Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1707 Naust på Ørin ved Havfrua ca 1955 Bilde etter Olga Anderson
Flere fiskerbåter på sjøen i bakgrunnen. Sild eller brisling antagelig.
Uke Skoleelever fra Haukå på tur i 1947 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Gunhild Kulstadvik Hilseth.
Uke Bestemor og barnebarn i Kulstadvika år 1940 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Gunhild Kulstadvik Hilseth.
Uke 1706 Nausta ved Havfra Bilde etter Olga Anderson.
Bak til venstre ser en Havfrua Kafè som var i drift fra 1948 til 1960. Mange av nausta som er på bildet står vel den dag i dag. Ligner på at området var "småbåthavn" for fjordfiskerne. Ser ut som det er pælet for et eller annet i front og til venstre i bildet. Hvis noen kjenner mere til det som er i bildet bes vedkommende ta kontakt på 47297311.Ukjent når bildet er tatt, men kanskje i 1950-åra.
Uke Tre sangdamer fra Helgådalen omkring år 1957 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Magne Lustad.
Uke Ekteparet og en sønn på husmannsplassen Slottemoen omkring 1915 Navnpekere: Eystein Ness - Bilde fra avisklipp i Verdalingen i år 1983. Navna hentet fra boka "Heimer og Folk Stiklestad".
Uke Værdalsbrukfolk på Sveet i Vera år 1938 Navnpekere: Eystein Ness - Moen gikk av som skogsjef på bruket i 1936 etter 46 års tjeneste. Bugge var styremedlem i 1938. Bildet utlånt av Værdalsbruket AS.
Uke 1706 Aspåsgårdene i Nord-leksdalen Foto: Eystein Ness
Med Tjelderenget til venstre nedenfor.
Uke 1706 Naturens dreiebenk Foto: Eystein Ness
Bildet er tatt under elveisen i ei råk i Lyngselva og viser hvor kunstnerisk naturen kan være. Istappene som har blitt til under isleggingen har nesten samme fasong alle sammen. Ser nesten ut som de er formet i en dreiebenk. Naturen har mange små detaljer som kan være verd å se på. Flere bilder fra Lyngselva (også kalt Ramsåa):
Klikk her
Uke 1706 Beddingbygging på Aker i 1972 <===== Klikk Foto: Harald Wågø.
Her bygges beddingen som ble brukt til sjøsetting av H3-plattformene ved Aker. I dag er området planert og benyttes til sammenstillingsområde. I bakkant av bilde ser en stålskjelettet til produksjonshallen benevnt som A2. Til høyre i bildet, traverskranen som står den dag i dag.
Uke 1706 Vinternatt ved Landhandelen på Stiklestad Foto: Eystein Ness
Uke Tre herrer ved grenserøysa Høgsete omkring år 1917 Navnpekere: Eystein Ness - Usikker tidfesting, men det foregikk grenseoppganger på den tid og Edvard Sul var oppnevnt som skylddelingsmann.Bildet utlånt av VærdalsbruketAS. Navna hentet fra Helgådalens bildearkiv.
Uke På trammen på Grunntjønnvollen omkring år 1944 Navnpekere: Eystein Ness - Seter under Strådalsgårdene. Som navnet tilsier så ligg den ved Grunntjønna. Siste året med drift her var i 1930 iflge. Seterboka. Bildet lånt ut av Berit Ward Schei.
Uke 1705 Ydsedalen. Boligbygging ca år 1973 Foto av Harald Wågø.
Boligbyggingen "skaut" fart i forbindelse med industrietableringen på Ørin. Uthuset hos Magnus Nordberg oppi Nordbergshaugen står enda. Foto av Harald Wågø.
Uke 1705 Demonstrajon av fjellslått i Finnvola 1983 Bildet lånt ut av Svein Guddingsmo.
Per Ward og Gunnar Heggås i fint driv med ljåen under Historielaget demonstrasjon av fjellslått.
Flere fjellslåttbilder:
Klikk her