Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke Fra driften i Åkervolden Gruver Malsådalen omkring år 1917 Navnpekere: Eystein Ness - Undersøkelsestoll inn til synken i Rørosgruva.Utlånt av Svein Berg. Navna hentet fra Helgådalens Bildearkiv.
Uke 0810 Tresking på Ekren i Vuku i 1915 Navnpekere: Eystein Ness
Vi ber publikum om hjelp til å spore opp flere navn. Utlånt av Jørgen Johnsen Har forsøkt å spore opp navnene men bare med delvis hell. Vi ber publikum om hjelp. Denne trøska gikk under navnet "stortrøska" og ble brukt på gårdene mellom Vest-Grunnan og Øver-Fåra.
Foruten maskinisten var det tre-fire fastkarer på trøska som var med på hele ruta. Ny tekniske framskritt gjorde trøska overflødig og hun skal ha endt sine dager ved Lundskinberget. Utlånt av Jørgen Johnsen
Uke 1401 Isformasjoner ved Kvernsjøen 8. november 2014 Foto: Eystein Ness
Klikk på lupen!
Uke 0932 Ved Skjækerfossen omkring 1920 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Liv Østnes Lerfald.
Uke 1452 Skiløpere Sør-Leksdal i 1924 Navnpekere: Eystein Ness Som en ser var det ikke så nøye med lengden på skiene i forhold til kroppen. Hver og en måtte være glad for ha mulighet for å låne et par ski. Han med de lange skia helt til høyre i fremste rekke, var vel den som levde lengst. Han døde i 2011, 98 år. Ukjent fotograf. Utlånt av Jørgen Johnsen.
Uke 0838 Unge damer inne i Bremsethgården rundt 1946.
Gammelbutikken til Verdal Samvirkelag i bakgrunnen på andre siden av jernbanen. Det var bakeriutsalg nærmest Bedehuset som skimtes til venstre. Navnpekere: Eystein Ness - Gammelbutikken til Verdal Samvirkelag i bakgrunnen på andre siden av jernbanen. Utlånt av Greta Strand
Uke Andreas og Emelie Østerås gifter seg i 1916 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Oddvar Floan.
Uke 1313 Foran vedskjulet i Vaterholmen omkring år 1918 Navnpekere: Eystein Ness - Fotografen sitter fremst med sabelen.
Uke 1452 God Jul fra oss i verdalsbilder.no
Uke Familien Austad på Trones i 1930 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Oddvar Floan.
Uke Andreas og Emelie Østerås med barna år 1908 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Oddvar Floan.
Uke 0743 SØSKENE VOLLAN 1990. Navnpekere: Eystein Ness
Søskenene Vollan. De var atten og her kan en omskrive tordenskjoldvisa til sønner seks og døtre tolv. Fremdeles lever 10. Foreldrene bodde på heimen Saukinn i Ulvilla. Den eldste var født i 1906 og den yngste i 1937. Alle ble gift og ingen er skilt! Bildet er tatt i 1990. Søskenene Vollan. De var atten og her kan en omskrive tordenskjoldvisa til sønner seks og døtre tolv. Den eldste var født i 1906 og den yngste i 1937. De vokste opp i en tid hvor klær og mat ikke var en selvfølge. Foreldrene bodde på heimen Saukinn i Ulvilla og så snart barna ble såpass store måtte flere bort for å tjene til livets opphold. Margrethe Nessemo er intervjuet i et videoportrett som Verdal kommune har for utlån. Der forteller hun bl.a.om barndom , oppvekst og tiden som gjeter. Alle ble gift og ingen er skilt. Søskenflokken har nærmere 50 barn tilsammen. Et par ukeblader har skrevet artikler om dem, men en kjenner ikke til at noen lokalt har satt noe "på prent". Kanskje et tips for Helgådalsnytt eller Årboka til neste år. Bildet er tatt i 1990. Bilde av barndomshjemmet : Klikk her og her. Bilde av familien fra 1935: Klikk her.
Uke Verdal byggearbeiderforening i 1968 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Fotohjørnet. Foto Reidar Gridseth
Uke 1042 Skogsarbeidere som deltok i stordrifta til Værdalsbruket i Tvårådalen/Storlunmarka omkring 1920
Skogsarbeidere som deltok i stordrifta til Værdalsbruket i Tvårådalen/Storlunmarka. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Bjørg Marken. Navna hentet fra Helgådalens billedarkiv.
Uke 1451 Verdal idrettslag sitt anlegg i november 2014 Foto: Ole M. Larsen
Den 19. oktober 1923 ble det på et styremøte vedtatt å kjøpe av AS Værdalsbruket 14 mål jord til en pris av kr. 2000.- til idrettsplass.
Dermed var avgjørelsen tatt og idrettsungdommen i bygda fikk sin egen idrettsplass. Før banen på Ørmælen ble anlagt hadde laget spilt sine fotballkamper på banen på Fætten. Tidligere var det også fotballplass på Ørin, men den måtte nedlegges da høgspentlinjen ble reist.
Idrettsplassen på Ørmælen ble offisielt innviet søndag 20. juli 1924. Apoteker Hjalmar Lydersen en anslående tale, hvori han fremhevt at sporten måtte bli et middel til å utvikle et sundt og harmonisk legeme.
En fotballkamp mellom et sammensatt A-B-lag fra Steinkjer og Verdal B ble vunnet av gjestene. Det var hornmusikk av Volhaug musikk-korps under åpningen. Publikumstilslutningen var meget god.
A.I.L. "Falk" opparbeidet seg også idrettsplass på. Ørmælen. Den ble innvdet 24. juni 1934. Åpningsprogrammet besto av noen friidrettsøvelser og en fotballkamp mellom Follafoss og "Falk". De to idrettslagene ble slått sammen like etter krigen.
Uke Sofie og Helge Austad gifter seg den 30/4-1916. Navnpekere: Eystein Ness - Helge jobbet på Trones bruk. Utlånt av Oddvar Floan.
Uke 1050 Slektninger samlet i Stor-Vuku i 1953 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Lars Grande. Navnsatt av Svein Arnt Eklo
Uke Barneselskap hos Kari Brønn i 1955. Navnpekere: Eystein Ness Navnsatt av Inger Marie Skreden Valstad. Utlånt av Asbjørn Karlgård.
Uke Familien Brønn i år 1955 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Asbjørn Karlgård
Uke Barn på Trones i år 1950. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt og navnsatt av Oddvar Floan.
Uke 0950 Potetopptaking på Haga Mellom rundt 1938 . Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Lars Grande. Hjelp til navnsetting, Oddbjørn Haga.
Uke 1031 Bygdalaget som slo Øra-laget i fotball med 5 - 2 i 1938.
Bygdalaget besto av karer fra Sjøbygda Volhaugen og Stiklestad. Inntekta av kampen gikk til sanitetesforeningen på Øra. Navnpekere: Eystein Ness - Bygdalaget besto av karer fra Sjøbygda Volhaugen og Stiklestad. Det fortelles at de 5 sønnene til målmannen ble "forhindra" fra å sjå denne kampen, de skjemtes tå faren sin. Samme kilde sier også at lokalavisa valgte å ikke omtale kampen i påfølgende avis. Enkelte mente at årsaken var at feil lag vant. Inntekta av kampen gikk til inntekt for skihytta og hoppbakken Brandåsen på Volhaugen. Inngang på kampen, voksne 35 øre og barn 15 øre.
Uke Lensmann og betjentene i Verdal i 1955. Navnpekere: Eystein Ness Navnsatt av Solveig Ness. Utlånt av Asbjørn Karlgård Foto Alf Karlgård
Uke 1451 «Arbeidernes» under NKL sitt arrangement i 1955. Foto Alf Karlgård.
Johan Solberg fremst i «toget» men i sivil! Flere bilder av Arbeidernes musikkorps. Klikk her. Utlånt Av Asbjørn Karlgård.
Uke 1140 Verdalinger i tømmerskogen i Amerika år 1898 . Navnpekere: Ole M. Larsen Navnpekere: Eystein Ness - Paul Dillan og Ole Sagen var brødre (Opl: Svein Guddingsmo). Bildet er levert til Levangsbilder.no av Randi Langås Utler. Levangsbilder har så sendt det videre til verdalsbilder.no.
Uke Betjeningen ved Verdal Hotell i 1957 Navnpekere: Eystein Ness Navnsatt av Solveig Ness Foto Alf Karlgård
Uke 1451 Sky over og under Hallemsstøa Foto: Eystein Ness
Se flere bilder fra området rundt Hallemskorsen. Klikk her.
Uke 0902 Familetreff hos Hofstad på Ørmelen i 1927 Navnpekere: Eystein Ness - Navnsetting av Dagrun Hofstad Lyngsaune
Uke Aksnesslekta samlet på Fossheim i 1984. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Fotohjørnet. Foto Reidar Gridseth.