Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1832 Elveforbygging og elvepromenaden nedenfor Moparken ca 1987.
Steinfyllingen ble anlagt i forbindelse med oppfylling av Stekke med overskuddsmasse fra utbygging av Nato-anlegget i Tromsdalen. Leif Roger Kolberg er i gang med bygging av ny bolig ved elva. Bildet utlånt av Verdal Kommune.
Uke 1832 Arve Melby kapper toppen av den siste grana ved Stiklestad kirke. <= Klikk
Hadde det vært 4 måneder fram i tid kunne Arve kanskje ha solgt toppen som juletre? Foto: Ole Morten Larsen
Uke 1832 Landskapsbilde over Nord-Leksdal 4. oktober 2013 Foto: Eystein Ness
I nedre venstre hjørne er en Dalemarka. Videre Tillereng med Aspåsgårdene helt til venstre. Helt bak i bilde til høyre, Sør-Leksdalen.
Uke 1832 Skjørdalen med Nesskorsen Foto: Eystein Ness
Øverst midt i bildet ser en deponiet på avfallsplassen I Skjørdalsskaret. Før var det en dal her som gikk innover mot Ravloa. Nå er det et fjell med avfall som nessbyggen kommer til å få føling med i mange mange år. Blant annet igjenfylte "oljesjøer" fra oljeutskillere/ sandfang fra bensinstasjoner og lignende. Slike "sjøer" har vært anlagt på ulike steder i fyllingen. En skulle tro at slikt avfall burde bli behandlet som spesialavfall og tømt på slikt mottak. Det skal bli interessant å følge med om yngelen i Skjørdalsbekken får levelige vilkår.
Uke 1832 Grønnhåret Blomsterbukk Foto: Eystein Ness
Tilhører familiegruppen trebukker. Larvene finnes oftest i liggende stokker, de kan bore seg helt inn i kjerneveden. Arten kan utnytte samme stokk i mange år. Larveutviklingen tar trolig tre år. Voksne biller finnes gjerne på blomster i juni-juli. Dette i følge Wikipedia.
Uke 1831 Bilvaskemaskin fra 1952
Dette må da vel være den første bilvaskemaskin på Øra. Den ble montert i Mobilstasjonen til Gustav Eklo. Bildet viser vidunderet i aksjon og i følge bildeteksten hadde den til og med underspyling. Klipp fra Innherredsbladet 2. september 1952.
Uke 1831 Gisle Straume som kongen under Olsokspelet 1962. Foto av Harald Wågø.
Nils Nordberg spilte Einar det året: Klikk her.
Uke 1831 Ørretansamlig i Strådøla24. juli 2018 Foto: Eystein Ness
Ektremt lite vannføring og høy vanntemperatur har vel gjort sitt til at den fine ørreten samler seg på dypeste sted i kulpen. Vannet er vel mest kjølig der.
Uke 1831 Restene av Gustav Orsa-koia i Juldalen ca. 1969 Foto: Eystein Ness
Skogskoia som Gustav Olen Væren og kona overvintret i. I dag er bare hustomta synlig. Karen på ruinene er Harry Sandnes. Hvor lå denne skogskoia? Klikk her.
Uke 1831 Andefamilie på flukt i Strådøla 24. juli 2018 Foto: Eystein Ness
Likte tydeligvis ikke å bli forstyrret og satte full fart oppover høler og stryk. Artig skue.
Uke 1831 Verdal Samvirkelags Filial nr 3. Ulvilla Bilde etter Olga Anderson.
Bygd i 1933 og tatt i bruk samme år 15. november. Bygd på "Henrikstutomta" og kostet den nette sum av kr 15515,-.
Uke 1831 Tredje jacket til Johan Sverdrup-feltet fra Verdalsverftet. Foto: Eystein Ness
Slepebåter bukserer lekteren ut fra havna på Ørin 28. juli 2018. Leveres som vanlig i rett kvalitet og til rett tid fra Kværner Verdal. Bildet er tatt fra Hallbakkan.
Uke 1830 Nøkkroser i store mengder på Høysjøen 20. juli 2018 Foto: Eystein Ness
Nøkkrosen blomstrer som aldri før på Høysjøen i år. Bildet viser en del av forekomsten i bukta nedenfor Vangstadvollen. Ordet vakkert passer her.
Uke 1830 Optimistisk bygging av beverdemning i Strådøla Foto: Eystein Ness
Beveren er i gang bygging av demning på nesten tørrlagt elv et stykke nedenfor Grønås. Et optimistisk prosjekt vil en tro, for Strådøla vil vel reise med hele sulamitten ved første kraftige regnvær.
Uke 1830 Fire av millioner Nøkkeroser på Høysjøen 20. juli 2018 Foto: Eystein Ness
Blomsteren er fin men la deg ikke lure. I følge Wikipedia er den er giftig og kan virke lammende ved store inntak eller ved store doser. Ved alt for store inntak kan dette føre til fataliteter, hva nå enn dette er?.