Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune
 
 
 
            Ut på tur   Les mer ....                               Tilbake               
20/07/2006    Sykkel - Stiklestad - Mokk - Stiklestad - Testtur

TEST                      Turforslag:            TEST
Stiklestad Hotell - Mokk - Stiklestad (10 mil)

En av de mest særpregede og populære rutene er oppover Helgådalsføret til Volden. Her tar man av og sykler opp en fin skogsbilvei. Ved enden tar man beina fatt og leier sykkelen i 4 km. Og plutselig er oppe i et annet dalføre i Steinkjer kommune!

Dette er en tur som passer for de som har trimmet litt på forhånd. Turen kan fint gjøres på en dag. Man får da ikke tid til å se så mye på de severdighetene en passerer. Rasgropa, Hærfossen, Målså gruver, Mokk gruver med guide, fisketur på Mokkavatnet eller en liten fjelltur.
Se turen på kartet og i bilder : Klikk her


Dag 1 :
Start fra Stiklestad hotell kl. 09.00. Vi sykler først 2,5 mil med en pause ved Grunnfossen i Ulvilla. Du vinner å ta et raskt bad "Får æ'tj ei pøls så hoppe æ i ælva".
Finner vi ut at vi har tid så sykler vi innom Hærfossen - "Fossen som forsvant"!
Neste stopp er Målså gruver der vi koker kaffe og tar en titt på det gamle gruveanlegget.
Etter 4 km til fots kommer vi til Ogndalen. Etter 1 mil på sykkel kommer vi til idylliske Mokk Gård med en historisk atmosfære.

Overnatting og servering
Mokk tilbyr overnatting for små og store grupper i hovedhuset, som har 30 sengeplasser fordelt på 2, 3 og 4-mannsrom. Rommene har enkel standard, med dusjer og toaletter på gangen. Det særegne, over 100 år gamle huset, har videre en stor og koselig peisestue, spisesal og romslig kjøkken.

Dag 2:
Flott turterreng og gode fiskemuligheter

Både på sommer- og vinterstid kan stedet tilby gode turmuligheter. Man kan følge merkede stier eller gå i uberørt natur, gjerne til et av de mange fiskevannene i området. Av andre aktivitetstilbud formidles kanoutleie, eller guidet tur i noen svært spennende og interessante kalksteinsgrotter.

Guidet tur til gamle kobbergruver
En halvtimes gange fra gården ligger et gammelt gruveanlegg fra 1770-tallet. Disse gruvene har hatt mye å si for utviklingen av bygda og gården Mokk. Vi tar dere gjerne med på en tur opp til gruvene, og forteller historien rundt disse. Fisking, Bålkos og båttur på Mokkavatnet

Dag 3:
Vi tar sykkelen fatt igjen og sykler de 6 milene som gjenstår. Nedover Ogndalen er det mest nedoverkjøring. En mil fra Steinkjer tar vi av mot Henning. Etter en mil stopper vi opp på en gård i Henning og får oss litt kaffe.  Her er det også anledning til å få seg en ridetur. Vi kommer snart fram til Leksdalsvatnet som blir delt i to av Steinker og Verdal kommune.
Det er naturskjønt langs vatnet med bølgende landskap og velholdte gårder.
Leksdalsvatnet er meget fiskerikt. Utleie av båt og fiskeredskap finner du kun 3 km fra Stiklestad Hotell, men det blir en annen tur.


Denne turen er pakket av Stiklestad Nasjonale kulturhus
For booking og mer info ring 740 44200 eller send en mail til
info@snk.no
Se også beskrivelse av turene under Sykkel på  
http://opplevverdal.no

Vi tar en pause ved Grunnfossen i Ulvilla. "Får æ'jt ei pøls så håppe æ i ælva"
 
Målså gruver var i drift i 2 perioder, men kobberprisen sank og utvinninga stanset.
Vi krysser Målsåa
Mokk gård
Det er vakkert langs Leksdalsvatnet
Ringen er slutta
Link til en lignende tur :  Stiklestad-Vera-Äsingen-Sandvika-Vuku-Stiklestad -  Klikk her
  
 Tilbake