Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1713 Bygget A1 på Aker under bygging 1969 Foto av Harald Wågø.
A1 på "Aker" under bygging. I 1969 ble landets første SIVA-anlegg åpnet i Verdal.
I den første tiden ble det laget skipsluker under navnet K. Ellingsens Mek. I den lave delen var det administrasjon, garderober og dusjer for ansatte. I den høye delen, skjærehall og monteringshall. Foto av Harald Wågø.
Uke 1713 Håkon Den VII Allè 1958 Foto av Harald Wågø.
Uke Foreldre og barn på Jermstad Vestre omkring 1950. Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Rut Åse Prestmo. Hjelp med navn Oddmund Jermstad.
Uke Gårdbruker og husmann fra Jermstadgrenda omkring 1905 Navnpekere: Eystein Ness - Andreas var eier av Jermstad Vestre i perioden 1896-1909. Olaus var husmann på Jermstadhåmmåren Nedre under Jermstad Østre. Utlånt av Rut Åse Prestmo. Opplysinger fra Oddmund Jemstad.
Uke Mottakelse av kongeparet på Havna olsok i 2005 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Ragnar Vestvik.
Uke Wardslekta samlet til stevne i Vera sommeren 1984 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Jorid Thomassen. Navnsatt av Olav Haldorsen m. flere. Foto av Fotohjørnet AS.
Uke Ektepar utvandret til Amerika fra Ulvilla. Bilde fra omkring 1908 Navnpekere: Eystein Ness - Paret utvandret til til Fergus Falls i 1881. Hun døde i 1913, 91 år og han i 1911, 94 år. Før de reiste til Amerika levde familien et omflakkkende liv, Petter kunne ikke finne seg til ro lenge på et sted. Først var de på Storstad, så på Kvernmovald, Stenevald, Leirhaugmoen og Steingrundan. Ikka så rart at han fikk tilnavnet "Lauparpetter" blandt folk. Paret hadde 9 barn, hvorav 2 døde som ung, bare 3 ble igjen i gamlelandet.De andre utvandret til Amerika. I slektsboka (hvor opplysninger er hentet fra) skrevet av Magne Selnes, finner en at paret har slektsgreiner til Selnesslekta,Grundenslekta, Trygstadslekta, Pettersenslekta, Prestmoslekta m.fl. Bildet er utlånt av Rut Åse Prestmo.
Uke 1712 Lyngsvollen fra Skåddåberget Foto: Eystein Ness
Med Lyngsvola bakenfor. Opprinnelig var det tre seterlag her. Der huset står i dag holdt Lyng Søndre Vestre (Forbord) og Lyng Mellom vestre (Sundby) til. Bergitte Valstad var budeie her. 1947 var siste året det var seterhold på Lyngsvollen.
Litt nordenfor denne lå setra til Lyng Søndre Østre (Haga)og Lyng Mellom Østre (Skavhaug). Denne gikk ut av bruk ca. 1900 og husa er borte. En tredje seter var Nordlyngsvollen som lå nede ved Lyngselva. Nedlagt omkring 1830. Opplysninger hentet fra avisklipp i Verdalingen i 1980.
Hva står i seterboka om Lyngsvollen?
Uke Konfirmasjonen til Hjørdis Viken Sorte i 1952 Navnpekere: Eystein Ness - Konfirmasjonen i Viken Lille. Utlånt med navna av Gunhild Hilseth.
Uke 1712 Braarudgården i Nordgata før 1958 Foto av Harald Wågø.
Braarudgården, eller Fridheim som var det riktige navnet. I slutten av 1950-åra holdt Trygdekassen, Arbeidsformidlingen og IHO servicekontor til her. Bak i bildet ser en den gamle Sparebankbygningen som ble flyttet bakover i 1957 for å gjøre plass til ny bank. Verdal Kabel-TV holder til i det huset i dag. Norske Esso kjøpte Braarudeiendommen i forbindelse med utvidelse av bensinstasjonen.
Flere bilder av Brårudgården:
Klikk her
Uke Russen på realskolen på Verdalsøra i 1957 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Paul Erik Woxholt
Uke 1711 Tre brukar på rad. Foto: Ole M. Larsen
De er bygd henholdsvis i 1904, 1999, 1929.
Uke 10-årsdag hos Holan Søndre i 1960 Navnpekere: Eystein Ness Kanskje bedre kjent som Henning Andersongården. Bilde etter Olga Anderson. Flere navnsettere.
Uke Josef Løe som 95-åring i 1986 Navnpekere: Eystein Ness Bildet er tatt i forbindelse Verdal i.l. jubileum i 1986. Josef deltok i åpningsrennet til Værdalens Skilag som ble arr. i 1916 i Sjøbygda. Han døde året etter dette bildet ble tatt. Avisklipp fra Verdalingen i 1986.
Uke 1711 Hesjer i Helloa ca 1962
Mange hesjer, mye vinterfor. men mest slit for å få alt graset på hesjer. Det krevde sin mann og kvinne, særlig hvis det var kløver som var fuktig og hadde ballet seg sammen i skuvriva. Foto av Harald Wågø.