Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte. Det skal være en pådriver til å få folk ut å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen. Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite. Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Ukens bilder
Uke Med to damer i Vera år 1942 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navn av Jorunn Stormo.
Uke 52 Sjøbygdinga i julestemning en gang i 50-åra. Innsendt av Oddvar Molde
Første rad: Gudrun Gausen, Borgny Rønning, Målfrid Gausen.Andre rad: Harald Rønning, Gustav Bjørgum.
Uke Mor og datter på Hammer i Stiklestad omkring 1960. Navnpekere: Eystein Ness - Julie var født i 1865 på Skrove nedre vestre og gift med første bruker på Hammer, John Johannesen Skrovesvald. Tok navnet Hammer etter flytting i 1893. Marie som var født 1895, døde ugift 1982. Bilde med navn etter Evald Lundkvist.
Uke Familiesammenkomst på Minsaas i 1939 Navnpekere: Eystein Ness Beret Marta Minsås ble 90 år i oktober det året. Foto Henning Andersson. Utlånt av SNK. Hjelp med navna, Solvig Ness, Jarle Benum og Arnt Minsås.
Uke 51 Flytting av Molåna til Stiklestad i 1954 Foto Henning Anderson. Utlånt av SNK.
Det var i 1781 det hele begynte. Da Elling Lyng kjøpte gården Mo av sin far Tomas Lyng, som den gang ble sett på som en av Verdalens mest velstående menn, da han eide flere garder og attpå kjøpte seg en militær tittel og dermed banet veg for sin sønn Elling som ble major. Det ble satt i gang et svært bygningsarbeide og Molåna sto ferdig til han og kona Catarina Rebekka Mejer i året 1783. Huset ble fredet den 19. april 1923 og det ble vanskelig å få gjort noe arbeid. Heretter sto huset litt som forsamlingshus etter brannen på Stiklestad forsamlingshus i 1949. Så ble det bestemt at Molåna skulle flyttes til Museet og et stort arbeid ble satt igang. Byggmester var Olav Storholmen og hans medarbeidere var Matheus Green og Jan Hojem. Sommeren 1955 sto Molåna ferdig på museet og ble da tatt i bruk som bygdas storstue. Det ble hus for bryllup, minnesamvær, konfirmasjoner, fødselsdager, møter og andre sammenkomster, og ikke minst Olsokhus da som nå. Les om bygningen i artikkel av Kjellrun Landfald i årboka til Historielaget, årgang 1997 her
Uke Arbeid med Vuku Præstegård i år 1909 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navna av Jon Baglo.
Uke I hagen på Morken i Leksdalen omkring år 1924 Navnpekere: Eystein Ness - Utlånt av Ingvald Aksnes. Hjelp med navna, Eivind Aksnes med flere.
Uke Barn på Fleskhus vinteren omkring 1942 Navnpekere: Eystein Ness Foto av Sturla Rindsem. Utlånt med navna av Aud Storhaug.
Uke Bryllupsbilde fra Bjartan i 1918 Navnpekere: Eystein Ness Vegen var vel kanskje en litt uvanlig plass å ta et slikt bilde men det var vel ikke så mye trafikk for 97 år siden. Utlånt av Iris Skoknes.
Uke 51 Skjækerfossen i år 1917 Foto av Gunnar Holmsen. NGU-bilde.
Med den ene av to smelteovnene hvor malmen fra nikkelgruven ved Dyråa i Skjækerdalen ble smeltet. I tillegg kan en se rester etter saga og kverna som sto i fossen.
Uke Amerikabesøk Navnpekere: Eystein Ness Amerikabesøk på Rognan i Sjøbygda år 1969 ¤ Ingeborg Anna, utvandret til USA ca 1910. Hun var fra Gausa gård på Inderøya. I Amerika giftet seg med en svenske og slo seg ned i byen Baudette, Minnesota - like ved grensa til Canada. Utlånt med opplysninger av Oddvar Molde.
Uke Servitører på eldretreff arrangert av Helgådalsnytt år 1989 Navnpekere: Eystein Ness - Foto av Erling Sommervold. Utlånt av SNK. Navnsatt av Håvard Elnes
Uke 51 Skoleskirenn i Forbregsbakken i 1949
Bakken lå inne i det området som i dag er boligfelt. Gutten i svevet er den samme som har lånt ut bildet, Oddbjørn Øgstad
Uke Søskenflokken fra Ner-Skjørdal`n i år 1944 Navnpekere: Eystein Ness - Bildet er tatt på bryllupsdagen til Anders. Utlånt med navna av Marit Sandnes.
Uke Besøk på Mulebustaden i 1943 Navnpekere: Eystein Ness Utlånt med navn av Lars Iver Valstad.