Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1136 Dommere under travkjøring på isen på Leksdalsvatnet omkring år 1950 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Oddbjørn Haga. Hjelp til navna Svein Arnt Eklo.
Uke 1135 Uteservering av kaffe under tømmermåling i Garberg i Inndalen år 1961 .
Vanlig på den tid at husfrua kom med kaffe til de som arbeidet ute. Navnpekere: Eystein Ness - Vanlig på den tid at husfrua kom med kaffe til de som arbeidet ute. Utlånt av Odd Svartås.
Uke 1135 Premiutdeling for Stormyrrennet i Inndalen år 1962
Rennet ble arrangert fra Svartåsen hver påske i over 40 år fram til ca 1980. Da ble deltakelsen så liten at rennet gikk over i historien. Navnpekere: Eystein Ness - Rennet ble arrangert fra Svartåsen hver påske i over 40 år fram til ca 1980. Da ble deltakelsen så liten at rennet gikk over i historien. Utlånt av odd Svartås.
Uke 1135 Tømmerkjøring i Juldalen Foto: Eystein Ness
Værdalsbruket driver fram tømmer i Juldalen og transporten ut derfra skjer etter den delvis bratte, smale og svingete skogsbilvegen langs Juldøla. En blir mektig imponert over karene som kjører lass med tre lengder tømmer langs denne vegen. Bil og henger er ca 22m.
Uke 1135 Med slea på Sisselvollen i år 1947 Navnpekere: Eystein Ness
Strådalingan tar en pause på Sisselvollen. Strådalingan tar en pause på Sisselvollen. Utlånt og navnsatt av Birger Sisselvold.
Uke 1135 Tømmerkjøring ved Rotmoen omkring år 1915 Navnpekere: Eystein Ness - Navna er hentet fra en artikkel å Verdal historielag`s årbok 1981. Utlånt av åse Holmen.
Uke 1133 Ikke den store tilstrømningen på Spelets siste dag. Foto: Ole M. Larsen
Dette er gjengs for de andre forestillingene også. Kan det være prisene som har blitt for høye? Pris på de beste plassene økte fra 390 til 420. Noen leste kanskje også i Adressa at Spelet 2011 var en blåkopi av fjorårets!! Og da ble det til at en del venter til neste år eller de besøkte Olavsfestdagene i Trondheim istedet.
Uke 1126 Skitur til Karmhusvollen omkring år 1919 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt og navnsatt av Oddbjørn Øgstad.
Uke 1125 Tindbrua å ræsten tå jola, sett 50 m over idrettsbanen Foto: Ole M. Larsen
På familiedagen var det gratisturer rett opp i lufta med Verdal kran og montasje. Få opp et 200 graders panoramabilde og musikk : Klikk her
Uke 1125 Ovenfor Nordenget i Nordkleiva år 1937 . Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Liv Liberg. Hjelp til navna, MAgne Lustad.
Uke 1125 I en robåt rundt år 1942 Navnpekere: Eystein Ness På Veresvatnet ved Sisselvollen. Utlånt og navnsatt av Birger Sisselvold.
Uke 1125 Mødre og barn i Inndalen våren år 1945 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Svein Guddingsmo. Navnsatt av Magne Årstadvold.
Uke 1125 Sommeridyll i Svartåsen i Inndalen i år 1961
Når det ble sommer i Svartåsen skjedde melkingen ute. Og det ser ut som både kyrne, Gudrun og Ottar Svartås er vel fornøyde med tilværelsen. Navnpekere: Eystein Ness - Når det ble sommer i Svartåsen skjedde melkingen ute. Og det ser ut som både kyrne, Gudrun og Ottar Svartås er vel fornøyde med tilværelsen. Det samme må en også si om katta som ser ut til å ha fått sin «sildråppå» med melk. Bildet er fra 1961. Svartåsen var et typisk småbruk for øvre delen av kommunen fra tiden før og etter krigen, med en to tre kyr, en gris og noen høner. Mens «kaill`n» var på tømmerhogst i skogene til Værdalsbruket var det «kjærringa» som utførte det daglige arbeidet med husdyra i tillegg til det huslige med matlaging og barnepass. Livet var vel ikke så lett bestandig, men det ble samhold i en slik heim. Utlånt av Odd Svartås
Uke 1125 På skitur til Melbyvollen omkring år 1953. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navn av Frits Storhaug.
Uke 1125 Uteservering på en maragrinkiasse på Julnesset i år 1964 . Navnpekere: Eystein Ness - Det var vel ikke så vanlig med utemøbler på den tid. Utlånt av Liv Liberg. Navna hentet fra billedarkivet til Helgådalens Bygdehistorie.