Hansensøsken med foreldre på Forbregd søndre omkring 1943. Benjamin Magnus Hansen (1879-1948) og Grethe Birgitte Bernhardusdatter (1880-1981)
Benjamin Hansen startet opp med nybrottsarbeide på Forbregd søndre i 1904. Han kom opprinnelig fra Bjugn, og i tillegg til drifta av gården arbeidet han som anleggsarbeider.
Han reiste mye omkring. 1 1900 finner vi han i et arbeidslag på jernbaneanlegget på Åsen. Han var også med arbeidet på Bergensbanen.
Han var da ugift og bodde på gården Råa. Benjamin Hansen kjøpte en lærerbolig i Vinne og flyttet den til sin eiendom Forbregd søndre hvor den ble oppført som bolighus.
Han var senere i Folla, der han og to sønner arbeidet med bygging av kaia. De hadde dykkerutsyr med drakt, hjelm,  luftslange og blysko!
Han arbeidet også med byggingen av festningene i Sogna (sprengingsbas) og eneste fremkomstmidlet dit var føttene, så det ble mange kilometers gange til og fra arbeidet.
Han ver også med i kommunestyret. Og han var målmann i fotballaget Falk! Vassledningen mellom Leklemsvatnet og Øra var også en av hans arbeidsplasser. Han dreiv også som murer og betongarbeider,
og der var også noen av hans sønner med på arbeidslaget.  (Mære landbruksskole). Benjamin, Harald og Erling var med restaureringsarbeide ved Stiklestad kirke (1927-30).
De grov bl.a. en dreneringsgrøft fra kirkegårdsmuren til Korsådalsbekken (150 m). På det dypeste var grøfta 5,30 under bakkenivå! I dreneringsgrøfta ble det lagt 12 tommers sementrør.
Benjamen ble født i Bjugn, sønn av Hans og Ellen Jelgalid. Han ble gift i 1903 med Grethe Birgitte Bernhardusdatter.
Grete var født på Fleskhusvald, og hun var datter av Bernhardus Johannesen og Gurianna Larsdatter. Benjamin og Grethe hadde som vi ser ti barn.
Utlånt av SNK. Foto av Henning Andersson. Navnsatt av Britt Mikkelborg.
 

Før markør over ansiktene. Klikk på Oppdater eller F5 hvis lupen ikke fungerer.
Forstørrelse på lupen : bruk pil opp/ned. Størrelse på lupen: bruk pil høyre/venstre -
For å forstørre/forminske hele bildet bruker du "Ctrl" samtidig med "-" / "+"
/* //echo Tittel */ echo "
"."
"; echo "
"."
"; $img1 = ""."
"; echo "
"."UUUUUUU"."
"; } } /* //$echoImage ='"."AAAAAAAAAAAAAA"."
"; */ }
Skjul/vis rød ramme   (I Firefox må du slå av denne for at lupen skal fungere skikkelig)
For å forstørre/forminske hele bildet bruker du "Ctrl" samtidig med "-" / "+"
Når hodene står tett kan et navn bli hengende. Gå da til et blankt område og tilbake.
Er bildet så stort at lupen forsvinner ved scrolling , kan du taste "ctrl og -" eller du kan du klikke på hodet for å få navnet.