Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1206 Stiklestad 29 juli 1930 <== Klikk
Enormt mye folk deltok i 900 års feiringa for Slaget. Kommer det 40.000 til Olsokdagen i 2030? Dette vil kreve nitidig planlegging, ikke minst på det trafikkale området. For å få se flere bilder fra denne dagen og få tips! hvordan de taklet trafikkeni 1930: Klikk her
Uke 1205 Bautaer på Trones Foto: Eystein Ness
Foruten denne bautaen, finnes det 3 steder til i kommunen hvor det fra ukjent tidsepoker er oppsatt bautaer. Det er ved gravhaugene i Hallemsmarka, i en hage på Ydse nordre og ved Vinne kirke. Hvorfor de er plassert og hvem det er som har satt de opp er ukjent for historikerne iflg. Øystein Walberg.
Uke 1205 Den meget sjeldne Mongolturteldue har vært på besøk. Foto: Karel Krizak
Den latinske betegnelsen er "Streptopelia orientalis meena". Bildet er tatt den 29/1-2012 på Kåra i Verdal. Lenker til denne sjeldne begivenheten : NrkFuglefotoFeltornitologeneAdressa.
Uke 1205 Kværner i kulden mandagskvelden 30/1 Foto: Eystein Ness
Til venstre fire "små" vindjacketer til Nordsee Ost. Den største skal til Ekofisk-feltet.
Uke 1204 Bukkeritt ved Grunnan østre ca 1917
"Rytteren" er vistnok Arne Grunnan. Klikk på lupen. Utlånt av Kim Solberg
Uke 1204 Ornitologer ved foringsplassen på Ørin den 22/1-2012 Foto: Ole M. Larsen
Fra venstre Inge Indahl, Karel Krizak og Dag Gøran Lyng. I det siste er det observert forholdsvis sjeldne fugler ved foringsplassen. Det er munk, rødstrupe, jernspurv, svarttrost og varsler. På Aker-området er det observert grønnlandsmåse og polarmåse. Karene kunne også fortelle at på andre siden av elva ved Kåra er det observert en mongolturteldue de siste dagene, og denne er meget sjelden. Det har ført mange ornitologer fra hele Trøndelag til Verdal.
Uke 1203 Høna har lagt egg i senga til katta! Foto: Ole M. Larsen
En voksen katt sover over 20 timer i døgnet. Kanskje den kan brukes som rugemaskin? Katta «frøser» ikke - den gjesper!
Uke 1203 Tjære- eller kølbrenning ved Trones Bruk ca 1916
At det ble brent tjære eller køl på Trones er vel ukjent for de aller fleste i bøgden. Flere personer som har hatt tilknytning til Trones er spurt, men ingen vet noe mere om det. I bildet kan en se lensa i Fleskhusbukta med tømmer. Videre gårdene Sem og et hus oppe i dyrkajorda oppover til venstre i bildet som nå er vekk. Videre kan en se taugbanen fra bruket til Flisstasjonen ved jernbanestasjonen på Fleskhus. Klikk på "Siste opplasninger" til høyre for å se bilder som stadig blir lagt inn. Utlånt av Kim Solberg.
Uke 1202 Olav den Hellige løfter korset mot den røde morgenhimmelen Foto: Eystein Ness
Uke 1201 Et apropos til dagens Tour de ski. Utlånt av Kjellrun Barli
Skirenn på Heimly i Ness 1945. Mest trolig rennet "Kvindfellet Rundt". Start nr 5, Sverre Barli og nr 6 mener en er Einar Melby. Tilskuere fra venstre: Reidar Berg, Eivind Stubbe, Oddvar Myhre med sine to sønner Johan og Bjørn. De to andre er vel Ola J. Tromsdal i hatt og Ola Røstad. Gutten fremst til venstre er Åge Thomassen. Han og de to ukjente til høyre er evakuerte fra finnmark som bodde i Nessgrenda på den tid. Flere skibilder: Klikk herNavnsatte skibilder: Klikk her og her.
Uke 1208 Gullrekka til Kværner Verdal Foto: Ole M. Larsen
Se panoramabilde Bildet er tatt fra Skåneslandet i et solgløtt mellom snøskurene.
Uke 1252 Godt nyttår 2013! Foto: Eystein Ness
Bildet er tatt fra Rindsem.
Verdalsbilder passerer i kveld 20.000 søkbare navn på navnsatte bilder.
Uke 1152 Storm og storflo på Ørin 3. juledag 2011 Foto: Eystein Ness
Kausmo skimtes i snøfokket bak i bildet
Uke 1151 God Jul fra oss i Verdalsbilder Foto: Eystein Ness
Hus å klikke på lupen. Gamle julekort : Klikk her. Julefeiring i 50-åra: Klikk her
Uke 0752 Julekort fra 1919 Vi ønsker alle våre "sjåera" og "bidragsytera" en riktig God Jul! Det vil komme noen godbiter i mellomjula så husk å stikke innom! Flere gamle julekort : Klikk her. Julefeiring i 50-åra: Klikk her Juleønske:Send linken http://verdalsbilder.no til alle dere kjenner. Julehilsen fra Ole Morten og Eystein.
Uke 1149 Bygging av nystuggu på Lågnes i 1945
Andre byggemetoder på den tid og det var heller ikke de samme sikringstiltak for snekkerne. Utlånt av Olav Svedjan
Uke 1149 Sol i skodda bak Nordbergshaugen 22. 11.2011 Foto: Eystein Ness
Uke 1148 Ekornet og fuglene på ørin Foto: Ole M. Larsen KLikk på startpil. Følg med på foringsmateren på Ørin. Etter 23 sekunder kommer et ekorn. Den springer til og fra og samler solsikkefrø til vinteren. Etter 1:30 min kommer flaggspetten. Plasser muspil såvidt inne i bildet så du kan se "brukt tid". Demp lyd ved høytalersymbolet. Denne plassen ligger 200 m fra parkeringsplassen på Ørin/IR. Ta turen hit med kakskælk og meiseboller. Både ekorn og fugler er svært tamme. Avslutt med å klikke på pauseknappen.
Uke 1148 Høstbilde fra Vera 16. november Foto: Per Johan Jermstad
Ikke hvert år det er slike forhold i Vera på denne tida. For 70 år siden på denne dato giftet Beate og Knut Haldorsen seg og da ble det kjørt med hest på isen fra Tronsmoen over Veresjøen. Steuker`n til venstre og Sukkertoppen til høyre.
Uke 1148 Mot nord fra toppen av nybygget til Tine Meieri Foto: Kjetil Dillan
Områdene på oversiktsbildene viser Verdal industripark's mange bedrifter. Ved oppstarten av VIP i 1999 var det 40 bedrifter. I dag er det 140. Verdal Industripark vil i år passere omsetningsrekorden fra 2007 på 5 milliarder kroner. Parken suger etableringer til seg og optimismen preger hele Verdal. Les mer i Trønder-Avisa. Flere oversiktsbilder: Klikk ker
Uke 1148 Da katta var alene hjemme Foto: Rune M. Larsen
Husk å "lufte" katta før dere drar ut og blir borte noen timer! Ellers kan det gå som på bildet. Godt utført arbeid. Husk å klikke på lupen.
Uke 1147 Melastua ca 1920?
Hovedhuset oppført ca 1750, men modernisert i 1952 og 1997. Huset har i dag 32 rom!. I 1996 flyttet - landets tredje mest kjente trønder etter Tordenskjold og Odd Iversen - Asmund Bjørken inn i Melastuggu, han solgte det i november 2011. (TA) Klokkarstua til høyre. Postkort utlånt av Pål Wæren
Uke 1146 Viborg søndre
Ble vel også kalt Eriksen gården. H. Eides Bokhandel holdt til her i tidligere tider. Kaffestove var det også i en periode. Neste år er denne bygningen borte hvis alt går etter planen. Utlånt av Pål Wæren. Flere bilder av gården:19071930?194019452010Øra fra luftaIf&V
Uke 1145 En utbrent sol går ned i tåkehavet over Ørin og Trondheimsfjorden 11.11.11
Bildet er tatt fra Solberan i Volhaugen. Kranene på Aker stikker opp sammen med Nordbergshaugen og Børsåsen.
Stort bilde : Klikk herFoto: Eystein Ness
Uke 1144 Gravhauger i Ness Foto: Eystein Ness
Ligg på Melbygravene på nordsiden av svenskvegen østenfor Lysthaugen.
Uke 1143 Verdal`s nye landemerke Foto: Eystein Ness
Skjønner ikke hvordan det er mulig å plassere en slik stålsilo midt i"følkaugom" ved nyskolen. Det finnes eksempel på at å få satt opp en mjølsilo av samme størrelse på et gårdsbruk er en kamp mot byråkratiet. Men nå er det kommunen selv som bygger å da er det tydeligvis helt OK. Det er ikke så rart at folk reagerer.
Uke 1142 Lundammen i Malsåa Foto: Eystein Ness
Dammen ble bygd i 1871 og restaurert i 1900. Etter 140 år har tiden tann tæret på treverket, men slik den står er den en dokumentasjon på dambyggingen på den tid. Det å bygge dam var et slit med rå muskelkraft. Støttekarene mellom lukene og damkrona innover land ble bygd av rundtømmer og fyllt med stein. Tømmeret er forvitret og kvisten av hardved og den rustne "storspiken" som ble brukt stikker ut som pigger på et piggsvin.Det er kjerneveden som står igjen. Klikk her for å se dammen når den var i bruk. Og her for å se hvor dammen ligg.
Uke 1140 Stiklestad med sine fasiliteter Foto: Eystein Ness
Fra Per Johans Plass på Blommen har en oversikt over kirka, Stiklestadir, to gartneri, skolen og det nedlagte teglverket. Klikk på lupen.