Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsMenyInclude has a deprecated constructor in /customers/a/3/8/verdalsbilder.no/httpd.www/MenyInclude.php on line 2 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsHeaderB has a deprecated constructor in /customers/a/3/8/verdalsbilder.no/httpd.www/HeaderB.php on line 2 Notice: Undefined index: s_Kategori in /customers/a/3/8/verdalsbilder.no/httpd.www/ukens.php on line 434 Ukens bilder
Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune
  Søke i verdalsbilder 
            
Loading
   Translate-übersetzen-Traduire


Søk i ukens bilder
Id:  
Kat:
Tekst:    
  Vis alle 
 Copyright © Verdalsbilder
 Webmaster:  Ole Morten Larsen

 Bildemaster:  Eystein Ness
     Aktuelt                                      
AmazingCounters.com

 Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Uke 1831   Tredje jacket til Johan Sverdrup-feltet fra Verdalsverftet.  Foto: Eystein Ness      
Slepebåter bukserer lekteren ut fra havna på Ørin 28. juli 2018. Leveres som vanlig i rett kvalitet og til rett tid fra Kværner Verdal. Bildet er tatt fra Hallbakkan.    
Uke 1830   Nøkkroser i store mengder på Høysjøen 20. juli 2018  Foto: Eystein Ness      
Nøkkrosen blomstrer som aldri før på Høysjøen i år. Bildet viser en del av forekomsten i bukta nedenfor Vangstadvollen. Ordet vakkert passer her.    
Uke 1830   Optimistisk bygging av beverdemning i Strådøla  Foto: Eystein Ness      
Beveren er i gang bygging av demning på nesten tørrlagt elv et stykke nedenfor Grønås. Et optimistisk prosjekt vil en tro, for Strådøla vil vel reise med hele sulamitten ved første kraftige regnvær.    
Uke 1830   Fire av millioner Nøkkeroser på Høysjøen 20. juli 2018   Foto: Eystein Ness      
Blomsteren er fin men la deg ikke lure. I følge Wikipedia er den er giftig og kan virke lammende ved store inntak eller ved store doser. Ved alt for store inntak kan dette føre til fataliteter, hva nå enn dette er?.    
Uke 1830   Rostadgården på Øra i 1972  Foto av Harald Wågø.      
Bygget ble senere kjøpt av Arbeiderpartiet og restaurert.    
Uke 1830   Olsokdirigenten på Stiklestad, Einar Krokstad.  Foto: Eystein Ness      
Krokstad var dirigenten av Okkenhaug`s spelmusikk i 25 år under perioden 1960 til 1984. Bildet er vel fra 1982. Utlånt av fotografen, Nils Ragnar Stensø Skjørholm.    
Uke 1830   Olsokkoret under øvelse i år 1984  Foto: Eystein Ness      
Bildet er utlånt av Nils Ragnar Stensø Skjørholm.    
Uke 1830   En del av olsokkoret samlet i St.Olavs kapell på Stiklestad ca 1984  Foto: Eystein Ness      
Utlånt av Nils Ragnar Stensø Skjørholm    
Uke 1830   Stavklokka blomstrer i Volhaugen.  Foto: Eystein Ness      
Aldri har det vel vært så mange eksemplarer av denne sjeldne blomsten som i år. Den som vil se den må "raska på" for været gjør at blomstringstiden er kort. Den finnes på vegkanten i nedoverbakken øst for Haldåsen på FV6908, tidligere FV166.    
Uke 1829   Skjørdalen med Nesskorsen  Foto: Eystein Ness      
Øverst midt i bildet ser en deponiet på avfallsplassen I Skjørdalsskaret. Før var det en dal her som gikk innover mot Ravloa. Nå er det et fjell med avfall som nessbyggen kommer til å få føling med i mange mange år. Blant annet igjenfylte "oljesjøer" fra oljeutskillere/ sandfang fra bensinstasjoner og lignende. Slike "sjøer" har vært anlagt på ulike steder i fyllingen. En skulle tro at slikt avfall burde bli behandlet som spesialavfall og tømt på slikt mottak. Det skal bli interessant å følge med om yngelen i Skjørdalsbekken får levelige vilkår. Bekken går gjennom deponiområdet. Klikk her for bilde av en slik "oljesjø"    
Uke 1829   Veressjøen fra Tronsmoen 30. juni 2018  <=== Klikk her    Foto: Eystein Ness      
Vakker kveld ved Helgåa`s begynnelse i Vera.    
Uke 1829   Folksomt på Olsokdagen på Stiklestad i 1980.        
    
Uke 1829   Da Verdalsøra ventet på Automobilen i 1908  Foto Henning Anderson.       
I en artikkel i Innherreds Folkeblad i 1951, omtales dette bildet etter Henning Anderson. Bildet er 110 år gammelt i dag, 2018. I teksten under bildet står følgende: Dette bildet som viser da ungdommene på Verdalsøra i 1908 lekte "automobilens inntog" er tatt utenfor Sneve-gården. Denne gården er nå revet. Den lå ved Henning Anderson`s gård, så gata var svært smal i denne svingen før. De to hiterste syklister på bildet er Hans Wisth (fremst) og Peder K. Valseth. På selve kjøredoningen sitter nåværende veioppsynsmann Ystgård og J Espvik som hornblåser. Videre refereres fra artikkelen at ungdommer på Øra fant på å lage en slags demonstrasjon på at bilen som snart kom til distriktet var ufarlig. De eldre var skeptiske til dette nye framkomstmiddelet som gjorde veien utrygge og skremte hønene bort fra gårdene. Slik som bildet viser laget ungdommene en selvgjort "bil" av en kariol og en hjulgang fra en langvogn. De syklet med den på slep etter ørgatan mens en mann satt på doningen og blåste i et horn. Dette til megen moro for "Ørens indvånere". En hadde i de dager oftest ingen annen more enn den en laget selv. Videre, den første ordentlige bil her i distriktet ble anskaffet av gullsmed Svebak på Levanger. Her i bygda kjøpte Marius Landfald og tre andre en bil i lag. Den gikk under navnet "Den Røde Fare" og var vel en av de første bilene som trafikkerte veiene her i Verdal.    
Uke 1829   Blomsterprakten over Skalstufjellet 11. juli 2018  Foto: Eystein Ness      
I år er det helt spesielt med Rødkløver på begge sider langs Jämtlandsvegen på strekningen Sandvika-Sta. Enkelte strekninger iblandet Prestekrager og Lupiner. Særlig før Skalstugan der Kong Karl Johans veg tar av vegen er det som et rødt teppe på østersiden av vegkrysset. Vakkert og spesielt. Bildet er tatt innenfor Skalstugan.    
Uke 1829   Rødrandkjuke med svetteperler  Foto: Eystein Ness      
At folk svetter i varmen i er vel vanlig men at en kjuke på et rottent tre har svetteperler er kanskje noe uvanlig. Forstå det den som kan. Det som jeg kaller et fenomen ble observert ved Lyngselva i går, 6.juli i 2007. Har aldri observert noe slikt hverken før eller senere.    
Uke 1829   Leirskole på Sjøvold i Haukå i år 1967  Foto av Harald Wågø.      
Ulf Hansen som sto i spissen for det første leirskoleprosjektet Nordenfjells står bakerst i lys skjorte. De andre på bildet er ukjente.    
Uke 1828   Vester-Åsan i Inndalen 1923  Foto utlånt av Birger Meinhardt.      
Eieren, Gustav Hybertsen, holder på med klargjøring av hest og "doning" for transport av trondheimsfolk inn på Grønningen, antagelig til Jedebohytta.    
Uke 1828   Wullums Vulkanisering på Ørmelen  Foto av Harald Wågø.      
Bildet er tatt ca. 1968, antagelig i forbindelse med åpningen av nybygget. Nå holder Verdal Scooter og MC til her.    
Uke 1828   Teksten på korset ved gravstedet etter Kluwer i Leksdalen.  Foto: Eystein Ness      
Privat gravsted som kanskje skulle vært holdt i bedre hevd. Ut fra teksten må det være fra 1816.    
Uke 1828   Skogsnipe fra Tromsdalen  Foto: Eystein Ness      
Skogsnipa er en barskogsfugl som hekker i trær, ofte i gamle trostereir. Den trives best i fuktig barskog, i nærheten av myrområder eller stille vann. Skogsnipa spiser insekter, små krepsdyr, edderkopper og småsnegler. De voksne fuglene starter høsttrekket allerede i juni-juli, mens årsungene kan vente helt til slutten av august. Overvintringsområdene finner vi i Afrika og rundt Middelhavet. Dette i følge Miljølare.no    
Uke 1828   Kvelstadlia  Bildet utlånt av Olav Svedjan.      
Heimen er borte i dag. Husa sto ved en gravhaug rett ovenfor grustaket ved Kvelstad på Bollgardssletta opp mot Kvelloa. Ukjent fotograf.    
Uke 1828   Ordfører Klaus Stavø`s begravelse ved Vuku Kirke 2. februar 1969        
Stavø var ordfører fra 1968 til han døde i 1969. Foto av Harald Wågø. Ordførere i Verdal.    
Uke 1828   Rosefjerning på Ørin i 2012  Foto: Eystein Ness      
Klikk her for å se hvordan det var før rosefjerningen. Og når en ser på tiltaket fra Miljøvernavdelingen med å fjerne matjord for å legge forholdene til rette for Tindved. Så er det vel ikke akkurat vakkert nå. Med de røde rosene på sommeren og lukta av dem så var det trivelig med en tur langs stien. Om høsten, og lenge etter den første snøen kom var de oransje nypebærene dekorative. Nei det var mye triveligere i rosetiden.    
Uke 1827   Den gamle Østnesbrua før 1906  Utlånt av Tor Bjartan      
Brua ble bygd 1889-90 men den ble tatt av vannmassene (Vukusjøen 2) i 1893 og senere oppbygd på brukara som ble forhøyet med ca 60 cm. Ugreitt med navnet Bredingsberg for på kortet står skrevet Brislingsberg.    
Uke 1827   Tvillingburene på Åkran i 1920  Bildet utlånt av SNK.      
Foran står Elias Olsen Åkran som var leilenningen på Aakran fra 1889. Han var født 1840 og døde som kårkaill i 1924. Burene var bygd av tidligere bruker, Anders Olsen Helgåsen, i 1732. De var de eldste burene av sitt slag i 1930 når verdalsboka om gårdshistorie gikk i trykken. En ting er i allefall sikkert, innenfor veggene her har det vært lagret mange tonn med "spikkjimat" gjennom mere enn 200 år. Fra Eivind Aakran har en mottatt følgende kommentar: Burene ble gitt til museumet i 1950-årene av Kari og Einar Aakran. Min far, Ole Aakran, fekk oppdraget med å rive burene. Han rev stokk for stokk og merket de for ny oppsetting på museumet. Stokkene ble lagt i stabel, med strø mellom kvart lag for henting. Men burene ble dessverre aldri hentet, og låg der under åpen himmel til alt materiale var så råttent at Einar Aakran så seg nødt til å kjøre det vekk. En tragisk endelikt på verdifull dokumetasjon av byggeskikk gikk med dette tapt.    
Uke 1827   Vidkun Quisling på Stiklestad olsok 1944  Ukjent fotograf.      
10-årsjubileum for Nasjonal Samling ble markert på Stiklestad det året. Her er Quisling og hans følge på veg opp marmortrappa mot nazibautaen. Du kan lese om bautaen i Verdal Historielags skrifter 1991. Utlånt av Verdal kommune.    
Uke 1827   Oversvømmelse av Helgådalsvegen vest for Skansbakken i 1969        
Foto av Harald Wågø.    
Uke 1827   Verdalsfanger på Falstad våren 1945        
Liste over verdalinger arresterte og som satt på Strafgefangenenlager Sal 0 på Falstad fredsdagen 7. mai 1945.    
Uke 1827   Olsokspelet på Stiklestad i 1962  Foto av Harald Wågø.      
Se forrige bilder for opplysninger.    
Uke 1827   Adkomsten til rasteplassen ved St. Olav`s Bru 22/6 2018  Foto: Eystein Ness      
Nå er det snart 3 år siden kommunen ble varslet om forfallet ved rasteplassen ved Olavsbrua oppe ved Innsvatnet, men ingen ting har skjedd. Så forslaget til Verdal kommune er som følger: Bruk en dag med gravemaskin og lastebil og fjern alt sammen og planer terrenget tilbake slik det var før plassen ble anlagt. Og når det er gjort, løft dassen på bilen og kjør på Gjenbrukstorget og tipp det av på treverkdepotet.
Det er enkelt å få midler fra det offentlige for å lage nyanlegg, men når det er snakk om vedlikehold så finnes det ikke en krone. Det var mange store fine ord når plassen ble åpnet men det ble med det.
Som det framstår nå er det til irritasjon for de som vil bruke plassen.
Bilder fra rasteplassen: KLIKK HER    
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Se Verdalselva fra luften
Klikk på bildene

Framtidens bilder.
 
 

Se 160 høstbilder fra fjell og lågland. Musikk hører med
 
 

Vår vakre elv.
 
 
 
 
 
 

De verdalske befestninger
 

Bilder fra Ulvilla
 

Jernbanebilder
 

Kirker i Verdal
 

Arbeidsliv før i tia
 

Soloppgang / Solnedgang
 
"Utsiktsbilder" i Verdal 
Kornhøst i Verdal
 

Siklastadir - Klikk i bildet og se en artig video.
 

Kvistadbonden i 1954 spilt av Øyvind Øyen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvem ble årets fotograf i Trøndersk fotoalbum i 2009.? Klikk på bildet.