Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune

  Søk etter tekst
Id:  
Kat:  
Tekst:    
Vis alle 
 Copyright © Verdalsbilder
 Webløsninger og webmaster:
 Ole Morten Larsen
Billedmaster:  Eystein Ness Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
     Ukens bilder              
Uke 2035   Krigskirkegården på Ørin 5. august 1945.            
Minnelund med midlertidig minnestøtte av tre med den røde stjerne i toppen til minne om de russiske krigsfanger. Den støtta som står i dag ble avduket høsten 1946. Bilde etter Olga Anderson.    
Uke 2034   Fra Våttåhaugen mot svenskfjella 27. oktober 2018.            
Snødekte svenskfjell med Kjesbuvatnet bakenfor Sende og Lian i Leksdalen.
KLIKK på lupen. Foto Eystein Ness.    
Uke 2034   Israce på Leksdalsvatnet i 1933.            
Verdal Motor-Klubb arr. israce for biler og motorsykler i 1933 og 1934, (kanskje flere år). Første året var det bare en motorsykkel som stilte til start og en tror at bildet er fra denne konkuransen. Kjøreren var E. Magnussen fra Verdal M.K.
Avisutklipp1.  Avisutklipp2.
     
Uke 2033   Soluret på ei grusør oppi Vuku viser at klokken er kvart over tre.             
Klikk i på lupen.    
Uke 2032   Jernbanegrindene i Nordgata i 1950-åra.    Utlånt av Kjell Solvold        
Nordgata ved den gamle Sparebanken og H.E.Eides Eftf. Legg merke til jernbanegrindene som ble brukt for å stenge gata hver gang det passerte et tog.
Hva er det tilsammen brukt av ventetid ved grindene - Rolf Austad prøver å finne det ut i en kabaret fra 2007: KLIKK her.    
Uke 2031   Sommerbua og kontor til Verdal Teaterlag i 1992            
Bygningene er i dag revet og er parkeringsplass for Framgården. Av flere som har drevet virksomhet her kan nevnes Ole Selnes og Eik & Hausken. Begge i bransjen traktorer og landbruksmaskiner. Bildet utlånt av Øivind Holand. 
Flere bilder: KLIKK HER.     
Uke 2031   Bygging av ny brannstasjon i 1957    Foto av Harald Wågø.        
Entreprenør for byggingen var Ottar Berg.  Klikk her for å se folket som arbeidet på bygget.    
Uke 2030   Bru for tømmerkjøring på Kleivdalsmyrene i 1937            
Hestveg over Litjåa. Synes brubygginga ser litt "spægli" ut, men de visste sikkert hvordan slike byggverk skulle utføres de som drev kjøring i skogen på den tid. Enn bare å få hesten til å gå over her. Utlånt av Værdalsbruket AS.    
Uke 2030   Bussulykke på Stiklestad 1952 II    Utlånt av Odd Wekre        
Rester av karrosseriet på en lastebil ved Norumsgården.Natt til 1. påskedag i 1952 skjedde en tragisk bussulykke på Stiklestad. To ungdommer på 19 og 24 år stjal en buss på Levanger. Det var alkohol med i spillet og de startet en vanvittig kjøretur i stor fart innover til Verdal. Ferden gikk i retning Vuku men i svingen ved Stiklestad var farten for høy, bussen veltet og ble liggende på taket. Karroseriet ble nærmest skilt fra understellet. Den yngste som var sjåfør ble drept momentant. Opplysningene er fra Verdalingen 16. april 1952.Utlånt av Odd Wekre    
Uke 2029   Olsokspelet på Stiklestad i 1962.    Foto av Harald Wågø        
Det året spilte Gisle Straume kongen, som Arnljot Gelline spilte Carl-Maurits Gustin, I rollen som Tormod Kolbrunarskald, Ståle Bjørnhaug. Olaug Helberg var Grima og Gamal-Jostein ble spilt av Amund Rydland. Johan Nordlund var Torgeir Flekk og Julia Back tolket rollen som Gudrun. Instruktør, Bjarne Andersen. Foto av Harald Wågø    
Uke 2028   Møllebrann på Øra i 1922.    Ulånt av Arne Østråt        

Samvirkelagets mølle brant ned tre ganger på 8 år.
Hør mer om brannene: Klikk her

    
Uke 2028   Bispehaugen skolekorps spiller på Kvernmoen i Inndalen            
Det var den gang Sagamarsjen gikk fra Sul over fjellet med Skavhaugvola, ned til Kvernmoen over Kverna, videre til Vuku og Stiklestad. Utlånt av Knut Helden    
Uke 2027   Jon Grans bilverksted        Foto: Kjell Norum;    
Verkstedet var i det gamle trehuset som sto like nord for der Norumsgården er idag. Stålbukken for å komme under bilene sto ute langs gata som i dag heter Asbjørnsen`s gate. En kald "fornøyelse på å reparere på vinters tid. Etter reparasjon sa Gran ofte: "Du må prøven son, hainn går sæ vel te. "Drosjebua" helt til høyre i bildet. Gutten i forgrunnen er Knut Johnny Norum. I det første huset til høyre for gata holdt Ivan Carlsson til. Her var det fotoforretning og fotografen av dette bildet, Kjell Norum, har nettopp kjøpt kamera. Film fikk han tak i som betaling for arbeid for Carlsson.    
Uke 2027   Visborg Auto ca. år 1969    Foto av Harald Wågø.        
Fiatkiltet på veggen viser at Ingolf Bengtsen var forhandler av denne biltypen før det ble Datsun oppi Gropen.  535 avisklipp om Visbog Auto. Klikk her.    
Uke 2027   Kornsiloen, Mølla og Sentrallageret i 1950-åra            
Med mulighet for lossing direkte fra jernbanevogner. Nå er sporet borte. Mølla, melkkua til Samvirkelaget, er nedlagt og erstattet med Tindved. Sentrallageret er nedlagt og bygget er ombygd til kontorer. Tidene forandres.    
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Database Error: Unknown column 'Logo' in 'order clause'