Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune

  Søk etter tekst
Id:  
Kat:  
Tekst:    
Vis alle 
 Copyright © Verdalsbilder
 Webløsninger og webmaster:
 Ole Morten Larsen
Billedmaster:  Eystein Ness















 Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
     Ukens bilder              
Uke    Brudepar fra Helberg i Sjøbygda i 1924.    Navnpekere: Eystein Ness        
    Helberg er et småbruk på nordsiden av Nordbergshaugen. Bernhard var født i 1896 og døde i 1961. Foreldre, Iver Andreas Pettersen Helberg og Anna Mikalsdatter. Marie Othelie var fra Trones. Født 1892 og død i 1976. Utlånt med navn av Brit Hogstad Mære. Opplysninger fra boka Norges Bebyggelse. 
Uke 1812   Olsok på Stiklestad.    Ukjent fotograf.        
Ukjent når men trolig omkring 1975..    
Uke    Olsensøsken fra Engvoll i Smedveita rundt 1915 .            
   Navnpekere: Eystein Ness - Foreldrene var Gunerius og Elen Birgitte Olsen. Utlånt av Marita Sekkenes. Hjelp med navn, Solveig Ness. 
Uke 1812   Sammenstuing av is i Verdalselva ved Holmli 28 januar    Foto: Eystein Ness        
Det blir kanskje fare for spetakkel med isgangen i elva i år hvis isen skal forsvinne med mildvær og regn. Som en ser er sandøra ved Haga Nordre mot Hegstad full av is etter isgangen i januar. Både her og ved Ekle er det vanlig med opphoping av is.    
Uke    Tømmerkjøring i Vera i 1952.    Navnpekere: Eystein Ness        
    Teknisk fraskritt på Værdalsbruket når de gikk til anskaffelse av en Oliver Gletrac i 1947. Bildet som er utlånt av Værdalsbruket AS er trolig kjøring av storstokken fra drifta i Dauvassåsen nord for Strådalen. 
Uke 1810   Vedlikehold av Jernbanebrua    Foto: Eystein Ness        
Det hadde kanskje vært ide å ventet med denne jobben til etter isgangen er over. Tatt i betraktning at det er mange oppsamlinger av ispropper etter forrige gang elva "rånnå" og at det er mye is i elva etter en kuldeperiode på snart to måneder så kan de som har jobben her få seg en overraskelse hvis det blir mye nedbør. En får håpe det går bra, men høyden på friløpet under brua er redusert med minst to meter. Det har vært mindre avstand under tidligere isganger mellom brudekket og isflak som reiser seg opp ved møte med brukarene. Den eller de som har bestemt å igangsette jobben må sikkert ha "my oppi skailla" og har hatt kontakt med Vår Herre og fått værmeldinga mye lenger framover enn langtidsvarselet på Yr.    
Uke    Verdal Realskole, russen i 1952.    Navnpekere: Eystein Ness        
   Utlånt av Verdal Kommune. Navnsatt av Jon Birger By. 
Uke    Elever og lærer på kapelltrappa i Vera rundt 1953.            
   Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Odd Petter Haldorsen. 
Uke 1811   Forskaling for den nye kinoen på Øra i år 1957 eller 58    Foto av Harald Wågø.        
Mer om kinoen.    
Uke    Skirenn i Volhaugen rundt 1925.    Navnpekere: Eystein Ness        
   Avisklipp med navna på skiløperne fra Verdalingen. Eksakt hvor rennet ble arrangert og navna på tilskuerne er ukjent. Bildet ble i sin tid utlånt til Verdalingen av Jorunn Ingvaldsen. 
Uke 1811   En ny kjempe fra Kværner er klar for Nordsjøen    Foto: Eystein Ness        
Et nytt stålunderstell er på plass ute på lekter etter et par døgns "reise" fra fødestedet. Imponerende at det går å flytte kjempen på ca. 23 tusen tonn. Det er ikke mer enn ca. 8 måneder siden storebroren Egir tok reisen ut Trondheimsfjorden til Johan Sverdrup-feltet. Denne er døpt Vilje. For en utenforstående er det en fantastisk jobb som er utført. Det er i grunnen merkverdig at lokalavisa Innherred ikke er interessert i flyttingen av denne kolossen fra land til vand. Men det er ikke noen bombe at redaksjonen ikke er interessert når det skjer positive ting i Verdal`n. Det hadde kanskje vært av mer interesse å lese om denne bragden på Ørin enn å lese om hvor mange rådyr som er påkjørt.    
Uke    Olaus Jeremiassen Dillan med barn rundt 1910.            
   Navnpekere: Eystein Ness - Olaus var militær med standardjunker`s grad og vel den første verdalingen som den 1.juli 1912 fikk tildelt Kongens Fortjenstmedalje. Jon Marius på bildet drev betongfabrikken Albertsen & Dillan sammen med Thor Albertsen i mange år. Margot Sakshaug i bildet var slekt fra Inderøy. Bildet utlånt med navna av Ingolf Dillan. 
Uke    Bursdag på Heimtun på Garpa i 1945.    Navnpekere: Eystein Ness        
   Utlånt med navna av Liv Storhaug. 
Uke 1811   Tømmerkjøring med hest ca 1960    Foto av Harald Wågø.        
Tømmeret ble kjørt fram med hest etter at det ble av hoggerne. Dette for at det skulle gli lettere. At barka tømmer tørker raskere var og viktig der det var fløting. Barkespade vart brukt til barkinga og før det ble det brukt øks. Om lag halvparten av tida til hoggerne gikk med til barking med spade, så dette var en kostbar operasjon. På 1960-talet vart det difor utvikla barkemaskinar.    
Uke    Familien på Lundsbakken i 1907.    Navnpekere: Eystein Ness        
    Anton Aksnes var underoffiser på Steinkjersannan. Etter overtakelsen ble oppstart av landhandel og poståpneri på gården.
I 1924 startet han eget sagbruk i Lundselva og han produserte snøskjermer til Vegvesenet. Bildet utlånt av brit Hogstad Mære. Hjelp med navna, Eivind Aksnes. 
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Database Error: Unknown column 'Logo' in 'order clause'