Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke Familie på Sisselvollen omkring år 1913 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navn av Berit Ward Schei.
Uke Familien på Helgåsen Vestre omkring år 1914 Navnpekere: Eystein Ness - Foto av Ole Snekkermo. Utlånt av Iris Skoknes.
Uke Samling på Ottermoplassen omkring år 1915 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Iris Skoknes. Navna hentet fra Helgådalens bildearkiv.
Uke 15 Kornsiloen, Mølla og Sentrallageret i 1950-åra Bilde etter Olga Anderson
Med mulighet for lossing direkte fra jernbanevogner. Nå er sporet borte. Mølla, melkkua til Samvirkelaget, er nedlagt og erstattet med Tindved. Sentrallageret er nedlagt og bygget er ombygd til kontorer. Tidene forandres.
Uke Konfirmanter fra Øra på Stiklestad i 1958. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Jørgen Johnsen
Uke Framkjøring av elg under jakta ved Snekkermoen omkring år 1965 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Iris Skoknes.
Uke Fem søsken av den store barneflokken på Selnesset i Ulvilla omkring år 1946 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Iris Skoknes.
Uke Fire stramme herrer i atelier omkring år 1920 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Iris Skoknes.
Uke Tre hattkarer fra Helgådalen hos fotografen i år 1918 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Iris Skoknes.
Uke 15 Inngangsporten til Øras Vel på Elstadtomta på Øra ca 1954 Bilde etter Olga Anderson
Uke Fire Helgådalinger på sykkeltur ved Holmsbrua i 1920. Navnpekere: Eystein Ness - Navna hentet fra helgådalen Bildearkiv. Utlånt av Iris Skoknes. Ukjent fotograf men mest trolig er det Ole Snekkermo som har tatt bildet.
Uke Handarbeid ute i det fri i Vuku omkring 1920. Navnpekere: Eystein Ness - Kanskje er det skolejenter som har undervisning. Lærerinne, Gudvor Dillan Grunnan. To av jentene, Olaug Skansen og Magnhild Stene, døde bare 15 i gammel. Hjelp med navn, Ingrid Oldren. Bilde etter Gunnar Liff.
Uke 14 Helgåa og Malsåa nedenfor Byna i 1894. NGU-bilde
Her ser en hvor mye elva har gravd seg ned i terrenget. Det gamle elveløpet er synlig oppe på platået til venstre i bildet. Røesgrenda på andre siden av elva.
I september 1893 begynte Helgåa å grave seg et nytt løp like bakom Hærfossen og det flotte vannfellet forsvant. Elva fant ikke noe fast fjell og begynte og grave en 30 m dyp renne i en lengde av 7 km. Granfossen som før var 8 meter høg "stjal" dermed hele fallhøyden til Hærfossen. Granfossen har i dag et fall på nærmere 40 meter. Se flere bilder om Hærfossens gjennombrudd.
Uke Barn fra Kleppgrenda i 1916 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Iris Skoknes. Navna hentet fra Helgådalens Bildearkiv.
Uke Gunhild Malvine Haugen med sine 9 barn på Garnes Øvre i 1919. Navnpekere: Eystein Ness - Faren til barna,var sersjant Johan Ræder Haugen var f. 27.3.1884 på Hassel i Rissa, foreldre husmann Ole Petersen og Helene Haagensdatter. I 1900 var han elev ved overkonstabelskolen ved Agdenes befestninger. Gunhild Malvina var f. 1887 i Kristiania, foreldre Ole Andersen, f. 1858 i Næs, Hedmark, og hustru Andria, f. 1860 i Eidsvold. I 1900 bodde denne familien på Kongsvinger, og faren var kjelsmed på jernbanen.Det ser ut at familien Haugen bodde på Garnes kun i skoleåret 1918/19, og at bildet derfor er tatt sommeren i 1919.NB. Ektemannen var registrert med navnet sjt. Haugen har tjenestegjort på Hegra men ikke i Verdal. Rullen viser Sersjant vernepliktig 18. Festningskp.1.1.11. Johan Ræder Olssøn, Rissen. Hegra festning 1900-1911, 216 dg.+ nøytry. 1916 41 dager. Rullenr. 27031884 Stadsbygd. Opplysningen gitt av Magne Årstadvold og Olav Nyberg, sistnevnte fra Foreningen For Bevaring Av De Verdalske Befæstninger.Utlånt av Svein Arne Flyum.