Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1503 De fire broene over Verdalselva. Foto: Ole M. Larsen
Byggeår for broene er 1904, 2001, 1929 og 1972. Klikk på lupen og "scroll" litt nedover.
Uke 1502 Utsikten i Malsådalen 1915 Utlånt av Svein Berg.
En bygning oppsatt i forbindelse med gruvedriften i Malsådalen. Bilder med tilhørighet til Malsådalen. Klikk her.
Uke 1502 Verdal handelstand på tur til Stormoen i 1956. Foto Alf Karlgård
Handelsstanden på den tid drog ikke på "lengdin" som tilfellet er i dag. Dem har teskje oppi kaffekoppen? På en plakat på veggen står det at nyting av alkohol er forbudt! Utlånt av Asbjørn Karlgård. Se flere bilder fra denne sammenkomsten. Klikk her.
Uke 1501 Tyske soldater under oppstilling ved Sandvika Fjellstue ca 1943
Tyskerne hadde stasjonert soldater her under krigen for å kontrollere grensepasseringene. Utlånt av Gunhild Elnes.
Uke 1501 Ulvilla 1954
Fargelagt flyfoto med bygninger nummererte. En del er borte i dag. Navna er som følger: Nr. 1. Samvirkelagets filial åpnet i 1933. Nr 2. Hagastua eller Nerbua som det også ble benevnt. Privat landhandel, nedlagt 1958. Oppført ca 1900, ombygd i 1932. Nr 3. lager og pakkhus. Ukjent byggeår. Nr 4. Storstua. Oppført i 1910. Poståpneri i bygningen fra til det bygget ble revet. Nr 5. Uthuset til Storstua, oppført 1912. Bygget revet, trolig samtidig med bolighuset. Nr 6. Larshaugen. Gårdsbruk. Nr 7. Østgrunnan Lille, eller Larshaugen som det benevnes i dagligtale. Låve oppført i 1914. Ukjent når hovedbygningen ble bygd. Nr 8. Ulvilla Kratstasjon tatt i bruk 1914.
Uke 1451 Verdal idrettslag sitt anlegg i november 2014 Foto: Ole M. Larsen
Den 19. oktober 1923 ble det på et styremøte vedtatt å kjøpe av AS Værdalsbruket 14 mål jord til en pris av kr. 2000.- til idrettsplass.
Dermed var avgjørelsen tatt og idrettsungdommen i bygda fikk sin egen idrettsplass. Før banen på Ørmælen ble anlagt hadde laget spilt sine fotballkamper på banen på Fætten. Tidligere var det også fotballplass på Ørin, men den måtte nedlegges da høgspentlinjen ble reist.
Idrettsplassen på Ørmælen ble offisielt innviet søndag 20. juli 1924. Apoteker Hjalmar Lydersen en anslående tale, hvori han fremhevt at sporten måtte bli et middel til å utvikle et sundt og harmonisk legeme.
En fotballkamp mellom et sammensatt A-B-lag fra Steinkjer og Verdal B ble vunnet av gjestene. Det var hornmusikk av Volhaug musikk-korps under åpningen. Publikumstilslutningen var meget god.
A.I.L. "Falk" opparbeidet seg også idrettsplass på. Ørmælen. Den ble innvdet 24. juni 1934. Åpningsprogrammet besto av noen friidrettsøvelser og en fotballkamp mellom Follafoss og "Falk". De to idrettslagene ble slått sammen like etter krigen.
Uke 1451 «Arbeidernes» under NKL sitt arrangement i 1955. Foto Alf Karlgård.
Johan Solberg fremst i «toget» men i sivil! Flere bilder av Arbeidernes musikkorps. Klikk her. Utlånt Av Asbjørn Karlgård.
Uke 1451 Sky over og under Hallemsstøa Foto: Eystein Ness
Se flere bilder fra området rundt Hallemskorsen. Klikk her.
Uke 1450 Flytting av vegvokterbolig 1985 Utlånt av Idar Bakken
Verdalskrana under flyttingen av vegvokterboligen til museumsområdet på Stiklestad. Her under opplasting i Vaterholmen. Se flere bilder om vegvokterboligen: Klikk her.
Uke 1450 Snarkjøpet på Ørmelen 1961 Utlånt av Verdal kommue.
Samvirkelagets tidligere filial på Ørmelen. Nederst i bildet kan en se at det arbeides med å montere "stålfortauer" på yttersidene av Ørbrua. Utlånt av Verdal kommue.