Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1736 Som perler på en snor <== Klikk på lupen Foto: Eystein Ness
Ingen kunstner kan gjøre det spesielle kunstverket bedre enn det naturen selv lager av duggdråper i kangroas spindelvev en tidlig høstmorgen.
Uke Utdeling av gullur og medalje fra Carnegies Heltefond i Ekloa 27.november 1960. Navnpekere: Eystein Ness - Vigdis Andersen fikk medalje for heltemodig innsats når hun som 9-åring reddet en femårig gutt som satt fast med føttene i en binge med kokt potet. På den tid for det "potetkokere" rundt på gårdene med ovn og kokt potet til vinterfor til griser. Medaljen deles ut av fylkesmannen. Foto av Harald Wågø.
Uke 1736 Sagamarsjen 1971 Foto av Harald Wågø
Matstasjon og plastring av gnagsår på Kvernmoen.
Uke To blad Nessemo omkring 1930. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Iris Skoknes.
Uke 1736 Vannaktiviteter under Øras dag i Bjarnebukta. Foto:Øyvind Malum
Det ble ikke kødannelse akkurat når både sykkelbåter, kajakker og ikke minst båten Elias var "laina" opp i Bjarnebukta. Innherred hadde et innlegg samme dagen med et bilde av flyteleideren som skulle brukes! Synes avisa skulle brukt litt tid på hente inn bilder av farkostene for å få mest mulig blest rundt vannaktivitetene på den fine elva. Vi hadde jo ventet besøk av avisa under aktivitetene, men den uteble. Enn om de samme aktivitetene hadde vært i Levangersundet? Det blir også vannaktiviteter på neste Øras dag, med eller uten Innherred.
Uke 1736 Silo'n, jernbanestasjonen og resten tå jola! Foto: Ole M. Larsen
Uke 1735 Jubileum ved grensen i dag (3/9).
I dag den 3 spetember 2017, er det 50 år siden Sverige gikk over til høyrekjøring. Se 13 bilder til fra grensen (de 4 siste er navnsatt): KLIKK HER Avisklipp T-A 5/9
Klikk på "Startsiden" i menyen for flere bilder i denne tabellen.
Uke På veg til Stavlund Seter fra Kvamme i Volhaugen med melkeutstyr rundt 1935. Navnpekere: Eystein Ness - Ikke den letteste transporten med heimgjort trillebåre når mesteparten av ca 2-3 km for det meste er motbakke.Hjelp med navna, helge Gausen. Bilde etter Olga Anderson.
Uke 1735 Verdalselva ved full flo den siste dagen i august 2017. Foto: Ole M. Larsen
Uke 1735 Utsikt mot Vuku kirke i 1960-åra Bildet utlånt av Just Roar Wohlen.
Uke Sykurs med Ella Vestrum omkring 1955. Navnpekere: Eystein Ness Hjelp med navn, Thomas Berg og Solveig Ness.
Uke 1735 Helgådalsvegen på vårparten omkring 1960 Foto av Harald Wågø.
Vi skal vel ikke klage for mye på brøyting og vintervedlikehold i dag når en ser hvordan det var for ca. 60 år siden. Usikker på hvor bildet er tatt men det ligner på at det kan være før en kommer opp til Ulvilla.
Uke Barn og voksne samlet på trappa til Stenebua i Vuku i 1949. Navnpekere: Eystein Ness - Hjelp med navna og utlånt av Just Roar Wohlen.
Uke Konfirmanter i Vuku i 1940. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Liv Holmlimo. Navna hentet fra Helgådalens bildearkiv.
Uke 1735 Scenen i Folkeparken pyntet til Øras Dag en gang i 60-åra Foto:Harald Wågø.
Det er forskjell på høytaleranlegga da og nå! Benkene kommer fra gammel-kinoen.
Uke 1735 Valstadmoen med Tjurruhaugen ca 1959 Foto av Harald Wågø.
Fra venstre: Sommerfjøset til Valstad Østre, Forsamlingshuset for Vinnesbøgda, som ble revet omkring 1960 og til høyre småbruket Valstadmoen. Bakenfor hoppbakken Tjurruhaugen som i dag er tilvokst med skog. Bakkerekorden der var på 48,5 m og ble satt av Sverre Fikse i 1938. Under KM i januar 1940 var det ca. 100 deltakere. Ca. 1200 tilskuere var til stede. Siste renn her var visstnok i 1958 ifølge artikkelen om hoppbakker som står i årboka til Verdal Historielag 1996.
Uke Elgfall på Værdalsbrukets vald ved Tveråkroken i 1939 Navnpekere: Eystein Ness -
Uke Dahl og Bakkenfamilier omkring 1948. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Dagfinn Dahl.
Uke 1734 Ådalsvollen sett fra Hyllklumpen Foto: Eystein Ness
Med Tvervola, Hærmannssnasa og Litj-Havren i bakgrunnen.
Uke 1734 Leiv Nilsen, på manufakturen til Verdal Samvirkelag ca 1970 Foto av Harald Wågø.
Uke Vassfest i klubbhuset i Folkeparken rundt 1955. Navnpekere: Eystein Ness - Medlemmer i spareforeningene «Hukra» og «Skravla» på Tinden underholder i ektefellenes underbukser på festen. Tindbyggene feirer at de har fått kommunalt vatn. Utlånt med navna av Gerd Flyum.
Uke Bjørstadslekt i mai 1988. Navnpekere: Eystein Ness Bildet er tatt på 50-årsdagen til Johanne. Utlånt med navn av Ingolf Dillan.
Uke 1734 Vannskioppvisning på Øras dag i 1958 Foto av Harald Wågø.
Hvem den modige vannskikjører i badebukse er vet en ikke. Kanskje en ide for arrangørene av Øras dager å gjenta en slik oppvisning.
Uke Naboer og venniner på bursdag hos May Britt Wohlen i 1952 . Navnpekere: Eystein Ness - Som en ser så var hårsløyfe en del av finstasen på den tid. Utlånt av Just Roar Wohlen. Navnsatt av Dagrun Austad.
Uke 1734 Portalen til Øras Dag i Folkeparken 1958 Foto av Harald Wågø.
Med billettluker i hver søyle. Et av de første årene Øras Dag var i Folkeparken etter flytting fra Elstadtomta på Øra.
Uke Skotthyllkamp mellom Leksdal og Verdal Skotthyllkubb rundt 1957. Navnpekere: Eystein Ness - Karene er i finpussen så det ligner på at det var på en søndag. Kastinga foregikk ved Strandgården ved Verdal Hotell. Foto av Harald Wågø.
Uke 1733 Kommunal boligbygging på Prærien på Øra i 1960 Foto av Harald Wågø.
Om det er lærerboliger eller boliger for Vassdragsvesenet er en usikker på.
Uke Barnedåp i Kjerk-Vuku i 1944. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Ingolf Dillan.
Uke 1733 Historielagets tur til Ratom og Tortåsvollen 15. auguat 2017 Foto: Eystein Ness
Her er de fleste deltakerne samlet til svartkjelkaffe ved gjeterhytta. Ludvig Bakkan og Petter Vangstad var de siste som drev på setra her til like etter andre verdenskrig. De gamle seterhusa er borte, men det er kvighamning her i regi av Stiklestad Seterlag. Hvor ligger Tortåsvollen?<> Les om hva Historielaget skriver om turen
Uke Fløtere ved utløpet av Juldøla i 1915. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Iris Skoknes. Opplysninger om navn og sted hentet fra Helgådalens Bildearkiv.