Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1333 Armfeltstolen under Hærmannssnasa 1983 Foto: Svein Guddingsmo
Bjørn Årstadvold har tatt plass i stolen som ligg mellom Litj-Havren og Snasa ved vannskillet langs ruten der Armfelt for i 1718.
Uke 1332 Sende nedre søndre i Leksdal 1918
Se 300 bilder til av verdalsgårder tatt mellom 1918 og 1930.Klikk her. Se hvor de samme gårdene ligger på kartet.Klikk her. Etter "Klikk her" kan det søkes etter bilder fra et område eks "Vinne" med 36 bilder (pr. 7/8-13) ). Det kan søkes på en gård for eks. "Kjæran". Det er lagt inn 2 bilder av denne gården. I kartet føres muspil over markeringene for gården. Klikk på markeringen for å få opp bilde av gården.
Uke 1331 Stein fra 1808 med navn i Storsjøhøgda ved Storsjøen
Olaf Sørhuus jr. skriver slik sammen med bildet til Historielaget den 12. oktober 1981: I Storsjøhøgda, den nordligste Kjøhaugen, kom vi over denne steinen. Høyt oppe i vola, med fin utsikt mot Verdalen. Danmark-Norge erklærte svenskene krig 14/3 1808. Svenske innfall mot Norge både i Verdal, Røros og lenger sør i landet. Etter navnet på steinen å dømme, mye trolig en svensk leiesoldat fra kontinentet et sted på vakt mot Verdal. Dersom noen vet mere om denne steinen så ta kontakt på tel 472 97311. Bilder av flere steiner med inskripsjoner: Klikk her
Uke 1331 Klart for basar i Ulvilla grendehus ca 1950
For den som er litt oppi årene var disse arrangementene vanlig i grendene rundt omkring etter krigen. På plakatene oppslått på telefonstolpene sto det som oftest til slutt "Ta med kopp". Snorgevinstene og andre gevinster ser en allerede er på plass og de kjente langbenkene som ikke var de beste å sitte på er klar til å ta imot folket.
Uke 1330 Tyske militærbiler i Norgata på Øra våren 1940 Foto: Ingvald Suul
Tysk bilkolonne under et kort opphold i Nordgata. Samvirkelagets hvite kontorbygg i bakgrunnen. Utlånt av Jørgen Suul
Uke 1329 Hærfugl på besøk på gården Reitan. <--- Klikk Foto: Trygve Forberg
Trygve Forberg sender to flotte bilder av et celebert besøk av en meget iøyenfallende vakker "føggel". Hærfuglen har tilhold i sydligere strøk, men det hender det dukker opp en å annen her i kalde nord. Trygve la ut sin observasjon på artsobservasjoner.no og da gikk det bare en halv time før den første ornitologen dukket opp. Og deretter gikk det slag i slag.
Uke 1329 Lenge siden det var scoring her. <=Klikk Foto: Eystein Ness
Slik ser det ut i dag på den tidligere hjemmearenaen, Røesbanen, til fotballaget i Ulvilla.
Uke 1328 Norske stillinger i Moparken i aprildagene 1940 Foto: Ingvald Suul
Venter på det tyske angrepet. Trær er felt for å gi dekning. Utlånt av Jørgen Suul
Uke 1327 Braarudgarden på Øra ca 1955 Foto: Henning Andersson
Den siste trønderlåna på Øra som ble revet ca 1967 etter at Norske Esso kjøpte gården av Trygdekassen. Eiendommens navn er Fridheim men kaltes vel Brårudgården fordi den ble bygd som våningshus på gården tilhørende Carl Braarud. Han var både banksjef og bestyrer av Værdalens Middelskole. Gårdsbrukdrifta her ble vistnok nedlagt like etter krigen. Til venstre i bildet ser en Verdal Sparebank (i dag Verdal Kabeltv)før bygningen ble flyttet. Oppslagstavla ved inngangen tilhørte Arbeidsformidlingen som var leietaker her. Foto av Henning Andersson. Utlånt av SNK.
Uke 1327 En bestemor med sine barnebarn ved Feby. Foto: Ole M. Larsen
Når brukte du elva sist? Her kan du bade, ro kano og padle i kajakk. Hva med enpicnicved elvebredden? Langs de nedre deler går det sykkelstier på begge sider. Flere bilder fra elva: Klikk her.Navnsatte bilder fra elva: Klikk her.
Uke 1327 Historisk vandring i Strådalen 22. juni 2013 Foto: Odd Petter Haldorsen
Vel hundre deltakere på turen til de samiske boplassene Heggøya, Haugen og Svensk-Strådalen (Østpåmoen). Her på vei langs reingjerdet på nordsiden av Strådøla.
Uke 1326 Store byggverk med 109 års mellomrom. <= Klikk Foto: Ole M. Larsen
Jernbanebroen ble ferdigstilt i 1904 og bakenfor ligger jacketen Clair Ridge DP Jacket på 23.000 tonn klar for utskiping i mai 2013. Gamle brubilder Bilder av jacketen
Uke 1323 Opptak av vømmølpublikummet 2013 Foto: Ole M. Larsen
Videoen viser den store interessen for vømmølopptoget på Verdalsøra. For å få topp oppløsning starter du først videoen, sett deretter kvaliteten til 1080p (tannhjul) og klikker til slutt på "full skjerm" nede til høyre.
Ser du kjentfolk eller finner du deg sjøl? Nå går det faktisk an å telle antall publikummere langs ruta, for den som lyst til det! Toget starter 8 min. og 30. sek ut i videoen.
Uke 1326 Bilhavari på ved Sandvika? Foto: Ole M. Larsen Vi er ikke sikker på hvor de 7 bildene er tatt, men muligens på Åboveien i slutten av 1930-åra?
I et bilregister fra 1939 står Gustav Norum som eier av V-620, en Chevrolet årsmodell rundt 1934.
Er det noen som vet mer om bildene? Send oss en E-post. Utlånt av Trygve Forberg.
Uke 1324 Taugtrekking på Østnesbrua under Vukudagan 2013 <<-- Klikk på lupen
Sett fra Steinsvåttån eller om en vil, Stene bygdeborg eller Dillberget. Foto: Eystein Ness
Uke 1323 Hen fer Clair Ridge Foto: Eystein Ness
Den største jacketen som er laget ved Aker/Kverner ligger på reden utenfor havna i påvente av å få slepet om bord fra den store slepebåten. Fra havna ble den buksert sikkert ut av fire mindre slepebåter. Skal plasseres utenfor Shetland.
Uke 1322 Meget stor interesse for Ti på topp, kjentmannsmerket og turorientering. Dette "topp-bildet" er fra Høgfjellstøtta. Hit kan du både sykle og gå. Fotograf: Linnea Å. Valstad
Søndag den 26/5 ble det talt 320 navn i Ti på topp-boka på Helloporten.
Kvindfjellet passerte 260 navn på lørdag den 25/5 og Marsteinvola hadde 190 navn den 27/5,
Registrering av Ti på topp turer ved hjelp av sms har kommet opp i 211 pr. 30/5.
Ti på topp-turene er valgt ut fra de 37 kjentmannspostene i Verdal.
Verdal orienteringsklubb melder også at det er stor interesse for turer i skog og mark med kart og kompass. I fjor ble det solgt bortimot 500 klippekort. Enklere og flere poster i nærområdet har ført til at flere barnefamilier har kommet med.
<<-- Klikk her for å se 20 naturbilder fra kommunen vår tatt av turgåerne
Uke 1322 Sneglehuset som skal på taket av St. Olav`s Hospital Foto: Eystein Ness
Foreldre og pårørende ved Barneklinikken ved St. Olavs Hospital i Trondheim, trenger et sted der de kan trekke seg tilbake og få utløp for sine emosjoner utenfor barnas påsyn, et sted å være alene med sine tanker og følelser. FRIrom er en frittstående, klimatisert paviljong på 9 kvm. FRIrom gies som gave til St.Olavs Hospital, til bruk for pårørende og pasienter.
Uke 1321 Panoramautsikten fra Kvindfjellet Foto: Eystein Ness
Du ser ikke bare Nessleira fra Kvindfjellet, men også det meste av nedre Verdal og langt oppover dalen mot Hellbakkan i Vuku. Det er en fenomenal utsikt hele veien rundt. . Klikk på panorama-symbolet ==> I gamle dager var dette en "våttå-plass"
Uke 1320 "Isbadere" i Lyngskila på Tinden 18/5. Foto: Ole M. Larsen
Det såg ut som om denne gjengen "bare" var uti å "våddå". Da de ble spurt om de ville dukke seg helt under for fotografen. Var jentene villig, men Kim André drog litt på det... Da det ble sagt at de kunne komme på "1. side" på verdalsbilder.no ble han straks med på notene. Og beviset får du ved å klikke på lupen.. Fra venste Kim André Thingstad, Andrea Rømo, Andrine Thingstad og Andrea Riksvold. (Finn fire tiilfeldige personer som alle har de samme 4 første bokstvene i fornavnet ! - det er ikke lett)
Uke 1320 17.mai-salutten i Moparken kl 0800 Foto: Eystein Ness
Medlemmer i Foreningen for De Værdalske Befæstninger i sine uniformer sto som vanlig for salutten med 21 skudd før heisingen av det norske flagg etterfulgt av nasjonalsangen spilt av Arbeidernes Musikkorps. Se flere bilder fra feiringa: Video.
Uke 1320 Klassene 7a og 7b ved Ørmelen skole på klassetur den 15/5-2013 Foto: Ole M. Larsen - Flere og flere oppdager hvilken perle elvepromenaden mellom Øra og Trones er. Og det er ikke bare verdalinger. Mange klasser var ute på tur denne dagen:
Uke 1319 Tiurleik oppi Buran Foto: Ole M. Larsen Hver kveld den siste uken har tiuren møtt opp her for å "spille" for folk og sauer.
Uke 1319 17. maitog i Inndalen i 1920 åra Utlånt av Magne Årstadvold
Vi nærmer oss den store dagen. Her er et snart 90 år gammelt bilde. Legg merke til den solide flaggstangen helt fremst i toget.
Uke 1318 Industriområdet på Ørin fra Inderøya <---- Klikk    Foto: Eystein Ness
Med Høsholmen i forgrunnen. Bak til høyre Helloa med steinbruddet til venstre. Fjella bakenfor er Litj-Havren og Hærmannssnasa.
Uke 1318 Tranedans på Hegstadleira Foto: Eystein Ness
Tranedans foregår ofte parvis, for tranene lever som regel trofast i livslangt ekteskap, men smågrupper kan også stimulere hverandre til felles selskapsdans.
Uke 1317 Bak disken hos G. Husby AS i slutten av 1950-åra
En kjent person i bybildet og på fotballbanen, Bjarne Storhaug. Her på plass bak disken i frukt, tobakk og bladbutikken hos Husby, hvor en i dag finner frisørsalongen Betty Blue. For den som husker det kunne en her ukentlig kjøpe de små populære heftene Vill Vest og Præriebladet til 30 øre. I tillegg til butikken var Storhaug kommisjonær for Norsk Tipping. Mangt et tippelag ble organisert bak denne disken. Utlånt av Henry Arntsen
Uke 1317 Nå har sesongen for gang og sykkel startet. Foto: Ole M. Larsen
Det finnes mange slike idylliske plasser langs Troneslandet. Det er bare å minne om at alle rydder opp etter seg. «Tomgodset» stapper man i en bærepose og tar med hjem. Video fra området: Klikk her.
Uke 1316 73 år siden krigsdramaet i Verdal Foto: Ingvald Suul Utlånt av Tr. Forberg.
Gravene til to tyske soldater som falt under kampen om Verdalsøra. De ble først gravlagt ved aldersheimen. Soldatenes hjelmer ligger på de pyntede gravene. Les i Verdal historielag sine artikler: Natt med uro og angst og 73 år siden krigs-dramaet i Verdal
Uke 1316 Isgangen i Verdalselva 18/4 2013. Foto: Ole M. Larsen Elva hi Rånna! Det ble en opphoping av isen ovenfor Jernbanebrua. To store flaker mot brukarene hindret den videre ferdsel og vatnet begynte å stige ovenfor Tinna. Presset økte og "demningen" mot brua gav til slutt etter. Og Isflakene kunne endelig danse videre ,med stor fart, ut i fjorden.