Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1249 Transport av teglstein på Inherad Teglverk ca 1968 Foto:Erling Sommervold.
Føreren av trucken er Odd Holmvik. Teglverket ble bygd i 1957 men etter oppkjøp av en byggmester i Trondheim ble det nedlagt i 1980-åra.
Utlånt av SNK.
Uke 1248 Sky over og under Hallemsstøa Foto: Eystein Ness Klikk på lupen =====^
Uke 1247 Panoramabilde fra Trondhjem Fotograf: Mittet & co, Christiania
Noen som kan hjelpe med årstall ev. andre opplysninger? Her er et enda større "panorama-flash" : Klikk her.
Uke 1246 Riksgrensa ved Sandvika rundt 1950. Utlånt av Arve Kålen.
Trafikken var ikke så stor på den tiden at det var nødvendig med gjerde for å holde buskapen borte fra vegen. Dersom en forstørrer bildet, ser en fire kulehull i toppsteinen på grenserøysa. Iflge. Svein Guddingsmo er dette etter en tysk mauser, fra krigens dager. Nåværende toppstein er kappet av, og øvre del - med inskripsjon, er sikkert stjålet. To navnsatte bilder fra grenserøysa ved Åbo fjellet: Klikk her.
Uke 1245 Quintos 1963 - 1966 Bildet utlånt av Villy Kvernmo
For dem som gikk på fest "på lokale" i midten 60-årene var Quintos et populært orkester. Harald Lyng(t.v.) har skrevet ned sine memoarer om sitt liv som spællmann på fæstlokalet. Du kan lese denne artikkelen, samtidig som du hører Quintos live oppi Vinne samfunnshus i 1966. Skru på høytaler og Klikk her.
Uke 1245 Brøyteskader etter 1. snøfall høsten 2012 Innsendt
Omfattende brøyteskader rundt om på Øra, Mela og Vinne. Blir brukt for store redskap på smale gangstier? Dette blir verre og verre år for år. Hvordan blir det seende ut 1. mai 2013?
Uke 1244 Vanskelig oppvekst < ---- Foto: Eystein Ness
Mye rart i naturen. Denne bjørka må ha hatt en vanskelig oppvekst. Den står i urskogen ved Strådøla og er vel skadet ved isgang gjennom flere år. Det har vel gjort sitt til at det har vært vanskelig å bli "stor".
Uke 1243 En siste hilsen fra Ørin nord Foto: Eystein Ness
Se godt på dette bildet for det blir aldri slik igjen. Direktoratet for Naturforvaltning har slått til igjen. Med maskiner, motorsag og roundup raseres det siste av rosene og all vegetasjon unntatt tindveden nord for furuskogen.
Uke 1242 Lauvfall ved Bageriet på Stiklestad Foto: Eystein NessFoto: Ole M. Larsen
Bladene falt tett i tett under vinden på Stiklestad 14/10-2012
Uke 1241 Leksdalsvatnet mot Henning Foto: Eystein Ness
Høstlig bilde tatt fra Aksnesområdet.
Uke 1240 Høst ved strådøla <==== Klikk her Foto: Eystein Ness
Bildet er tatt like ved der den gamle skogskoia lå, midveis mellom Strådalen og Grønås. Flere bilder.
Uke 1240 Fergestad i Ness 1947 <<---- Klikk her
Plassen var kommunal bolig for fergemannen ved Ness/Haga fram til Trygve Balgård fikk overta den. Klikk her for flere bilder tilknytta fergestedet. Klikk her for kart. Utlånt av Villy Kvernmo
Uke 1239 Fra Skåddåberget mot Hårskallen Foto: Eystein Ness
Uke 1238 Gammel kvernstein ved Stor-Kråka i Sul . Foto: Svein Guddingsmo
Bilde av en annen kvernstain. Klikk her.Bilder av kvernhus Klikk her
Uke 1237 Kornhøst i Verdal Foto: Ole M. Larsen
Teglverket sees midt på bildet. Bjartnes til høyre. Klikk på lupen. Se flotte bilder fra kornåkre i Verdal. Klikk her. (Sett på lyd)
Uke 1236 Travkjøring på Leksdalsvatnet ca 1918 <<---- Klikk her
Leksdalsvatnet ble på den tid brukt som travbane. Legg merke til de svære skinnpelsene som personene på dommertribunen har på seg. Senere utover i 1930-åra ble det også arr. bil og motorsykkelstevner. Klikk her. Bilde tatt av Ole Snekkermo. Utlånt av Kim Solberg.
Uke 1235 Idyllisk plass ved Haukåvatnet Foto: Eystein Ness
Tar en seg bryet med å gå en par tre hundre meter langs vatnet fra Skihytta kommer en til dette bordet på en tange. Her er det om enda triveligere å ta seg en kaffesup enn ved gapahuken og brygga. O-klubben får det til.
Uke 1234 Hytte i Nord-Vera <== Foto: Eystein Ness
Fin hytte i vakre omgivelser ved kapellet i Vera. Kjempespringfrøet har også spredd seg hit.
Uke 1234 Trønderrock lørdag den 25/8-2012 Foto: Ole M. Larsen
Åge har et såkalt kvileår, med få konserter. Men i Verdal liker Åge og sambandet seg og lørdag kom Åge & co for 10. gang på rad og sang for et entusiastisk verdalsbublikum. Klikkher og her for video.
Uke 1233 Trønderlån og stabbur på lekter den 12/8-2012. Foto: Eystein Ness
På veg inn i havnebassenget på Ørin. Den kommer fra Statsbygd og skal videre til Stiklestad.
Uke 1231 Tømmerkjøring med" firhjulvogn" ca 1918 Utlånt av Kim Solberg
Ukjent hvor bildet er tatt, men det ligner på terrenget ovenfor Rotmoen i Inndalen. Noen som har et bedre forslag? Gutten som kjører vogn nr 2 er en ganske sikker på er en som var på Mønnes, Lars Andresen. Andre kan vite navna på de andre kjørerne? Klikk på lupen for stort bilde. Mer tømmerkjøring
Uke 1231 Gravøl for rynkerosa på Ørin. Foto: Eystein Ness
Snart er vel rynkerosa på Ørin en saga blott. Midt i blomstringen og når det er som mest trivlig langs stien parallelt med E6, skal det siste fjernes. Som en ser på bildet blir det ikke akkurat fint etter snauhogsten og bruken av roundup. Video
Uke 1230 Utbrente brannmenn Bildet er utlånt av Asbjørn Dahling Klar til utrykning for å hente tidligere brannmester Alf Daling på hans 70-årsdag. Navna finner du her. Flere bilder tilknytta brann og brannvern: Klikk her
Uke 1229 Nøkkroser på Tømmersjøen <===== Foto: Eystein Ness
Den som synes nøkkroser er vakre bør ta en tur på Tømmersjøen i Tromsdalen. Mener det må være ekstra mye blomstring i år av alle sorter
Uke 1228 Lyng midtre <=== Klikk på lupen for et større bilde.
Lyng midtre på Stiklestad 1918. Utlånt av Kim Solberg.
Uke 1227 Med Fordson Dexta som motor på sementblanda i 1966 < Klikk for stort bilde
Kraftuttaket på traktoren ble brukt som motor på sementblanderen ved støping utenfor allfarveg. Her under støping av grunnmur for skogskoie i Sandvika. Mannen på bildet skal vel være Magne Løvstad. Utlånt av Knut Helden. Se Verdalsbilder.no sine 320 bilder fra kategorienarbeidsliv.
Uke 1227 Gammelstuggu i Strådalen østre
Mye historie fra Strådalen er gjemt i de gamle veggene her. Stuggu ble oppført så tidlig som i 1855 og da er den vel kanskje værneverdig. Men desverre, forfallet har kommet langt i dag og det er ikke fastboende her lengre. Flott utgangspunkt for fjellturer.Kart. Utlånt av Asbjørn Dahling.
Uke 1227 Er det noen som ser hvor Verdal Gamle Prestegård sto? <<=== Foto: Eystein Ness - Når en ser gjennom siktet over informasjonstavla om Verdalsraset på Jermstadhøgda?. Her det bare granskog å se. Til venstre på tavla står det Rognhaugen under siktet. Skulle heller stått Granlund for det er ikke annet å se enn gran her heller. Er det ingen "tå vætte i bøgden" (politikere og administrasjon i Verdal kommune) som skjemmes av å vise fram dette for turister og andre. Skal det ikke snart gjøres noe for å få det litt presentabelt. Neste år er det 120 år siden raset gikk og hvis det ikke blir gjort noe til da, så får heller kommunen fjerne både denne tavla og den på Lysthaugen. Slik de framstår nå er det en skam for bygda.
Uke 1226 Slåmaskina blir vel ikke brukt i år heller..... <<==== Foto: Eystein Ness
Først i 1831 så den første hestetrukne mekaniske slåmaskinen dagens lys. Hesteredskap er svært lite brukt i dag, men slåmaskin trukket av hest effektiviserte slåttearbeidet betraktelig da den kom. Tidligere var det ljå som ble brukt. Les mer på Wikipedia.
Uke 1225 Rømmegrautkø ved nikkelverket i Dyråa Foto: Kjetil Dillan
Fra Verdal Historielags tur til Nikkelverket ved Dyråa i Skjækerdalen 18. juni. Heldig med været og stor deltakelse. Foto av Kjetil Dillan.