Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke Henning Anderson med familie år 1944 Navnpekere: Eystein Ness Henning drev forretning og verksted helt fra 1920. Etter hver ble det vel mest fotoforretning og Atelier. Olga var vel den som sto for det meste av fotograferingen. Bildet er fra julen 1944. Bilde etter Olga Anderson.
Uke Vegarbeid ved Grunnfossen i år 1954 Navnpekere: Eystein Ness Sannsynligvis sysselsettingsarbeid, noe som var vanlig på om vinteren på den tid. Utlånt med navna av Svein berg.
Uke 43 Kolstadsetra i Skjækerdalen 25. oktober 2016 Foto: Eystein Ness
Setra ligg ca 1 km nord for elva ca en times marsj fra enden av bilvegen ved Melaåsen. Seter for to Kolstadgårder ved Volden. Seterdrifta ble nedlagt mellom 1910 og 1915. iflge. Seterboka.
Uke Skitur til Stubskinsvollen i år 1932 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Oddbjørn Øgstad.
Uke 43 Mette Fossnes 75 år sommeren 1941 Utlånt av Olav Svedjan.
Mette var født 1866 og var gift med Johan Johnsen Fossnes som var født 1855. Han døde i 1930 og hun i 1946. Iflge. folketellinga i 1910 hadde paret tre barn, John, Ågot og Jørgen. Familien bodde på Fossnesset Østre på sørsiden av elva like ved brua over Grunnfossen. I bakgrunnen ser en byggingen av Borg, huset til lærer Peder Brønstad i Ulilla.
Uke Framhaldskoleklassse på Øra i 1964. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Jostein Skavhaug
Uke Barn i lek med handvogn ved Henning Anderson-gården rundt 1955 Navnpekere: Eystein Ness - Bilde etter Olga Anderson.
Uke Iseting foran Eldstadkiosken omkring år 1957 Navnpekere: Eystein Ness - Den ene fornøyd mens den andre er mindre fornøyd. Bilde etter Olga Anderson.
Uke To deltakere fra Hærvolrennet i 1963 Navnpekere: Eystein Ness Habile langrennsløpere etter innkomsten. Utlånt av Oddbjørn Øgstad.
Uke Klasse 7b ved Verdalsøra barneskole våren år 1963 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Jostein Skavhaug
Uke Klasse 7b ved Verdalsøra barneskole våren år 1963 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Jostein Skavhaug
Uke Hoppere i Hallemsbakken i år 1931 Navnpekere: Eystein Ness Begge med ski laget av Tollef Øgstad. Bakkerekorden i Hallemsbakken er 36 meter. På den tid var skiene uten reklame, bindingene løste seg ikke ut ved fall, skoene hadde ikke støtte over ankelen, hoppdress og hjelm var vel ikke oppfunnet og bakken måtte de vel preparere selv. Men morro hadde de sikkert likevel. Utlånt av Oddbjørn Øgstad.
Uke 42 Etter brannen på Kulslivollen i Skjækerdalen 3. sept. 2016 Foto: Eystein Ness
Bildet utlånt av Asgeir Lund
Uke Eldre menn foran restaurert Stiklestad Kirke omkring år 1935 Navnpekere: Eystein Ness - Usikker tidfesting, men ut fra andre bilder tatt i 1935 mener en at det er fra den tid. Utlånt av Dagfinn Dahl.
Uke Veresstemne i 1955 Navnpekere: Eystein Ness Det var vel det stevnet gjennom årene som samlet flest folk tross regnvær. Her er det mange ukjente. Bilde etter Olga Anderson.
Uke Spisstelt på Austat i Vera omkring år 1948 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navn av Svein Væren.
Uke 42 Mikvoldmelen ovenfor Kausmo i 1933 Bildet utlånt av NGU.
Bildet er tatt ing. Holmsen etter jordraset i 1932. I dag er det planer om utlegging av boligtomter i området ovenfor rasgropa.
Uke Blinking i Overnesset skog år 1938 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navn av Værdalsbruket AS. Figenschou var ansatt som skogformann i Helgådalen-Vera i perioden 1906 til 1952, da han fratrådte ved oppnådd aldersgrense etter 46 år i stillingen.
Uke 42 Åbovegen ved Sandvika først i 1950-åra Bilde etter Olga Anderson
De to damene er søstrene Karin Anderson og Ellinor Anderson Solheim.
Uke Bryllup Aslaug og Sigmund Guddingsmo i 1946 Navnpekere: Eystein Ness - Hjelp med navn Svein Guddingsmo og Lars Langdal.
Uke Brann-mannskap gammelt atet omkring år 1958 Navnpekere: Eystein Ness - Hjelp med navn av flere. Utlånt av Einar Storhaug.
Uke 41 Tvillingbåter med «fotan» til stålunderstellet 6. okt. 2016 Foto: Eystein Ness
Hver fot veier ca. 1000 tonn og er produsert i Dubai. Klikk på lupen.
Uke Lustadslektninger på Julnessetra omkring 1935 Navnpekere: Eystein Ness - Foto av Anders Vandvik. Utlånt av Liv Liberg. navnsatt av Magne Lustad.
Uke 50-årskonfirmanter i Vuku i 1962 Navnpekere: Eystein Ness Navna hentet fra avisklipp.
Uke 41 Strådalsgårdene en septemberdag i 2016 <= KLIKK på lupen! Foto: Eystein Ness
Strådalsgårdene med "melis" på Steukern og nabofjella. Flere strådalsbilder.
Uke Meierifolk på julefest i desember 1960. Navnpekere: Eystein Ness Navnsatt i hovedsak av Martin Risan Bildet utlånt av Lars Iver Valstad
Uke Med hest og slede innover Leksdalsfjella omkring år 1950 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Olav Svedjan.
Uke 1641 Besøk på Ottermoplassen fra Litj-Langdalen omkring år 1935 Navnpekere: Eystein Ness - Hjelp med navna, Håvard Elnes. Utlånt av Iris Skoknes. Foto av Ole Snekkermo.
Uke 41 Skjækerdalen Nikkelverk. Jensens Gruve 28. september 2016 A <<-- Klikk
Gruva var den største og den første som ble åpnet i feltet. Bildet viser den ene synken av to. Den på bildet som ligg helt ved Dyråa var den som arbeiderne brukte for å komme seg opp og ned etter stiger mellom avsatser nedover til ca 35 . Gruven ut fra synken skal være ca 70 m lang ned til ca 60 m dybde. I den andre synken ble malmen heist opp med. muskelkraft i tønner som var minimum 50 kg. Driften var plaget av vanninnsig og særlig når elva var flomstor bød det på problemer med lensing som foregikk med håndpumper. Belysningen til arbeiderne var tranlykter som gruveeierne skaffet men trana måtte arbeiderne kjøpe sjøl. Litt av et slit for ca. kr 1,50 om dag. Når en vet hvor dyp synkene på gruveområdet så skulle alle vært inngjerdet for å unngå en tragedie for dyr og mennesker. Det kan leses mere om denne gruvedriften og malmsmeltingen ved Skjækerfossen i Håvard Elnes sin artikkel i Jubileumsutgaven av Helgådalsnytt av 2011. Opplysningene er hentet derfra. Foto: Eystein Ness