Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 0748 Verdal`s A-lag i 1930- åra. Navnpekere: Eystein Ness
Uke 0748 Blåfjell er i rute. Foto: Eystein Ness
Blåfjell er i rute. Store og små har noe å glede seg til når Jul i Blåfjell framvises på Stemneplassen i adventtiden. Denne scenen viser Mamsen og Lillegutt som er i ferd med å kvitte seg med søppelet. Verdal best på førjulsteaterBilde 2
Uke 0748 Verdals A-lag i 1932. Navnpekere: Eystein Ness
Verdals A-lag i 1932. Bildet er tatt i Järpen i forbindelse med åpning av ny bane.
Uke 0748 Leksdalinger i Blommen i 1924. Navnpekere: Eystein Ness
Uke 0748 Konglebit spiser tindvedbær Foto: Trond Sørhuus
11 januar i år ble det observert konglebit på Ørin. De fuglene som til vanlig spiser denne sure, men næringsrike bæra er trostefugler og litt dompapp. Se flere fugler på Ørin.
Uke 0748 Gullbryllupet til Riborg og Anders Tiller i 1927.
Gullbryllupet til Riborg og Anders Tiller i 1927.
Navnpekere: Eystein Ness -
Uke 0747 Vandvikelever fra 1953. Navnpekere: Eystein Ness Foto av Anders Vandvik. Trolig fjerdeklassen. Den gikk på Gammelskolen, Bedehuset og Losjen. Hvor dette bildet er tatt vet en ikke. Utlånt av Liv Liberg.
Uke 0726 Verdalinger på tømmerhogst i Hegra Skanna av: Ole Morten Larsen
Dette bildet ble 1. gang lagt ut her i uke 26. Men bildet kom bort og ble ertstattet av en dårlig kopi. Nå er bildet skannet på nytt og vi flytter det fram til dagens dato. Klaus Andersen som nå bor i Sverige, har skrevet et vers om denne hogstgjengen: Det var i det Herrens år 1950, i februar, at Martin Storhaug gikk ut med ei melding at han behövde folk i tömmerskogen oppe på fjellet i Hegra. Etter nöye vurdering samlet han fölgende hardföre gjeng til det tuffe oppdraget i vildmarka.På bildet fra venstre Egil Falstad, Arve Nilsen(Stöbben) , Ivar Lyng, Klaus Andersen, Oddgeir Storhaug og Sverre Leirfald.
De andre i gjengen var Nils Falstad, Iver Falstad, Einar Gjersing og kokka Kari Bergstad som hadde sönnen Rolf med seg. Klikk her for andre bildet
Uke 0747 Storklassen ved Nord-Leksdal skole våren i 1955 Navnpekere: Eystein Ness -
Uke 0747 Blankis på Kråksjøn Foto: Eystein Ness
Med hard skare og sola over Kjølhaugan som reflekterte i blankisen på Kråksjøn ble det en fin dags opplevelse på det som mest trolig var den siste fotturen for i år.
Uke 0747 Snekkerkurs på Valstadmoen i 1947 Navnpekere: Eystein Ness
Uke 0747 Ølsmaking på Øster-Lerfald Skannet: Eystein Ness
Bildet fra Øster-Lerfald ca 1930 bærer preg av at det var høytid når brygget øl skulle smakes. Personene på bilder er fra venstre: Reidar Solli, Anton Solli, Julie og Jo Risholdt, Lars Bye, Anders Vinne og Albert Risholdt. Utlånt av John Solli.
Uke 0747 Framhaldskolen I Ness 1945 / 1946 Navnpekere: Eystein Ness
Framhaldskole på Heimly Forsamlingshus i Ness vinteren 1945 - 46. Utlånt av John Solli.
Uke 0747 Fra Martseinsvola en sommerkveld i juni Foto: Eystein Ness
Volhaugen har stor verdi i friluftsammenheng for mange verdalinger. Den mest aktive bruk av Volhaugen er knyttet til skihytta, skiløypa og turaktiviteter generelt. Også orienteringsklubber er aktive brukere av Volhaugen. Eystein Ness har lagt sin elsk også på dette området og presenterer her bilder i form av en video. Ta en titt på dette som ligger rett utafor stuedøra vår! Bildene blir vist sammen med flott musikk. Den andre melodien er "Fri som ein føggel" av Kalle Garli - vakkert! Start video!