Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1420 17.maitog. <--- Sjekk denne flaggstanga. Utlånt av Magne Årstadvold
17-maitog i Inndalen en gang i 1920-årene. Det må være kraftige "karranåvvåa" som klarer å holde rundt disse flaggstengene. Flaggbæreren er Ole Anton Assan. Se 83 bilder til fra 17. mai i Verdal: Klikk her Verdalsbilder har også 17 navnsatte bilder fra 17. mai: Klikk her
Uke Familietreff ved Bjørgan i år 1936 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Nils Egil Steinsli. Hjelp med navna, MArit Skjerve.
Uke 1420 Beverdemninger i Tromsdalen Foto: Eystein Ness
Her er en god byggmester i arbeid. I denne bekken finnes minst en 7-8 demninger som stadig er under ombygging.
Uke Marie Kvålen med sine barnebarn olsok år 1953 Navnpekere: Eystein Ness - Foto av Henning Andersson. Utlånt av SNK. Navnsatt av Per Eklo.
Uke 1419 For 69 år siden. Nazibautaen er lagt i grav 1945 Foto: Anders Vandvik
Skuelystne er på plass for å se på resultatet av sprengingen. Bautaen ligg med brukket rygg og kan vel sees som et symbol på det tyske rikets fall. Bare armeringa i hullet er synlig. Det kan nevnes at Trondheims Cementstøberi fikk 63.570 for sitt arbeid med det nye anlegget. Se flere bilder av bautaen.Les om bautaen i årboka.
Uke 1419 Tilbygg til hytta på Svarthugguvatnet i Inndalen Utlånt av Rune Kristiansen
Ukjent når men kanskje like etter krigen. Eier av hytta den gang var Richard Kristiansen, eieren av sportsforretningen Ørnen på Øra.
Uke 1419 Fotografen på tur ca år 1950 Foto av Henning Andersson. Utlånt av SNK
Henning Andersson med sin Dodge under rasting og kaffekoking på en biltur.
Uke 1418 Starten på Sagamarsjen i Sul 1964 Utlånt av Alf Karlgård.
Deltakerne på veg oppover mot Karlgarden. Sagamarsjen den gang var noe helt annet enn "spaserturen" i dag. De første årene gikk over to dager med starten i Sul, opp mot Spjellberget, over Sognavola, videre over Skavhaugvola og ned til Kvernmoen, over Kverna opp om Årstadbakkan og ned til Vuku og Stiklestad. Andre dagen til Steinkjer.
Uke 1417 Sætt dæ oppi kørga å la ballongen gå!
Uke 1417 Bildet tatt av de tre broene i sentrum i fugleperspektiv.
Fotograf Tore Forbord.
Uke 1416 Stålunderstellet Solveig på veg ut fjorden 15. april 2014 Foto: Eystein Ness
Fire slepebåter bukserte lekteren ut fra dokka på verftet. Her ute i dypere farvann venter den store slepebåten «Magnus» som skal dra slepet til feltet Edvard Grieg. Ytterøyferga har «sneket» seg inn mellom lekter og slepebåt. Understellet veier nesten 15.000 tonn, er 134 meter høyt.I bunnpartiet er det 50x66 meter, mens det på toppen ca 27x46 meter.
Uke 1415 Påskens farger på kattlabban på Ørin Foto: Eystein Ness God Påske!
Uke 1415 Folkeparken og 2 bruer 28. mars 2014 <=== Klikk    Foto: Eystein Ness
Uke 1414 Spor etter gammeltida på Ørin. Foto: Eystein Ness
Resten av den ytre tømmerlensen er godt synlig ved innløpet til bassenget innenfor den nye moloen. Det samme er stålunderstella under bygging ved Kværner. Flere bilder av ytterlensa ved elveutløpet: Klikk her
Uke 1414 Melkmottaket på Verdal meieri rundt 1957 Utlånt av Inger Marie S. Valstad.
Her er en midt i overgangen til mekanisering i jordbruket. Melka kommer både med hest, traktor og melkbil. Melkbilrutene var organisert slik at "spannlæmpinga" gikk på omgang mellom leverendørene på ruta. Å læmp 50-litringa opp på platten av lastebilen var ikke det letteste. Men det var vel før i tiden når det var lov å «røyn sæ» litt og løfte mere enn 25 kg.