Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1750 Tidlig morgen ved pukkverket i Helloa <==== klikk på lupen Foto: Eystein Ness
Uke 1750 Vakkert over Skalstufjellet 29. november 2017 Foto: Eystein Ness
Eventyrlandskap i vinter med solglitter i nedrimet vegetasjon for vegfarende på "harryhandel" til Åre.
Uke 1750 Byggingen av nye St. Olav`s Bru i 1985 Foto av Terje Reitan.
Her har byggingen kommet i gang fra østsiden.
Flere bilder av av St. Olavs bro : Klikk her.
Uke 1750 Landhandel og bakeri på Stiklestad Foto: Eystein Ness
Jul Igjen på Museumsområdet på Stiklestad 1917 er over. Men julesteminga henger igjen over denne unike plassen.
Uke 1749 Forsøksprosjekt mellom E-6 og sjøen Foto: Eystein Ness
Fylkesmannen har igangsatt prøveprosjekt her for å legge forholdene bedre til rette for at Tindveden skal få bedre vektsforhold i verneområdet. Gresstorva er fjernet og lagt inntil vegfyllingen til E6 og dermed senkes terrenget. Det gjenstår å se resultatet. Det er ikke mangel på tindved på Ørin og Fætta i dag heller, men det er tydelig at den vokser på feil steder en det som romantikerne hos miljøvernavdelingen vil. Hvor mange offentlige millioner skal brukes på dette området til "dilldaill"? Hvor mye er brukt til prosjekt i Bioforsk`s navn for å fjerne rosene, manuell rydding og bruk av Roundup over flere år? Rounup er et stoff anses for å være kreftfremkallende, og selv Naturvernforbundet går imot bruk av det. Når det nevnes ordet miljø er det aldri mangel på penger. Der er det aldri snakk om nedskjæringer, det er bare om å finne på et eller annet prosjekt. Om det er samfunnsnyttig eller ikke spiller ingen rolle der i gården. Nei nå er det vel nok, la naturen styre seg selv på Ørin. Klikk her for å se hva som forsvinner med dette tullprosjektet.
Uke 1749 Kverner. jacketbygging på Ørin i rute Foto: Eystein Ness
6. desember 2017 ble den første clusteren løftet på plass på jacketen som bygges på nordområdet. Store dimensjoner og presisjonsløfting. Folk i grønt oppe ved sammenføyningen blir små. Imponerende.
Uke 1749 Kvislakanalen ved Øra 1960 Foto av Harald Wågø.
Bildet er tatt før "Holand Falls" ble bygd i kanalen ved Meny.På den tid var det vel muligens fisk i Kvislabekken.
Uke 1749 Sirkusartisten Lille Lasse fra Leksdalen ca år 1957 Kortet utlånt av Lars Iver Valstad.
Som bildet viser debuterte Lars Gustav Tuset hos Cirkus Berny i 1956. Kortet utlånt av Lars Iver Valstad.
Uke 1749 Mastene på Rinnleiret sett fra Børsåsen ca 1960 Bildet ble tatt av Harald Wågø
Det har skjedd mye på Fætta og Ørin siden dette. Radiomastene ble bygd i 1958.
Se flere biler av mastene på Rinnleiret. KLikk her.
Uke 1748 Ole Røsten og hesten på Skansmoen ca år 1950. Bildet over utlånt av Terje Reitan.
Ole Røsten var født inne i Malsådalen i 1880 og han døde i 1954. Gift med Ingebog Anna Olausdatter Elnesvald. Besteforeldre og foreldre kom hit fra Folldal i Hedmark i forbindelse med gruvedriften. Ole (Ola i dagligtale) var eier av heimen Skansmoen som ligg nordøst for Granfosshuset. Heimen som i dag er fraflyttet må være en av de siste hvor uthus og bolig er sammenbygd. Kanskje skulle den vært tatt vare på for ettertiden. Klikk her for å se et bilde av den.
Uke 1748 Grensefjell sett fra Drivsjøfjellet Foto: Eystein Ness
Med Merraskarfjellet, Storsjøhøgda og Kjølåhaugan i horisonten.
Uke 1748 Tresking med "blavotta på heinra" og kjettinger på traktoren i januar 1972
Bildet som er tatt av Harald Wågø, er fra Valsø på Stiklestad og viser vintertresking på tele og barfrost. Dette på grunn av umulige innhøstingsforhold høsten 1971. Kvaliteten på kornet var vel så som så. Mannen på treska er Einar Valsø og han på tilhengeren er Osvald Rye som var driveren på Stiklestad Prestegård. De to eide treska i lag. Klikkherfor et annet bilde..
Uke 1748 Bygningene på Grønås Lappläger i 1972 Bildet ovenfor er utlånt av Terje Reitan
Ennå står uthusa og bolighuset men i åra som har gått har husa fått medfart av vær og vind. . Det er litt rart med området på Grønås. Selv om det er en 60-70 år siden det bodde folk her så er området omkring husa ikke grodd igjen. Vanligvis tar naturen igjen det som er dyrket når det fraflyttes. Det har ikke skjedd her. Bilde fra 2011:Klikk her. Bli med på tur til Grønås Lappläger:Klikk her.
Uke 1748 Bygging av hengebru over Skjækra ved Kulslivollen i 1972 Bildet utlånt av Terje Reitan
De to vågale brubyggerne er Stein Sagvold (stående) og Tore Sagvold. . I ettertid, omkring 1990, er brua på bildet erstattet med en ny.
Uke 1748 Med fiskestang, støvler og en røyk
Fiskerens navn er Ingemar Anneus Ingvaldsen fra Myrbainne nord for Slottet. Ut fra terrenget kan bildet være fra en fisketur til Haukåvatnet. Eksakt når bildet er tatt vet en ikke, men kanskje i 1950-åra. Han var født i 1898. Ingemar skrev mange artikler i Verdalingen under pseudonymet "Sivert Myrbainne".