Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune

  Søk etter tekst
Id:  
Kat:  
Tekst:    
Vis alle 
 Copyright © Verdalsbilder
 Webløsninger og webmaster:
 Ole Morten Larsen
Billedmaster:  Eystein Ness Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
     Ukens bilder              
Uke 2322   Vindskydd på Kråksjøen 16. mai 2016            
Værdalsbruket har satt opp en smart innretning på tomta der den forrige hytta ved Kråksjøen sto. "Huset" er inndelt i fire seksjoner med seter. Totalt er det vel plass til 25-30 personer, avhengig av størrelsen på bakenden til den enkelte. Samme fra hvilken retning regn og vind kommer fra så kan du finne ly under tak her. En fin plass å ta en matbit og nyte stillheten og naturen over sjøen mot Stor-Kjølåhaugen. Kanskje skulle det ha vært hogd ned noen bjørketrær for å bedre utsikten mot fjella.    
Uke 2321   Team Tronsmo har kommet seg over elva.            
Vømmølfestivalen står for døra.     
Uke 2321   Hærmanssnasa mai 2016    Foto Eystein Ness        
Snasa sett fra Guddingsskallen over den ufremkommelige Tverådalen. Til venstre Stor-Havren og til høyre Litj-Havren.    
Uke 2319   John N. Suul på hestehamningen i Sulstua i  slutten av 1950-åra.            

Drømmesommerjobb i Sul for Bausegutten i 1958.
Den "heldige" avlshingsten hadde 30 hopper til disposisjon. Hingsten tilhørte Kolbjørn Elnan fra Sør-trøndelag. John N Suul og Sulstua var vert for seansen. 

    
Uke 2317   Tidlig vår i Leirådalen 2014.    Foto Eystein Ness.        

Fra Kvindfjellet 20. april. Med Marka i Leksdalen lengst bak i bildet.

Klikk på lupen.

    
Uke 2316   Vuku Prestegård og Vuku Kirke 1. mai 2018            
Sett fra Tomtberget.
KLikk på lupen.    
Uke 2316   Rødsildra ved Brudesløret.    Foto Eystein Ness        
Tross snø og sen vår blomstrer denne vakre planten for fullt i bergveggen ved vegen. Den er ikke kravstor til vekstforhold.    
Uke 2316   Stiklestad kirke med omegn rundt 1960.            
Det er enda åker der kirkegården ovenfor kirka ble anlagt i. Gammelskolen er i bruk og stallene ved Stabelstu står. Bildet tilhører Nasjonalbiblioteket.    
Uke 2315   Standard bensinstasjon på Øra ca 1935            
Den sto ca der Esso`n er i dag. To flotte biler er parkert ved pumpene. Sjåførene er sannsynligvis Osvald Magnussen, eier av V-1573 og Edvard Lyngås som var registrert som eier av V-575 i 1935. Utlånt av Anne Marie Slottemo    
Uke 2315   Tinnaveien vinteren 1940/41.            
Kristianne og Oluf Larsen med datteren Emma, barnebarna Magnhild Kolberg Myhre og Erling Larsen. Huset i bakgrunnen tilhører Andreas og Laura By. Huset deres brant opp under kampene i Verdal 21 april 1940. Her blir det bygd nytt hus på samme tomta. Nabohuset som tilhørte Nils og Oline Nilsen brant også samme dag .Legg merke til den tyske leiern i bakgrunnen    
Uke 2314   Påskeutfart ved Stormoen i 1960-åra.             
Dette var tiden før "hvermannsen" bygger fritidshus i Åre og kjører slalom heller enn å gå på turski. Det var helt vanlig at familier hadde Stormoen som utgangspunkt for tur opp til Risvatnet og kanskje helt på toppen av Snasa. Mange foreldre fikk satt tålmodigheten på prøve oppover bakkene her, når far sjøl ikke hadde vært helt heldig med festesmurningen til avkomma. Og kanskje slet han selv med det samme når han hadde den aller minste i pulken og ryggsekken fullt av klær, grillpølser og svartkjel. Ja det var tider det som aldri kommer igjen.    
Uke 2314   Påsketur med buss til Sandvika            
Norumsbuss ved Sandvika Fjellstue. Ble arr. bussturer dit før bilen ble allemanseie. Usikkert når men kanskje rundt 1960. Utlånt av Knut Arne Selli.    
Uke 2314   Minnestein fra 1898 Skansbakken            
Initialer for arbeidskarene som bygde forstøtningsmuren ovenfor vegen i Skansbakken. Byggingen skjedde med rå muskelkraft og steintransporten sto hesten for. Datoen er 2. april 1898. Av de åtte initialene har en navna på fem og det er som følger: JA - John Austad, GB - Gøran Bengtsson, ON - Olaus Nessemo, PØ - Petter Ørtugen og OS - Olaus Skansmoen. Navna har en fått av Håvard Elnes og Terje Reitan. Sistnevnet har pusset opp steinen som står like ved vegen ca midt i bakken. Foto Eystein Ness.    
Uke 2313   Butikkene Anna Hegdal og Bremseth Sport i 1984            
Bygningen ble revet i forbindelse med oppføringen av nytt Sparebankbygg. Sportsbutikken flyttet inn i bygget som banken flyttet fra. Med andre ord, bytting av hus.    
Uke 2313   Sementvarefabrikken Albertsen & Dillan ca 1955            
Med Maskinstasjonen og tyskbrakke i bakom. I denne brakka var det bolig samt sløydlokale for framhaldskolen omkring 1960. Utlånt av Arne Østråt    
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Database Error: Unknown column 'Logo' in 'order clause'