
Slike dyr kunne være vanskelig å hanskes med. For å holde styr på dem ble det foruten grime med tau brukt fotband, bind for øynene og som her, "nassiring" festet på en trestang som ble benevnt som "leistång". Karene på bildet er ukjent.    
Uke 1850   Russiske krigsfanger inne i brakka på Ørmelen  Foto: Eystein Ness      
Ikke alle fangene var i slik helsetilstand at de kunne delta i feiringen av freden i maidagene 1945. Foto av John Dillan. Utlånt av Alv Okkenhaug.    
Uke 1850   Innsvatnet og ettermiddagssol på Skarfjellet 27112018  Foto: Eystein Ness      
Bildet er tatt over nausta nedenfor den tidligere 4H-setra ved Sandvika Fjellstue.    
Uke 1849   Over rundkjøringa mot Thorsengården i år 1992  Utlånt av Øivind Holand.      
Til venstre for Thorsengården, Ellewsengården, Verdal Rørleggerforretning (Byggevarer). Til høyre bakenfor, Johnsborggården. Alle er jevnet med jorden og det er bygd boliblokker på tomtene.    
Uke 1849   Innsvatnet fra St. Olavs bru 27. november 2018  Foto: Eystein Ness      
    
Uke    Gapestokk på Stiklestad.  Foto: Eystein Ness      
Nå står den nærmest som et leketøy for barna. Men det var just ikke det før i tiden for den som var straffedømt til å stå i denne innretningen til spott og spe for alle og enhver.     
Uke 1849   Over Leksdalsvatnet mot Lundselvas utløp 13. nov. 2018  Foto: Eystein Ness      
Husa på Nordheim med boligfeltet i Lundskammen bakenfor. Bildet er tatt fra gapahuken ved Svartbekken.    
Uke 1849   Radmannbygget i 1992  Foto: Eystein Ness      
Bygget rommet bl.a. Videoutleie, Storkiosk og innstallasjonsfirmaet E. Finstad. Utlånt av Øivind Holand    
Uke 1849   Synnerenget i Vera ca 1915        
Værdalsbrukets bestyrerbolig til sjefen på taubanen som fraktet tømmer mellom Esingen og Sør-Vera. Den første fra venstre er ukjent. Nr.2 fra venstre er trolig Jørgen Sjømæling. Neste er vel Ole Haldorsen. Jenta er vel Borghild Sjømæling Væren som står ved siden av sin mor Oline Sjømæling (Første kone til Jørgen). Helt til høyre ligner på Ingeborg Fergeberg. Bildet er over 100 år og ikke helt skarpt. Klikk her for å se avisklipp om frakting av tømmer fra Kall til Vera.    
Uke 1848   Trimtrapp mellom Elvepromenaden og Tvistvold 21/1-2018  Foto: Eystein Ness      
Ser vakkert ut fra Ørmelen i blikkstilla og flo sjø. Et flott tilbud til sprekinga og til ikkesprekinga.    
Uke 1848   Restene av Lindset innenfor Storhaugen på Årstadbakkan i slutten 1950-åra  Bildet utlånt av Ingrid Oldren.      
Klikk her for å lese om heimen og folket som bodde her.    
Uke 1848   Den nye Holmsbrua har fått tredekket på plass 28/11-18  Foto og tekst Kjetil Dillan.      
Siste bruplanken blir huket av krana på Holmsbrua! Klokka kvart over 12 den 28. november ble den siste planken i brudekket lagt på plass på Holmsbrua. Nå gjenstår det å stramme (bunte) sammen brudekket ved hjelp av tverrgående vaiere gjennom plankene, samtidig som det monteres rekkverk. Beslag skal også på plass langs sidene for til støtte for asfalten i slitedekket. På endene av dekket kommer også beslag som det skal støpes mot for å skal skape forbindelse mellom landkarene og brua. Til slutt blir det asfaltering av det hele. Så kan vukubyggene forhåpentligvis feire jul! KLIKK på lupen!    
Uke 1848   Svarthuvatnet i Inndalen 13. november 2018  Foto: Eystein Ness      
Fin plass å ha hytte her. Og en ting er vel sikkert, det kommer ikke flere hytter her enn de to som står i dag.    
Uke 1848   Suljordet med gatekjøkken og drosjesentral til venstre  Utlånt av Øivind Holand.       
Bildet er fra 1992.    
Uke 1848   Det ska bli kotteletta pøls å steik  .Bilde etter Nils Egil Steinsli.      
Lyder det i visa til Hans Rotmo. Den synes å passe her for det er just ikke noen liten gris som ligg på slaktebenken. Den må vel være nærmere 200 kg. Slaktingen foregikk på den gamle bredingsgården først i 1920-åra. Gården lå da ved vegen vest for Vuku. Slakteren er Bjarne Kvello og den som står og beskuer det hele er Johan Bregn (Breding) i følge Øystein Kvello. Legg merke til alle detaljene i bildet som var typisk for den tid. Nevnes kan treskoene, melkspann som henger på påler ved husveggen, hellbrua og ikke minst sinkbøttene som ble brukt til skålingsvatten for fjerne grisebusta..    
Uke 1848   Sognaådalskoia 1961  Utlånt av odd Svartås      
Husvære for tømmerhoggere/kjørere under skogsdrifta nord for Stormoen opp mot Sognavollen. På den tid var det vanlig å tømre opp koier av virke som sto i nærheten. Etter at hogsten var slutt ble koia en mye brukt overnattingplass for fiskere og bærplukkere. For en del år siden ble koia overtatt av private og fullrestaurert med tilbygg.    
Uke 1847   Den nye Holmsbrua er under montering 4.nov. 2018.  Foto: Eystein Ness      
Det er vel på høy tid før vinteren kommer. Den skulle egentlig være ferdig til 1. november.    
Uke 1847   Reinslakting på Skalstufjellet i 1960-åra.   Foto av Harald Wågø.      
    
Uke 1847   Høst på museumsområdet på Stiklestad 20. oktober 2018  Foto: Eystein Ness      
    
Uke 1847   Travkjøring på leksdalsvatnet i 1947  Bilde etter Olga Anderson.      
    
Uke 1847   Fra Våttåhaugen mot svenskfjella 27. oktober 2018  Foto: Eystein Ness      
Snødekte svenskfjell med Kjesbuvatnet bakenfor Sende og Lian i Leksdalen.    
Uke 1847   Sommerbua og kontor til Teaterlaget i 1992.  <== Klikk her for stort bilde.      
Bygningene er i dag revet og er parkeringsplass for Framgården. Av flere som har drevet virksomhet her kan nevnes Ole Selnes og Eik & Hausken. Begge i bransjen traktorer og landbruksmaskiner.
Klikk her for bilde av førstnevnte bedrift. Bildet utlånt av Øivind Holand.     
Uke 1846   Vegvokterboligen på Stiklestad 10. oktober 2018  Foto: Eystein Ness      
Flyttet fra Vaterholmen til Museet i desember 1976. Klikk her for å lese mer om plassen og folket i Verdal Historielags årbok av 1987.    
Uke 1846   Verdalens første rutebil  Bildet utlånt av Oddmund Stensmo.      
John Fikse var den første som satte i gang bilrute på privat basis i Verdal. Rutestrekningen var Verdal - Sandvika. I første omgang tok Fikse sikte på å trafikkere strekningen hver onsdag og lørdag. Billettprisen var 20 ør pr. kilometer. Bilen var en 5-seters Overland. Verdalingene var ikke modne for dette framskrittet og ruten gikk med underskudd, men det bedret seg etter hvert. Da John Fikse sluttet seg til Fylkesbilene i 1920 brakte han med seg to nye femseters Dodge og fortsatte der som sjåfør i det nye selskapet.    
Uke 1846   Bollgardsletta fra Tomtberget 6. oktober 2018  Foto: Eystein Ness      
    
Uke 1846   Høstfarger rundt omkring ved Bunes 1 oktober 2018  <=== Foto: Eystein Ness      
    
Uke 1846   Kornkjøring ved Stiklestad kirke før 1948  Bildet tilhører Nasjonalbiblioteket.      
Kjøring av kornet i hus skjer med hest og langvogn. Til høyre i bildet ser en noe av kirkestallene som ble revet i 1948. Så bildet er før den tid.    
Uke 1846   Stiklestad kirke med omegn.  Bildet tilhører Nasjonalbiblioteket.      
Det er åker der kirkegården ovenfor kirka ble anlagt i. Gammelskolen er i bruk og stallene ved Stabelstu står.    
Uke 1845   Langnes og Bakkan i 1992  Utlånt av Øvind Holand.      
Eiendommen er solgt og det meste av bygningene er revet. Tre boligblokker er under oppføring på tomta. Bildet er tatt der hvor Stekke legesenter holder til.
Navnet på den nye veien foran bygningene i bakgrunnen er Fløytarvegen.    
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Se Verdalselva fra luften
Klikk på bildene

Framtidens bilder.
 
 

Se 160 høstbilder fra fjell og lågland. Musikk hører med
 
 

Vår vakre elv.
 
 
 
 
 
 

De verdalske befestninger
 

Bilder fra Ulvilla
 

Jernbanebilder
 

Kirker i Verdal
 

Arbeidsliv før i tia
 

Soloppgang / Solnedgang
 
"Utsiktsbilder" i Verdal 
Kornhøst i Verdal
 

Siklastadir - Klikk i bildet og se en artig video.
 

Kvistadbonden i 1954 spilt av Øyvind Øyen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvem ble årets fotograf i Trøndersk fotoalbum i 2009.? Klikk på bildet.