Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke Med hest og slede innover Leksdalsfjella omkring år 1950 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Olav Svedjan.
Uke 1641 Besøk på Ottermoplassen fra Litj-Langdalen omkring år 1935 Navnpekere: Eystein Ness - Hjelp med navna, Håvard Elnes. Utlånt av Iris Skoknes. Foto av Ole Snekkermo.
Uke 41 Skjækerdalen Nikkelverk. Jensens Gruve 28. september 2016 A <<-- Klikk
Gruva var den største og den første som ble åpnet i feltet. Bildet viser den ene synken av to. Den på bildet som ligg helt ved Dyråa var den som arbeiderne brukte for å komme seg opp og ned etter stiger mellom avsatser nedover til ca 35 . Gruven ut fra synken skal være ca 70 m lang ned til ca 60 m dybde. I den andre synken ble malmen heist opp med. muskelkraft i tønner som var minimum 50 kg. Driften var plaget av vanninnsig og særlig når elva var flomstor bød det på problemer med lensing som foregikk med håndpumper. Belysningen til arbeiderne var tranlykter som gruveeierne skaffet men trana måtte arbeiderne kjøpe sjøl. Litt av et slit for ca. kr 1,50 om dag. Når en vet hvor dyp synkene på gruveområdet så skulle alle vært inngjerdet for å unngå en tragedie for dyr og mennesker. Det kan leses mere om denne gruvedriften og malmsmeltingen ved Skjækerfossen i Håvard Elnes sin artikkel i Jubileumsutgaven av Helgådalsnytt av 2011. Opplysningene er hentet derfra. Foto: Eystein Ness
Uke Hustellkurs eller lignende i Leksdalen rundt 1949 Navnpekere: Eystein Ness - Hjelp med navna av flere leksdalinger. Utlånt av Olav Svedjan.
Uke Elever ved Kleppen Skole omkring år 1951 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navna av Magne Lustad.
Uke Ekteparet fra Morkaheimen i Leksdal omkring år 1946 Navnpekere: Eystein Ness - Morkaplassen var fradelt Ner-Hofstad i 1895. Ole og Ragnhild dyrka opp jorda og bygde nytt uthus og bolighus omkring 1920. 8 barn vokste opp her. Ole fikk utmekelse for grøftearbeid og nybrottsarbeid. Heimen lå på nordsiden av Lundselva nordvest for Marka. Husa er borte og jorda lagt til Marka Østre. Opplysninger hentet fra boka "Heimer og Folk i Leksdalan".
Uke Ekteparet Gudding på trappa i Vohlen Vestre omkring år 1916 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt med navn av Halvor Stornes.
Uke Vegbygging i Høgberga på vestsiden av Leksdalsvatnet i 1954 Navnpekere: Eystein Ness - Arbeidene var vel sysselsettingsarbeid og som en ser skjedde det meste med muskelkraft og enkle hjelpemidler. Utlånt med navna av Gunhild Hilseth.
Uke Losjefolk fra Vinne omkring år 1965 Navnpekere: Eystein Ness Hjelp med navna, Kåre lein. Foto av Erling Sommervold. Utlånt av SNK.
Uke 1044 Rostadfamilien i 1907.. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Arne Gunnar Bakken.
Uke 39 Holmen gård i Vuku. Foto: Ole M. Larsen
Bildet er tatt i september 2016.
Uke 39 Stor aktivitet på den gamle tomta til «Albertsen og Dillan» Foto: Ole M. Larsen
Bildet er tatt i september 2016.
Uke Markenfolk på Marken Østre i år 1922 Navnpekere: Eystein Ness Opplysninger om folket finnes i boka "Heimer og Folk i Leksdalen"
Uke 39 Kjæran gård. Foto: Ole M. Larsen
Bildet er tatt i september 2016.
Uke 39 Grunnfossen nedenfor Ulvilla. Foto: Ole M. Larsen
Bildet er tatt i juli 2016.