Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune
1935  Avisutklipp       Turistforeningen for Verdal stiftet             Tilbake
 Til det averterte møte fredag kveld til dannelse av turistforeningen for Verdal møtte 15 personer opp.
Stasjonsmester Bakken redegjorde for saken og pekte på de oppgaver en slik forening kunne arbeide for. Forholdene i Verdal ligger godt til rette for en større turisttrafikk, men all den stund intet blev gjort for å lede trafikken hit, kunde man ikke vente at den blev av noe større betydning. Det gjaldt om å legge alt til rette for turistene så de fikk rede på det vi hadde av historiske som naturskjønne steder.
Andre steder hadde forstått hvad turisttrafikken betydde og hadde gjort meget for dens ophjelp. På den måte var stor turisttrafikk kommet istand i strøk som langt nær hadde slik betingelse som Verdal. Bakken omtalte nærmere de opgaver som en turistforening her i Verdal kunde begynne å arbeide med, og nevnte i første rekke en bedre organisering av den turisttrafikken vi allerede hadde - spesielt ved at turistene fikk tilstrekkelig veiledning når de kom her.
Videre ved utgivelse av kart over Verdalen med avmerkning og forklaring over de steder som er av interesse for turistene. Flere av de fremmøtte herrer ga tanken om en turistforening sin støtte. Der blev påpekt en rekke steder som vilde kunne bli en attraksjon for turistene, hvis det ble gjort noe for at det ble kjent. Det er ikke bare Stiklestad, Olavsstøtten og Verdalsraset som turistene vilde ha interesse av å se, når de først kom her.
Flere steder blev av talerne nevnt, således flere steder langs Jemtlandsveien, en turiststasjon opp på Sundbyhøiden med oppmerket gangsti til Kvinnfjellet, -- videre Martsteinsvola hvorfra man har det herligste panorama over de vakreste bygder i Trøndelagen. Herfossen og et lignende naturfenomen ved Grunnan ble også nevnt som en severdighet.
Det blev også besluttet å danne en turistforening for Verdal. Samtlige tilstedeværende tegnet sig. Et foreløbig styre eller arbeidskomité blev valgt for å ordne videre med foreningens start og til å få tegnet tilstrekkelig medlemmer. Til komité valgtes Stasjonmester Bakken, løitnant Jon Suul, maskinsetter Snorre Haugdahl, verksmester Gustav Eklo og typograf Albert Rygh.
- - -
Når foreningen nu er startet gjelder å om at den får den nødvendige tilslutning. Medlemstallet må bli størst mulig skal foreningen kunne gå. Alle grender i i bygden må derfor være med. Arbeidsnevndens medlemmer mottar innmeldelser. Når et tilstrekkelig antall har tegnet sig vil nytt møte bli avholdt.
 


Jørgens klippearkiv. Dette sto i I&V den 6/8-1935 .
Sti: Avisutklipp/

free hit counter