Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 2336 Verdal sentrum med broer og kornsilo som de største blikkfang.
Bildet er tatt fra Helloporten. Fotograf Trygve Forberg
Uke 2334 Fotballkamp under Barnas Dag på Elstadtomta i 1955 Bilde etter Olga Anderson
Ifølge lokalavisa endte oppgjøret 1-1. Lagbilder av begge lag vil komme under navnsatte bilder om ikke lenge. Det var for øvrig en kamp til under arrangementet, som var både Øras Dag og Barnas Dag. Vera mot Fætten endte med seier 2-1 til veresbyggene med kaptein Magne Haldorsen som kaptein. Tilsamen 4000 besøkende på de to dagene.
Uke 2333 Venedig i Stekke kan skimtes på andre siden av elva.
På Øras dager for over 60 år siden kunne man sitte på Gondol over elva fra folkeparken til "Venedig" der det var servering. Etter noen år måtte man legge inn årene for det var en del passasjerer som i tillegg til at de var fuktig innabords vart skikkelig blaut utabords.
Uke 2332 Bryllupet til Elisabeth Suul og Torleif Woll 1926 YYYYYYYY Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Gunhild Elnes. Hjelp med navna Jon Woll.
Uke 2330 Gammel-Jostein og Gudrun i olsokspelet 1962
Julia Back og Amund Rydland hadde rollene det året.
Foto av Harald Wågø.
Uke 2328 Publikum på Olsokspelet 1962. Foto av Harald Wågø.
Uke 2327 En del av olsokkoret samlet i St.Olavs kapell i 1984
Utlånt av Nils Ragnar Stensø Skjørholm
Uke 2327 Olsokspelet på Stiklestad i 1962. Foto av Harald Wågø
Det året spilte Gisle Straume kongen, som Arnljot Gelline spilte Carl-Maurits Gustin, I rollen som Tormod Kolbrunarskald, Ståle Bjørnhaug. Olaug Helberg var Grima og Gamal-Jostein ble spilt av Amund Rydland. Johan Nordlund var Torgeir Flekk og Julia Back tolket rollen som Gudrun. Instruktør, Bjarne Andersen.
Uke 2326 Jacketbygging på Aker i 1976. Foto av Harald Wågø.
Bildet skal være fra byggingen av den første jacket av de 44 som er bygd på Ørin. Flere er på gang.
Uke 2325 Første H3-plattform under bygging 1973 Foto: Harald Wågø
Traverskrana som er i bruk på bildet løfter fremdeles på Kværner, men den synger vel på "sistverset" etter 45 års bruk på verftet. Da plattformen ble sjøsatt var ca. 4000 personer møtt opp nattestid 16. juli 1973 for å bivåne den første sjøsettingen i verden av en plattform fra bedding. Det hele var over på ca. 1 minutt. Kjempen på ca. 7,3 mil. kilo gled perfekt ut i sjøen på gris og grønnsåpe. Opplysninger hentet fra avisklipp.
Uke 2325 Småbåthavna, Birkeland , Samvirkekaia og oljetanker på Industriområdet i 1971. Foto Harald Wågø.
Til høyre i bildet ser en beddingen som ble bygd for sjøsetting av H3-plattformer. Ellers er alle bygg og oljetanker borte. Bare småbåthavna er tilbake pr 2017. På det som her var Birkeland og Samvirkeområdet er Felleskjøpet i full gang med bygging av nytt anlegg som flyttes hit fra sørsiden av havnebassenget.
Uke 2325 Beddingbygging på Aker i 1972 Foto av Harald Wågø.
Her bygges beddingen som ble brukt til sjøsetting av H3-plattformene ved Aker. I dag er området planert og benyttes til sammenstillingsområde. I bakkant av bilde ser en stålskjelettet til produksjonshallen benevnt som A2. Til høyre i bildet, traverskranen som står den dag i dag.
Uke 2324 Bygging av A-2 på Aker først i 1970-åra
Bildet utlånt av Harald Wågø.
Uke 2324 Under bygging av H-plattform ved Aker Verdal i juni 1973
Utlånt av Jan Salberg
Uke 2322 Vindskydd på Kråksjøen 16. mai 2016
Værdalsbruket har satt opp en smart innretning på tomta der den forrige hytta ved Kråksjøen sto. "Huset" er inndelt i fire seksjoner med seter. Totalt er det vel plass til 25-30 personer, avhengig av størrelsen på bakenden til den enkelte. Samme fra hvilken retning regn og vind kommer fra så kan du finne ly under tak her. En fin plass å ta en matbit og nyte stillheten og naturen over sjøen mot Stor-Kjølåhaugen. Kanskje skulle det ha vært hogd ned noen bjørketrær for å bedre utsikten mot fjella.