Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke Håndverkerne som bygde kårstua på Bollgarden østre i år 1970 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navn av Svein Berg.
Uke Konfirmanter på Stiklestad i 1977. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Fotohjørnet
Uke Utdeling av Norges Vels medalje til ansatte i Verdal Samvirkelag 1. februar 1977 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av SNK. Foto av Erling Sommervold. Hjelp med navn, Solveig Ness.
Uke Familien Østvik på Fætten 1. pinsedag år 1920 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Aase Gulbrandsen kristoffersen. Navna hentet fra Verdal Historielags årbok 1986.
Uke 1513 Hærfossen i 1892 med en fallhøyde på nesten 30 meter.
I september 1893 begynte Helgåa å grave seg et nytt løp like bakom fossen og det flotte vannfellet forsvant. Elva fant ikke noe fast fjell og begynte og grave en 30 m dyp renne i en lengde av 7 km. Granfossen som før var 8 meter høg "stjal" dermed hele fallhøyden til Hærfossen. Granfossen har i dag et fall på nærmere 40 meter. Se flere bilder om Hærfossens gjennombrudd.
Uke Erling Reitan med familie omkring 1942 Navnpekere: Eystein Ness Familien overtok heimen Vesletun nord for Haugslia i 1950. Flyttet senere til hennes farsheim, Holthe. Foto av Henning Andersson. Utlånt av SNK.
Uke Sjøbygda skole på Ydse 1944. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Oddvar Floan.
Uke 50-årskonfirmanter i Stiklestad i 2003. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Oddvar Floan.
Uke Konfirmanter på Stiklestad i 1953 (Øra og Sjøbygda) Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Oddvar Floan
Uke Les Comerados i 1973 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Fotohjørnet
Uke Fem jenter og to gutter på trappa i Møllegata i 1945. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Fotohjørnet
Uke 1512 Værdalsbrukets hytte ved Grønningen høsten 2014 Klikk på lupen.
Uke Ret sat over stamoksen i Sul omkring 1925 Navnpekere: Eystein Ness - Stamoksen var stasjonert på Brennmoen. Budeia, Julie Bårdsen, kom godt overens med den, men en dag ble hun skadet av oksen. Eierne kom sammen for å avgjøre dens skjebne etter dette og resultatet ble "dødsdom" mot en stemme. Dommen over oksen ble ikke fullbyrdet før neste sommer. Arne Balgård og Olaf Kvelstad leide oksen til slakteriet på Øra, en tur som tok 2 dager. Utlånt av Gunhild Elnes. Opplysninger og navn hentet fra Verdal Historielags årbok 1985.
Uke Barn fra Sjøbygda i skolestua på Ydse i 1945. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Oddvar Floan.
Uke 1512 Riving av Sulgården i 1982 Bilde etter Olga Andersson.
Navnet på eiendommen var Jensvoll men i 1950-åra ble navnet endret til Jonsvoll, kanskje fordi Jon Suul var eier. I dagligtale ble navnet Suulgården brukt helt til den ble revet. Det var visstnok mye fram og tilbake før rivingstillatelse ble gitt. De antikvariske myndigheter satte betingelser om å ta vare på veggmalerier m.v.