Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune
     

 Herr Skutberg og hans kamerater i DN har slått til igjen. Nå raseres det siste av rosene og all vegetasjon unntatt tindveden nord for furuskogen med maskiner og roundup. Snart er verket med fjerning av rosene på Ørin fullendt og romatikerne i Direktoratet er helt sikkert veldig fornøyd med seg selv når de har fått til å ødelegge trivselen for verdalingene på ørinområdet. Det er vel ingen av de ansatte som har bosted her i kommunen og da passer det vel veldig bra å drive sine eksperimenter her.

Raseringen skjer for å lage strandeng og legge til rette for at tindveden skal få bedre vekstvilkår. Denne busken har vi mye av fra før i verneområdet mellom Rinnelva og Fætta. Men det er tydeligvis på feil plass. Der har de samme romantikerne stått for snauhogst av tindveden på anslagsvis 20-30 dekar, kanskje mere. Hvor er fornuften, kanskje er den gjenglemt i en skrivebordskuffe.
Vi har for god råd i dette landet når det brukes penger på slikt. Men når det benevnes med naturvern, miljøvern og rovdyrvern finnes det ingen begrensninger på pengebruken. Bare kostnadene med forsøkene og de tre utredningene som selskapet Bioforsk har laget for å fjerne rosene har vel kostet minst en million. Det skulle vært interessant å vite relasjonene mellom den fylke/stat og forskningsinstitusjonen. Det er nok førstnevnte som holder liv de ca 450 ansatte der. Ikke rart millionen ruller
.