Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1314 På fjellslått i Vera år 1944 Navnpekere: Eystein Ness
På fjellslått i Vera i 1944. Utlånt av Liv Liberg. Utlånt av Liv Liberg. Foto av Anders Vandvik. Hjelp med navn, Agnes Solli.
Uke 1314 Leirdalsøstre fra Leksdalen omkring år 1920 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt navnsatt av Leksdal Ungdomslag. Foto av Nikolai Malmo.
Uke 1314 Familien Walum på trappa i år 1942 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Jostein Solbakken. Navnsatt av Gunnar Landfald.
Uke 1314 Holmesfjæra påskeaften 2013 Foto: Eystein Ness
To fine dager på langfredag og påskeaften for turgåing, bålbrenning og pølsegrilling langs strandpromenaden mot Trones. Mange familier med barn og barnevogner var å se i det fine været. Parkeringsplassen ved Kåra var mere enn full.
Uke 1314 P.A. Røstad spiller på Gullkronen Kaffeteria i 1966. Bryllupsspilling.
- Spilleperiode fra slutten av femti-tallet. - Andre orkestre i Verdal:Klikk her. Navnpekere: Ole M. Larsen - Utlånt av Harald Lyng. Navnpekere: Eystein Ness - Spilleperiode fra slutten av femti-tallet. Utlånt av Harald Lyng
Uke 1314 Familien på Austheim i Ness omkring år 1926 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Tore Guddingsmo. Navna hentet fra boka "Heimer og folk i Ness".
Uke 1313 Ørmelen Blandakor omkring år 1985 Navnpekere: Eystein Ness Korets hjemmeside --
Hør koret synge i Stiklestad kirke Klikk her Utlånt av SNK. Foto av Erling Sommervold. Navnsatt av Astrid Olsen.
Uke 1313 Ved bordet i stua på Vaterholmen i 1916 Navnpekere: Eystein Ness - Ukjent fotograf. Bak på bildet står det magnesiumlys. Det betyr vel at bildet er tatt med dette lyset som blitz. Det var i bruk i fotografiens barndom.
Uke 1313 I stua på Vaterholmen i 1916 Navnpekere: Eystein Ness
Bak på bildet står det magnesiumlys. Det betyr vel at bildet er tatt med dette lyset som blitz. Det var i bruk i fotografiens barndom. Ukjent fotograf. Bak på bildet står det magnesiumlys. Det betyr vel at bildet er tatt med dette lyset som blitz. Det var i bruk i fotografiens barndom.
Uke 1313 «Motion» i år 1980 Navnpekere: Eystein Ness Spilleperiode: 1979 – 1982. Utlånt av Harald Lyng
Uke 1313 Vudduområdet øst for Stensgropa i 1962 Utlånt av Verdal kommune.
Østover mot Inndalen med heimene Stubbe, Stensmoen og Vikdal nærmest. Videre Tronesvoldgårdene, Bråttå`n og Vester-Åsan helt til høyre. Vegen til Sverige gikk over den gamle Stensbrua. Til høyre for brua samløpet Inna-Trongdøla. Gropaplæna, fotballbanen til Inndalen, ser en til venstre ved brua.
Uke 1313 Kloakkgraving i Nordgata år 1916 Navnpekere: Eystein Ness
Bildet er fra november 1916 og viser graving av den første kloakken på Øra. Her ved Lyngåsgården hvor det var «skydsstation» (over gata for Esso`n). Mannen med sykkelen, Johannes Minsaas, var leder for prosjektet. I en avisnotis fra 1916 framgår det at kostnadene til prosjektet var beregnet til ca kr 15000,-. Bildet er fra november 1916 og viser graving av den første kloakken på Øra. Her ved Lyngåsgården hvor det var «skydsstation» (ca rett over gata for Esso`n).Mannen med sykkelen, Johannes Minsaas, var leder for prosjektet. Utlånt av Ragnhild Woll Enes. Navna hentet fra artikkel i Verdalingen i 1966. 50 år etter. I en annen notis i avis fra 1916 står det skrevet at prosjektet var kostnadsberegnet til ca kr 15.000,-.
Uke 1312 Mor og barn Vandvik omkring år 1923 Utlånt med navna av Astrid Johanne Green¤ Navnpekere: Eystein Ness -
Uke 1312 Ekteparet Kvelstad i Fagerlia nordre omkring 1975.
Ekteparet Kvelstad i Fagerlia nordre omkring 1975 -- Han var fra Kvelstadlia og hun fra Indalsvald. Bildet er tatt den dagen Johannes fikk tildelt Ny Jords diplom. Det fikk han for nybrottsarbeidet på Fagerlia. I tillegg til nydyrkinga bygde de opp nye hus på bruket flere ganger. Han bygde ny veg fra Setrom , ca en kilometer opp gjennom bratta uten kommunal støtte. Til bygging av nytt uthus kjørte han opp 400 hestlass med grus og det var før bilvegen kom. Han døde i 1981 og hun i 1993.
Uke 1312 Arbeidsskole (snekkerkurs) på Heimly i Ness år 1941. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Torbjørn Stene. Navna hentet fra boka «Heimer og folk i Ness»