Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke 1414 Spor etter gammeltida på Ørin. Foto: Eystein Ness
Resten av den ytre tømmerlensen er godt synlig ved innløpet til bassenget innenfor den nye moloen. Det samme er stålunderstella under bygging ved Kværner. Flere bilder av ytterlensa ved elveutløpet: Klikk her
Uke 1414 Melkmottaket på Verdal meieri rundt 1957 Utlånt av Inger Marie S. Valstad.
Her er en midt i overgangen til mekanisering i jordbruket. Melka kommer både med hest, traktor og melkbil. Melkbilrutene var organisert slik at "spannlæmpinga" gikk på omgang mellom leverendørene på ruta. Å læmp 50-litringa opp på platten av lastebilen var ikke det letteste. Men det var vel før i tiden når det var lov å «røyn sæ» litt og løfte mere enn 25 kg.
Uke 1413 Havfrua Kafe i 1958 Bildet er utlånt av familien Karlsen.
Kafeen var en del av tilbudet ved Havfrua Camping som Gustav Karlsen drev i perioden 1948 - 1960. Havfrua var et populært sted, særlig for svenskene.
Uke 1412 Slåttonn ved Ner-Hofstad i Leksdalen før 1930 Utlånt av Jørgen Johnsen.
Pesonene på bildet er ukjent.
Uke 1412 Slik gjenreiste de Steinkjer
Uke 1411 Vegvedlikehold av veg i Vera ca år 1980 <=====
Sjåføren er Sigvald Sjømæling mens han på lasteplanet er Trygve Sissselvold.
Uke 1410 Nyhytta på Kraksjøen 5. mars 2014 Foto: Eystein Ness
Utleiehytta som Værdalsbruket bygger på Kraksjøen er snart under tak bare en halvannen uke etter at laftingen startet. Innsetting av vinduer og legging av takmembran pågår for fullt. Hytta ligg på tomta av den gamle hytta som ble påtent en av de siste dagene av krigen i 1945. Å sitte på verandaen her en fin sommerkveld må bli en opplevelse både for "deg og meg". Når hytta er ferdig vil den få 12 sengeplasser og det blir mulighet for "hvermannsen" å leie den og båten i nynaustet. Klikk her , her og her for bilder av hytta som ble bygd på samme tomta i 1886.
Uke 1409 Opp til høyre for denne sumpen skal «Stekke Sør» bygges ut.
Denne sumpen med skytti-stein rundt får vi ikke se så mye av på meglerens prospekt. Og viser de et glimt, så er det bestandig fullmåne-flo! Her må steinlegging eller plastring til. Da vil dette området rundt Hydro'n og denne «lagunen» bli et naturlig utgangspunkt både for gående, sykelister og kajakk-/kano-padlere i Innherred. Foto: Ole M. Larsen
Uke 1249 Tømmerkjøring i Vera omkring 1948. Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Alvhild Sisselvold.
Uke 1021 Karsklag under skogsarbeid i Storlunmarka/Tverådalen omkring 1915. Navnpekere: Eystein Ness - Stordrift i disse områder etter 1912 med tømmerhøggere fra Sverige, Finland, Bindalen, Snåsa m.fl. Utlånt av Odd Petter Haldorsen. Navna er hentet fra billedarkivet i Helgådal Bygdehistorie.
Uke 1408 Is i gryningen ved Leksdalsvatnet 25012014 <=== Foto: Eystein Ness
Uke 1407 Lyngselva nedenfor Lyngsvollen 4. februar 2014 Foto: Eystein Ness
Is og atter is oppover mot høgfossen nedenfor vollen. Elva er vel for det meste "botnspækt" og det små mengder med vann som renner kommer oppå isen. Når det fryser bygger isen seg stadig opp og fyller snart hele elveløpet på enkelte steder. Det spørs berre om hvordan isen skal forsvinne, om det blir med sol eller regn.
Uke 1406 Solnedgang bak Grønnøra Foto: Ole M. Larsen
Var på tur langs elvepromenaden ved Bjartnes. Elva hadde tatt på seg en kvitspraglet drakt. Sola gikk ned bakom Grønnøra. Og med ett var jeg på rett plass te rett tid. Neste dag hadde flekkene smelta vækk
Uke 1405 Morgenlys over det islagte Leksdalsvatnet 24/1- 2014 Foto: Eystein Ness Klikk på lupen!
Uke 1404 Tømmerkjøring med Timberjack i 1966 Utlånt Knut Helden
Steinar Rømo er fører av doningen. Se 31 flere bilder fra tømmerkjøring fra Før i tia (1917-1967): Klikk her. Og i dag er tømmerstokken uberørt av menneskehånd: Klikk her.