Setertausa med familie på Vollavollen 23. juli i 1937 I følge "seterboka" var Marie Green setertaus på Vollavollen 9 sommere. I tillegg 7 sommere på Tinsvollen og 1 sommer på Kulslivollen og 1 på Sagvoldvollen. Gjeter i 2 sommere hver på Langdalsvollen og Vollavollen, tilsammen 22 sommere. Foto av Knut Getz Vold.
I Helgådalsnytt 1990 omtales Lasse og Marias setringer på Vollavollen i Skjækerdalen slik:
I 1934 var også Severin Bjørstad gjeter. Han var gjeter for Ragnhild Snekkermo f. Ottermo (f. 1890) det året. På høstparten, da alle de andre var dratt ned til bygda, overtok Maria Green f. Varslot (f. 1896) jobben som taus, og fortsatte med geitene ennå et par uker. Også Lasse Green (f. 1890) og barna deres var med på vollen og hjalp til. I perioden 1935 37 fortsatte Lasse og Maria Green og barna deres å arbeide på Voldavollen. Olaf Nonset (f. 1918) var gjeter for dem i 1935, men ellers gjette de selv. Etter 1937 ble melka levert på meieriet. Da var det mye mer lettvindt og mer lønnsomt å ha krøttera hjemme på gården, og seterdriften ble derfor nedlagt.

Før markør over ansiktene. Klikk på Oppdater eller F5 hvis lupen ikke fungerer.
Forstørrelse på lupen : bruk pil opp/ned. Størrelse på lupen: bruk pil høyre/venstre -
For å forstørre/forminske hele bildet bruker du "Ctrl" samtidig med "-" / "+"
/* //echo Tittel */ echo "
"."
"; echo "
"."
"; $img1 = ""."
"; echo "
"."UUUUUUU"."
"; } } /* //$echoImage ='"."AAAAAAAAAAAAAA"."
"; */ }
Skjul/vis rød ramme   (I Firefox må du slå av denne for at lupen skal fungere skikkelig)
For å forstørre/forminske hele bildet bruker du "Ctrl" samtidig med "-" / "+"
Når hodene står tett kan et navn bli hengende. Gå da til et blankt område og tilbake.
Er bildet så stort at lupen forsvinner ved scrolling , kan du taste "ctrl og -" eller du kan du klikke på hodet for å få navnet.