Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke Et lystig lag på Tinna omkring 1950 Navnpekere: Eystein Ness I 50-åra fant folk sammen og ha det artig. I 1960 kom TV-apparatet...... I bakgrunnen ser vi huset til Asbjørg og Rudolf Kolberg. Utlånt av Henry Arntsen
Uke Samling ved Olavsstøtta på Stiklestad omkring 1948 Navnpekere: Eystein Ness - Foto Henning Andersson. Utlånt av SNK. Hjelp med navn, Solvig Ness.
Uke Setertauser og gjester på Melbyvollen i 1946 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Annar Skjerve. Navnsatt av Svein Guddingsmo.
Uke Far og sønn, to snekkere fra Kålen Søndre omkring 1955 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Annar Skjerve, fotograf ukjent.
Uke 1431 Stiklestad sett fra oven - datoen er 23 juli 2014. Foto: Ole M. Larsen
Med hjelp av en drone har vi samlet hele området på ett brett. Det er en ny bygning i «emning» midt på bildet og det er det russisk-ortodokse kapellet som vi ser tomta til.. Det er planlagt en eikelund i rundt, noe som riksantikvaren er skeptisk til. Klikk på lupen, Se to digre bilder til: bilde1 bilde2.
Uke Tre hestkarer avbildet ved Kvelloa omkring 1916 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Annar Skjerve. Hjelp med navn, Svein Guddingsmo.
Uke Besøk på Melbyvollen sommeren 1947. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt av Annar Skjerve. Hjelp med navn, Svein Guddingsmo.
Uke På en madrass i Øster-Strådala omkring 1953 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navn av Alf Karlgård.
Uke 1431 2 kanoer og to Akwakat's ved Storøra. Foto: Ole M. Larsen
Verdalselva stille og vakker. Den ligger som en innsjø innover den flate dalen på floa. Elva vil at flere tar den i bruk! Fra Vuku og ned er det bare et fall på 20 m. Det er ingen sak å padle med kano hele veien ned til fjorden. På turen ned elva (18 km) passerer du 25 «grus-øri» som egner seg til ilandstigning/bading. Se bilder fra elva. Se video fra helikoptertur ned elva.
Uke Setertausene kaldrører møssmør på Melbyvollen i 1944 Navnpekere: Eystein Ness - Gjeteren tar smaksprøver av produktet. Huset i bakgrunnen var det gamle kjelskolet som på den tid ble brukt som geitfjøs.Utlånt av Annar Skjerve. Hjelp med navn og opplysninger, Svein Guddingsmo.
Uke En av to førsteklasser som begynte i 1963 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Odd Arild Brenne
Uke Odd Arild og en tydelig stolt morfar i 1957 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Odd Arild Brenne
Uke Framhaldskole i Vuku i 1947 Navnpekere: Eystein Ness En av to framhaldskoler i Verdal vinteren 1946/47. Foto av Henning Andersson. Utlånt av SNk.
Uke 1431 Olskjelda i Sul ser presentabel ut ved Olsok 2014. Foto: Ole M. Larsen
Her i bakkene lå sagagården Sul, hvor allfarvegen mellom Innherred og Jämtland gikk fra gammelt av. Snorre beretter at kong Olav Haraldsson hadde natterast på Sul da han kom med hæren sin over fra Gardarike (Russland) for å gjenvinne makten i Norge. Kongen falt i slaget på Stiklestad 29. juli 1030. Olskjelda har fatt navn etter kong Olav, som i følge tradisjonen drakk av den. Sagnet sier at bonden på Sul den engang, Torgeir Flekk, fikk Åkeren sin nedtrampet av kongshæren. Bonden syntes dette var ille, og klaget til kongen over den skaden han hadde lidd. Kongen red rundt åkeren, hvorpå han svarte som det står på bautaen: «Dess venti ek buandi, at Gud mun leidretta skada dinn, ok mun akr dess betri a viku fresti (Jeg venter sikkert, bonde, at Gud vil rette på skaden for deg, og at denne åkeren blir bedre om en ukes tid.») Og det ble en riktig god åker, slik som kongen sa. Støtta ble avduka den 29 juli 1954. Se flere bilder av støtta. deriblant avdukinga i 1954. Klikk her.
Uke Fotballkamp mellom kailla å kjærringa oppi Ness omkring 1946 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt og hjelp med navna av Svein Guddingsmo.