Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 0829 Sysselsettingsarbeid i Statens vegvesens regi på Jamtlandsveien i 1950 Utlånt av:
Sysselsettingsarbeid i Statens vegvesens regi på Jämtlandsvegen i Sogna i 1954 Navnpekere: Eystein Ness -
Uke 0827 De verdalske befestninger har åpnet Foto: Ole M. Larsen
Galleri sør er nå åpen igjen hver helg. Klikk herfor åpningstider. God tur! Klikk her for en skildring av naturopplevelsen du vil føle når du er vel oppe i galleriet.
Uke 0828 Tusenvis av nøkkroser i Tømmersjøen Foto: Eystein Ness
Uke 0828 Lærere ved Verdalsøra skole i september i 1963 Navnpekere: Eystein Ness - Fotograf Anders Vandvik. Utlånt av Liv Liberg
Uke 0827 Kveldsstemning ved Garptjernet Foto: Eystein Ness
Dette vatnet ligger rett nord for Innsvatnet. Det går en sti fra rasteplassen ved St. Olavsbrua hit.
Uke 0827 Minsås plass lørdag 28/6 kl. 11.30 Foto: Ole M. Larsen
Her hadde det vært plass for et musikkorps i godværet. Da hadde folket strømma på og handelen på og rundt plassen hadde blomstra opp. Kan vi ikke be Blåseran komme hit til neste lørdag?
Uke 0826 Baker Møller og to damer i 1917. (ar. Navnpekere: Eystein Ness
Er det noen som vet mere om dette bildet? ta kontakt. Mere vet en ikke om dette bildet. Utlånt av Asbjørn Dahling.
Uke 0826 Nøkkrose på Tømmersjøen Foto: Eystein Ness
I disse dager blomstrer nøkkrosa. Nøkkerose tilhører nøkkrosefamilien. Stor nøkkrose, Nymphaea alba, har store, hvite blomster og runde blad, ofte mer enn 20 cm brede, på lange stilker slik at de flyter i vannoverflaten. Gul nøkkrose, Nuphar lutea, har store, gule blomster. Flere bilder: 01020304
Uke 0826 Kaffeslabberas på Ørin omkring 1920 . Utlånt av: Navnpekere: Eystein Ness - Mere vet en ikke om dette bildet. Utlånt av Asbjørn Dahling.
Uke 0826 Den nye elvebredden nedenfor Ørabrua. Foto: Ole M. Larsen
Litt bak steinmuren på den andre siden lå det hele 11 brygger i 1874. I tillegg var det sjøbuer og pakkbrygger. Verdalsraset i 1893 satte en stopper for aktiviteten i dette området. I 1989 ble det lagt en steimur fra Ørabrua og 400 m nedover. Innenfor ble det fylt opp med masse og det ga plass til et nytt boligområde. Fra gamle Øra før februar 1926 : Bilde1Bilde2Bilde3Bilde4Bilde5
Uke 0826 Ness Ungdomslag på utflukt til toppen av Kvindfjellet sommeren 1931
Ness Ungdomslag på utflukt til toppen av Kvindfjellet sommeren 1931 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Kjell Ness
Uke 0826 Jakob Semsvald med familie i 1899 . . Navnpekere: Eystein Ness
Fra 1904 fikk heimen navnet Heggli. Etter dette bildet ble tatt kom 6 barn til Fra 1904 fikk heimen navnet Heggli. Etter dette bildet ble tatt kom 6 barn til. Utlånt og navnsatt av Oddbjørn Øgstad.
Uke 0826 Arbeidet med omlegging av fylkesvegen gjennom Høgberga i 1954.
Arbeidet med omlegging av fylkesvegen gjennom Høgberga på vestsiden av Leksdalsvatnet i 1954. Kompressor for boring av sprengningshull fantes ikke, alt foregikk med håndmakt Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt og navnsatt av Evald Lundkvist
Uke 0826 Sjarmør i pels Foto: Tove Myhr
Fotografen skriver: I flere år har jeg hatt 5-6 ekorn som har fått mat utenfor vinduene mine. I går fikk jeg besøk av et stort ekorn pluss fire små unger. Vedlegger et bilde av en av ekornungene.
Uke 0825 Enda mer rynkeroser Foto: Ole M. Larsen
Langs den nye traséen gjennom Verdalsøra har vegvesenet plantet rynkeroser på begge sider av Tindbrua, tilsammen en lengde på 100 m. Bare 2 km unna paralellt med E6 holder nå Direktoratet for Naturforvaltning på å fjerne nettopp denne vakre og velduftende planten til en kostnad på en million! Fra august og utover må ingen finne på å kaste nypene på disse buskene ut i elva for da er vi med og sprer styggedommen kanskje nettopp til Ørin! Se lenke1, lenke2, lenke3 Husk å klikke på lupen. I fyrhagene i Sør-Norge plantes det rynkeroser! Også E6-traseen gjennom Steinkjer er det pyntet opp med rynkeroser. Alle planteutsalg selger planten. Holder Direktoratet for naturforskning, Vegvesenet og Fyrvesenet til i samme landet?