Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1815 Skjefte klar for riving i år 1984 Foto: Eystein Ness
Skjefte-gården (1905), der Anna Hegdal holdt til, senere John Lein. Bygget der restauranten Talia og Sentrum Fysikalske til venstre i bildet.. Klikk her for et bilde fra rivingen i april 1985.
Uke 1815 Vektergata 1984
Fra venstre G. Huseby (Solset), Bremseth (Sandstad), Apoteket (Rosenvold) og Kvello (Engvoll). Søm en ser er Sandstad klar til riving. Sperring er oppsatt.
Uke Fra gaukrenn oppi Sul i 1983. Navnpekere: Eystein Ness Foto av Erling Sommervold. Hjelp med navna, Berit Lyngsaunet.
Uke Dillansøstre rundt 1935. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Ingolf Dillan.
Uke 1814 Riving av Sandstad i 1984 Foto: Eystein Ness
Bygget sto på samme eiendom som sportsbutikken til Bremseth. Rivingen skjedde i forbindelse med bygging av ny Sparebank. Bygget til høyre er Solset, tidligere G. Huseby AS, nå Betty Blue.
Uke Anton og Edvarda Østvik med sin førstefødte i 1918. Navnpekere: Eystein Ness - Familien bodde på Steinkjer. Edvarda var søster av Lorents Hogstad som bodde på Trones. Under folketellingen i 1910 var Anton registret som "skydsgut" oppi Husan i Volhaugen. Utlånt av Brit Hogstad Mære.
Uke 1814 Minnemarkering i 1973 på 80-årsdagen for Verdalsraset. Foto av Harald Wågø.
Flere kjentfolk her. men en person som er innringet på bildet, Olaf Årstadvold, ble født på rasnatta i 1893. Han ble en av de eldste som har levd i bygda med sine vel 107 år da han døde i 2000.
Uke Konfirmanter i Vuku i 1935. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Ingolf Dillan.
Uke 1814 Jernbanebrua på Øra er ferdig 1904 Utlånt av Aase Gulbrandsen Kristoffersen.
Brua er nybygd til åpningen av jernbanen forbi Verdalsøra. Rett over det første brukaret fra venstre ser en gammelskolen på Øra. bru En del av arbeiderne som utførte oppdraget forgrunnen. Ser ut som de har malerspann og malerkost i hendene så det er vel disse karene som har malt brua. Brua er vel ca. 114 år i 2018 og en ny runde med sandblåsing og maling skal skje i sommer.
Uke Skitur oppover Åsavola i Inndalen i 1943. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Jostein Molden.
Uke 1814 Påsketur Hermannssnasa 1941 Utlånt av Jostein Molden.
Navna på karene får du ved åKlikke her
Uke Barn fra Ydsedalen på lekeplassen rundt 1983. Navnpekere: Eystein Ness - Foto av Erling Sommervold. Bildet ble tatt når det var spørmål om oppstart av rideklubb i Ydsedalen. Hjelp med navn fra flere ydsedalinger.
Uke 1813 Korr e høtta hen? Snøvinteren 1976.
Mye snø i fjellet i 2018 også. Som et apropos til at folk kanskje bør ta en titt på sine hyttetak legges ut et bilde fra kampen mot snømengdene på en hytte i Kverndalen i 1976. Godt over 2 m fokksnø på taket. Tigersvans og sneskope ble tatt i bruk i en forgjeves kamp mot naturkreftene. Beklageligvis er bildet av noe dårlig kvalitet.
Uke Inndalinger på Hærmannssnasa i påska i 1941. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Jostein Molden. Hjelp med navna, Svein Guddingsmo.
Uke 1813 Tømmerkjøring i Moldmarka 1941 Utlånt av Jostein Molden
Mannen på lasset er Gustav Storstad.
Uke Karer fra Vera på tømmerhogst ved Anjan rundt 1950. Navnpekere: Eystein Ness - Hjelp med navn, Odd Petter Haldorsen.
Uke 1813 Drømmedag i skiløypa langfredag Foto: Eystein Ness
Mange skigåere gikk løypa fra Breivatnet og innover forbi Bustadtjønna og helt til Vera under eventyrlige forhold. Med sol og puddersnø var blåsvixen det rette smørevalget. Bildet er fra stigningen opp mot Bustadtjønna
Uke Klasse II på Verdal Kommunale Realskole i 1954. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Liv Storhaug.
Uke 1813 Påsketur med buss til Sandvika Utlånt av Knut Arne Selli.
Norumsbuss ved Sandvika Fjellstue. Ble arr. bussturer dit før bilen ble allemanseie. Usikkert når men manskje ca 1960.
Uke Bursdag på Nordenget Østre i Vuku i 1954. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Just Roar Wohlen. Hjelp med navna, Åse Holmen.
Uke 1813 Jacketen Vilje forlater fødestedet Verdal 28.mars 2018 Foto: Eystein Ness
Etter planen skal jacketen plasseres på feltet Johan Sverdrup utenfor Stavanger lørdag 31. mars. Det går unna.
Uke Inndalinger på påsketur til setervollen Lerfaldferen i 1943. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Jostein Molden.
Uke 1813 Håkon Den VII Allè 1968 Foto av Harald Wågø.
Uke Søndagsmøte på Finnmyra i 1944. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Jostein Molden. Hjelp med navn, Svein Guddingsmo.
Uke 1813 Planer om rideklubb i Ydsedalen i 1983
Bildet er tatt av Erling Sommervold under en samling av unge da det var planer om oppstart av rideklubb. Noe som det ikke ble noe av.
Uke Gebursdag hos Eli Johansen rundt 1946. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Liv Storhaug.
Uke Inndalsungdommer ved Hundkjerka i 1943. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Jostein Molden.
Uke 1812 Jon Rydning ved Skjækerfossen Verdalingen 1981
Historien om Jon Rydning, (Jon Rønninga lokalt) begynner i Vera i 1904 da han ble født på Rønningen. I innledningen av et intervju i lokalavisa i 1981 ,hvor bildet er hentet fra, forteller Jon at i arbeidslivet har han vært innom jakt, fiske, skogsarbeid, gårds- og veiarbeid. Jon er kjent som storfisker og mannen som har meninger om det meste - og ikke er redd for å uttale dem. Bingo og vedhogging hører med til hobbyene, men som han selv sier: Æ spekulere på å kjøp mæ munnspæll - æ hi iaillfaill kjæft åt de! I slutten av intervjuet kommenterer Jon arbeid. Vi arbe fer lite nu, de e fer kort dåggå å fer lett arbe, men så bli dæm nu klein aillihop å. Litte gammeldags slit skade ingen. Nu levvi vi på gift å luksus. Hele intervjuet vil bli lagt inn under Gamle Avisklipp.
Uke 1812 Mudring på Ørin i forbindelse med bygging av havnebygging i slutten av 1950-åra. Foto av Harald Wågø
Uke 1812 Tresking på Fæby Foto av Harald Wågø.
Mannen på treska er vel Sverre Kluken, mangeårig gårdskar på Fæby. Bildet er trolig tatt først i 1960-åra. Fæby var forresten den første gården som hadde selvgående skurtreske her i bygda iflge. Innherredsblad fra 1952.