Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 2027 Kornsiloen, Mølla og Sentrallageret i 1950-åra
Med mulighet for lossing direkte fra jernbanevogner. Nå er sporet borte. Mølla, melkkua til Samvirkelaget, er nedlagt og erstattet med Tindved. Sentrallageret er nedlagt og bygget er ombygd til kontorer. Tidene forandres.
Uke 2026 Svorkmosteinen fra 1877 på Sagvoldhaugen.
En av de to inskripsjonen som bergmannen Ole Kristoffer Svorkmo fra Orkanger laget i Helgådalen den tiden han var stiger i Malså gruver. Den andre inskripsjonen fra 1880 finnes i Haukberget på Sagvoldvola. Begge ikke langt fra Malsågruvan. Han og kona Johanna hadde fire barn som alle ble født enten i Malsådalen eller under arbeid ved Nikkelverket i Skjækerdalen. Les mye mere om denne mannen og familien i jubileumsnr. av Helgådalsnytt fra 2011.
Uke 2025 Bror og søster født 21 mai 2012. Foto Ole Morten Larsen
Begge er såkalte skipskatter med en ekstra klo på hvert ben. De lever ennå.
Uke 2024 Der elvene møtes. Foto Ole Morten Larsen
Det er mange fine plasser i Verdal'n. Men mange av dem ser vi ikke. Vi blir ofte møtt møtt med en vegg med older. Kulturlandskapet gror igjen. Noen plasser som denne burde ha vært ryddet. Her renner Helgåa og Inna sammen og danner Verdalselva. Stensvåttån rett fram. Holmen gård og Verdalsbruket til venstre.
Uke 2024 Åpning av Verdal Svømmehall i1970. Foto av Harald Wågø.
Her sitter "vætte i bøgden" med ordfører, formannskap og lensmann i spissen under åpningsarrangementet.
Uke 2024 Gamma ved Brenntjønnin ca 1984
Les om samene og boplassen ved Brenntjønnin i Verdalsboka "Heimer og Folk i Sul og Inndalen".
Uke 2023 Saghuset ved rammesagbruket på gamle Trones Bruk i 1950
Ved kantramma står Petter Voll og Johan Langland. Ved deleramma ser en Inge Langland, Olaf Enes og Birger Myhr. De andre bakover er ukjente.
Se flere bilder fra "gamle" Trones Bruk. Klikk her.
Se video fra "gamle" Trones bruk: Klikk her.
Se video fra "nye" Trones bruk: Klikk her.
Uke Framhaldskole i Sør-Leksdal 1937. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Knut Einar Steinsli som også har navnsatt de fleste.
Uke 2023 Kjempejacketen «Ægir» på plass på lekteren for transport ut i Nordsjøen 28. juni 2016 Foto Eystein Ness
Et imponerende byggverk fra Kværner Verdal er fullført til rett tid. Jacketen er noenlunde like tung som ca. 20000 Wolksvagen GOlf. Og dette er flyttet fra landjorda og ut på en lekter som visstnok er sertifisert for det firedobbelte. Her snakkes det om store dimensjoner. Men at jacketen har kommet på plass på lekteren er tydeligvis ikke av interesse for levangeravisa Innherred. Nei, der er det mer viktig å skrive om negative saker enn positive verdalssaker. I det minste skulle det vært en nettnotis. Men det er tydelig at Verdal`n ligg på feil side av Rinnelva. Redaktøren furter vel enda over resultatet av folkeavstemmingen ang. kommunesammenslåingen.
Uke 2023 Havfrua en gang i 50-åra. Innsendt av Kåre Falch.
Her har landskapet forandret seg mye i løpet av det siste 50 åra. Støyende industri i nærheten har ødelgat mye av idyllen.
Uke 2022 Matsenteret i 1968. Utlånt av COOP
Foran og bakover: Tove Kluken, Helen Buran, Asbjørg Kolberg, Ragnhild Ranheim, Morten Aamo.
Uke 2021 "Øverveien" på Tinden under krigen.
Tyske boligbrakker til venstre og garasjer til høyre.Utlånt av Asbjørg Kolberg.
Uke 2021 Reppe og Bjørgan fra Kvindfjellet våren 2009 Foto: Eystein Ness
med Volgavel`n og Volen.
Uke 2021 Tysk feltkjøkken på veg nordover i 1940
Tog med militært utstyr under opphold på Verdal stasjon i mai 1940. Foto av Ingvald Suul. Utlånt av Jørgen Suul.
Uke 17.mai i Ulvilla ca år 1946 Utlånt av Terje Reitan.
17.maitoget med lærer Magnus Heir i front sammen med barn fra Ulvilla skole. Bildet er vel tatt noenlunde fra området ved filialen som ble bygd i 1933. Forsamlingshuset og skolen bak til høyre.