Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune

  Søk etter tekst
Id:  
Kat:  
Tekst:    
Vis alle 
 Copyright © Verdalsbilder
 Webløsninger og webmaster:
 Ole Morten Larsen
Billedmaster:  Eystein Ness















 Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
     Ukens bilder              
Uke 2410   Ved Vinne kirke i 1930-åra            
Oppstillingsplassen for hester til høyre. Bakenfor der ser en Ner-By. Utlånt av Reidar Lein    
Uke 2408   Gravabrua mot Bobyn med Øramelen og Øra            
Foto Eystein Ness.
Klikk på lupen for å få opp et kjempebilde.    
Uke 2407   Storfangst i Verdalselva i februar 1959            
Denne torsken ble tatt like ovenfor jernbanebrua og den veide 10 kg. Den ble solgt til Wilhelm Olsen i Fiskekjelleren for 7 kroner! 1.rekke: Svein Vist, Arne Sigurd Steinsmo, Ingunn Ekren.2.rekke: Håkon Kolberg, Stein Olav Fosnes, Leif Roger Kolberg, Ukjent, Knut Ekren. 3.rekke: John Vestrum, Arnemann Dahl, Holger Skjerve, Ole Morten Larsen (fisker)    
Uke 2206   Bryllup til Johannes og Inger Anna Grindgjerdet i Tromsdalen i 1916 (            
   Navnpekere: Eystein Ness - Brudeparet kjøpte Grindgjerdet ved Finnmyra i 1918. Paret fikk 3 barn før Inger Anna døde av tuberkulose i 1924 i en alder av 27 år. Johannes solgte bruket til Petter Lindseth i 1929. Fotograf er Ole Snekkermo. Opplysninger hentet fra boka om Heimer og Folk i «Inndalen og Sul» 
Uke 2404   Over Veressjøen mot Svenskfjella 24/2-15            
Fjellet med den flate toppen er Steukern og den spisse midt på bildet er Sukkertoppen. Ved bredden kan en se Sisselvollen. Klikk på lupen.  Foto Eystein Ness    
Uke 2403   Valstadmoen med Tjurruhaugen ca 1959            
Fra venstre: Sommerfjøset til Valstad Østre, Forsamlingshuset for Vinnesbøgda, som ble revet omkring 1960 og til høyre småbruket Valstadmoen. Bakenfor hoppbakken Tjurruhaugen som i dag er tilvokst med skog. Bakkerekorden der var på 48,5 m og ble satt av Sverre Fikse i 1938. Under KM i januar 1940 var det ca. 100 deltakere. Ca. 1200 tilskuere var til stede. Siste renn her var visstnok i 1958 ifølge artikkelen om hoppbakker som står i årboka til Verdal Historielag 1996. Foto av Harald Wågø.    
Uke 2224   Idyll på hellbua på Skansen rundt 1966.            
   Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Kjellaug Tromsdal. 
Uke 2352   John Tosteigan og hesten under tømmerkjøring i 1968            
De aller fleste kjente han under navnet Jo. han ble født i 1914 og døde før jul i 1983. Vi  siterer de to første avsnitt av de vakre minneorda Helgådalsnytt v/Håvard Elnes skrev: Nå ha n` Jo Tosteigan sagt farvel til fjellgården og ensomheten - for alltid. Ingen kjenner hans siste time, men vi vet at han møtte døden på veg til bygda, med skistav og ryggsekk, og han sov sin siste natt i Tosteigan - under snødyna - i ly av storskogen i Tosteigan. Og slik ønsket kanskje Jo at avslutningen på livet måtte bli. For han såg det slik at den dagen han ikke maktet å bu i ensomheten, den dagen ville han føle seg utenfor og helst ikke oppleve. derfor tenkte han aldri tanken helt ut - på å forlate Tosteigan, tross sjukdom og alderdom. Foto av Harald Wågø.    
Uke 2351   Leksdalsvatnet ved Dalemark 11. desember 2017   
Foto Eystein Ness
        
    
Uke    Arve Melby kapper toppen av den siste grana ved Stiklestad kirke.            
Hadde dette vært like oppunder jul - kunne Arve ha solgt toppen som juletre?    
Uke 2348   Systua på Samvirkelaget            
Personene er som følger fra venstre: Ragna Mollan, Ingeborg Solberg, Gudlaug Lunnan, Britt E. Rindsem Wågø (bakerst med hvit genser),Pauline Valstad (med strykejernet)og Ragnhild Sagen Hogstad helt til høyre. Bildet er tatt ca 1960. Mens damesystua gradvis var blitt innskrenket hadde herresystua til en viss grad utvidet. Ved månedskifte november/desember 1964 ble systua nedlagt.Utlånt av COOP    
Uke    Ski og kjelke ca 1909    Foto: Eystein Ness    Foto: Ole M. Larsen    
Skiløperen er Håkon Tronsmo som ble født på Tronsmoen i 1904. Familien flyttet til Meråker i 1907. Håkon ble drept sammen med 17 andre i en togkollisjon i Muruvika i november 1940. Jenta på kjelken er Emma Haugen ifølge Kjell Erik Pettersson. Fotograf Erik Olsen. Utlånt av Birger Sisselvold     
Uke 2346   Verdal stasjon 1960. Ansatte.    Bildet utlån av Margit Selvik.        
Bildet er fra den tiden stasjonen var betjent og en kunne kjøpe biletter i luka på stasjonen. Gods og varer ble utlevert på godshuset og Nordgata ble stengt med grinder med bruk av muskelkraft når toget passerte.    
Uke 2346   Verdal Samvirkelags Filial nr 3. Ulvilla            
Bygd i 1933 og tatt i bruk samme år 15. november. Bygd på "Henrikstutomta" og kostet den nette sum av kr 15515,-. Bilde etter Olga Anderson.    
Uke 2345   Den nye Holmsbrua har fått tredekket på plass 28. november 2018            
Siste bruplanken blir huket av krana på Holmsbrua! Klokka kvart over 12 den 28. november ble den siste planken i brudekket lagt på plass på Holmsbrua. Nå gjenstår det å stramme (bunte) sammen brudekket ved hjelp av tverrgående vaiere gjennom plankene, samtidig som det monteres rekkverk. Beslag skal også på plass langs sidene for til støtte for asfalten i slitedekket. På endene av dekket kommer også beslag som det skal støpes mot for å skal skape forbindelse mellom landkarene og brua. Til slutt blir det asfaltering av det hele. Så kan vukubyggene forhåpentligvis feire jul! Foto og tekst Kjetil Dillan.    
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Klikk p� bildene

Framtidens bilder.
 
 

Se 160 høstbilder fra fjell og lågland. Musikk hører med
 
 

Vår vakre elv.
 
 
 
 
 
 

De verdalske befestninger
 

Bilder fra Ulvilla
 

Jernbanebilder
 

Kirker i Verdal
 

Arbeidsliv før i tia
 

Soloppgang / Solnedgang
 
"Utsiktsbilder" i Verdal 
Kornhøst i Verdal
 

Stiklastadir - Klikk i bildet og se en artig video.
 

Kvistadbonden i 1954 spilt av Øyvind Øyen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvem ble årets fotograf i Trøndersk fotoalbum i 2009.? Klikk på bildet.