Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1421 Stålunderstellet Tor på Lekter 10. mai 2014 <==== Foto: Eystein Ness
Snart klart for utsleping. Levert til rett tid og god kvalitet. Men kanskje er dette det siste stålunderstellet som blir bygd her på kværnerverftet. Store dimensjoner. Båtene ved småbåthavna blir puslete i forhold til byggverket Tor.
Uke 1420 17.maitog. <--- Sjekk denne flaggstanga. Utlånt av Magne Årstadvold
17-maitog i Inndalen en gang i 1920-årene. Det må være kraftige "karranåvvåa" som klarer å holde rundt disse flaggstengene. Flaggbæreren er Ole Anton Assan. Se 83 bilder til fra 17. mai i Verdal: Klikk her Verdalsbilder har også 17 navnsatte bilder fra 17. mai: Klikk her
Uke 1420 Beverdemninger i Tromsdalen Foto: Eystein Ness
Her er en god byggmester i arbeid. I denne bekken finnes minst en 7-8 demninger som stadig er under ombygging.
Uke 1419 For 69 år siden. Nazibautaen er lagt i grav 1945 Foto: Anders Vandvik
Skuelystne er på plass for å se på resultatet av sprengingen. Bautaen ligg med brukket rygg og kan vel sees som et symbol på det tyske rikets fall. Bare armeringa i hullet er synlig. Det kan nevnes at Trondheims Cementstøberi fikk 63.570 for sitt arbeid med det nye anlegget. Se flere bilder av bautaen.Les om bautaen i årboka.
Uke 1419 Tilbygg til hytta på Svarthugguvatnet i Inndalen Utlånt av Rune Kristiansen
Ukjent når men kanskje like etter krigen. Eier av hytta den gang var Richard Kristiansen, eieren av sportsforretningen Ørnen på Øra.
Uke 1419 Fotografen på tur ca år 1950 Foto av Henning Andersson. Utlånt av SNK
Henning Andersson med sin Dodge under rasting og kaffekoking på en biltur.
Uke 1418 Starten på Sagamarsjen i Sul 1964 Utlånt av Alf Karlgård.
Deltakerne på veg oppover mot Karlgarden. Sagamarsjen den gang var noe helt annet enn "spaserturen" i dag. De første årene gikk over to dager med starten i Sul, opp mot Spjellberget, over Sognavola, videre over Skavhaugvola og ned til Kvernmoen, over Kverna opp om Årstadbakkan og ned til Vuku og Stiklestad. Andre dagen til Steinkjer.
Uke 1417 Sætt dæ oppi kørga å la ballongen gå!
Uke 1417 Bildet tatt av de tre broene i sentrum i fugleperspektiv.
Fotograf Tore Forbord.
Uke 1416 Stålunderstellet Solveig på veg ut fjorden 15. april 2014 Foto: Eystein Ness
Fire slepebåter bukserte lekteren ut fra dokka på verftet. Her ute i dypere farvann venter den store slepebåten «Magnus» som skal dra slepet til feltet Edvard Grieg. Ytterøyferga har «sneket» seg inn mellom lekter og slepebåt. Understellet veier nesten 15.000 tonn, er 134 meter høyt.I bunnpartiet er det 50x66 meter, mens det på toppen ca 27x46 meter.
Uke 1415 Påskens farger på kattlabban på Ørin Foto: Eystein Ness God Påske!
Uke 1415 Folkeparken og 2 bruer 28. mars 2014 <=== Klikk    Foto: Eystein Ness
Uke 1414 Spor etter gammeltida på Ørin. Foto: Eystein Ness
Resten av den ytre tømmerlensen er godt synlig ved innløpet til bassenget innenfor den nye moloen. Det samme er stålunderstella under bygging ved Kværner. Flere bilder av ytterlensa ved elveutløpet: Klikk her
Uke 1414 Melkmottaket på Verdal meieri rundt 1957 Utlånt av Inger Marie S. Valstad.
Her er en midt i overgangen til mekanisering i jordbruket. Melka kommer både med hest, traktor og melkbil. Melkbilrutene var organisert slik at "spannlæmpinga" gikk på omgang mellom leverendørene på ruta. Å læmp 50-litringa opp på platten av lastebilen var ikke det letteste. Men det var vel før i tiden når det var lov å «røyn sæ» litt og løfte mere enn 25 kg.
Uke 1413 Havfrua Kafe i 1958 Bildet er utlånt av familien Karlsen.
Kafeen var en del av tilbudet ved Havfrua Camping som Gustav Karlsen drev i perioden 1948 - 1960. Havfrua var et populært sted, særlig for svenskene.
Uke 1412 Slåttonn ved Ner-Hofstad i Leksdalen før 1930 Utlånt av Jørgen Johnsen.
Pesonene på bildet er ukjent.
Uke 1412 Slik gjenreiste de Steinkjer
Uke 1411 Vegvedlikehold av veg i Vera ca år 1980 <=====
Sjåføren er Sigvald Sjømæling mens han på lasteplanet er Trygve Sissselvold.
Uke 1410 Nyhytta på Kraksjøen 5. mars 2014 Foto: Eystein Ness
Utleiehytta som Værdalsbruket bygger på Kraksjøen er snart under tak bare en halvannen uke etter at laftingen startet. Innsetting av vinduer og legging av takmembran pågår for fullt. Hytta ligg på tomta av den gamle hytta som ble påtent en av de siste dagene av krigen i 1945. Å sitte på verandaen her en fin sommerkveld må bli en opplevelse både for "deg og meg". Når hytta er ferdig vil den få 12 sengeplasser og det blir mulighet for "hvermannsen" å leie den og båten i nynaustet. Klikk her , her og her for bilder av hytta som ble bygd på samme tomta i 1886.
Uke 1409 Opp til høyre for denne sumpen skal «Stekke Sør» bygges ut.
Denne sumpen med skytti-stein rundt får vi ikke se så mye av på meglerens prospekt. Og viser de et glimt, så er det bestandig fullmåne-flo! Her må steinlegging eller plastring til. Da vil dette området rundt Hydro'n og denne «lagunen» bli et naturlig utgangspunkt både for gående, sykelister og kajakk-/kano-padlere i Innherred. Foto: Ole M. Larsen
Uke 1408 Is i gryningen ved Leksdalsvatnet 25012014 <=== Foto: Eystein Ness
Uke 1407 Lyngselva nedenfor Lyngsvollen 4. februar 2014 Foto: Eystein Ness
Is og atter is oppover mot høgfossen nedenfor vollen. Elva er vel for det meste "botnspækt" og det små mengder med vann som renner kommer oppå isen. Når det fryser bygger isen seg stadig opp og fyller snart hele elveløpet på enkelte steder. Det spørs berre om hvordan isen skal forsvinne, om det blir med sol eller regn.
Uke 1406 Solnedgang bak Grønnøra Foto: Ole M. Larsen
Var på tur langs elvepromenaden ved Bjartnes. Elva hadde tatt på seg en kvitspraglet drakt. Sola gikk ned bakom Grønnøra. Og med ett var jeg på rett plass te rett tid. Neste dag hadde flekkene smelta vækk
Uke 1405 Morgenlys over det islagte Leksdalsvatnet 24/1- 2014 Foto: Eystein Ness Klikk på lupen!
Uke 1404 Tømmerkjøring med Timberjack i 1966 Utlånt Knut Helden
Steinar Rømo er fører av doningen. Se 31 flere bilder fra tømmerkjøring fra Før i tia (1917-1967): Klikk her. Og i dag er tømmerstokken uberørt av menneskehånd: Klikk her.
Uke 1403 Sekkhopping på Rinnleiret i 1925 Foto Henning Andersson. Utlånt av SNK.
Underholdning ved et eller annet arrangement.
Uke 1402 Grønne enger ved Jøsås 5. juledag 2013 <== Klikk Foto: Eystein Ness
Fra Steinsvåttån.
Uke 1402 Tindvedtrær som bugner av bær Foto: Ole M. Larsen
Bildet et tatt like ovenfor Lyngskila.
Uke 1401 Høykjøring på gammelmåten I 1950-åra.
Bildet er fra Karlgarden i Sul. Utlånt av Karin Rekve på Brenna.
Uke 1401 Endelig får Verdal «være med» på dette skiltet. Dette skjedde i høst! Foto: Ole M. Larsen
I 100 år har mange kommet ned Mulelia ikke ant at det er Norges bredeste dal som åpenbares for dem. Har Verdal'n gått glipp av turistbesøk? Nå gjenstår det å få opp et skikkelig skilt som viser "vei" til Stiklestad - et av verdens mest berømte slagsted. Egge har eget skilt - ikke Stiklestad.