Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune
     
Først må jeg gjengi svaret verdalsbilder.no gav Forsvarsbygg etter forespørsel om å bruke noen bilder hos verdalsbilder:   "Nei, jeg har ikke særlig lyst til det."
Dette svaret er ikke et kategorisk nei. Her er det rom for "forhandlinger".

Jeg får som ventet to e-poster.  Det første er fra forsvarsbygg som ser at her er det forhandlingsrom og ber meg å revurdere besluttningen. Og det hadde sikkert blitt gjort.

Men så kommer det en e-post fra skyttergraven der et par karer fra De Verdalske befestninger har gravd seg ned med hjelm og bajonett på gevær. De skriver bl.a. at "
Larsen har gitt klart uttrykk for at han ikke ønsker å dele bilder..."
Disse karene ser ikke at det er rom til forhandlinger på folkelig vis.   Nei de vil ha full underkastelse tvert og og prøver seg med utpressing av simpleste slag. Kanoner tas i bruk for å vinne fram!  Her  er "skremmeskuddet" fra  DVB:

.....
Du står selvsagt fritt til å mene og agere som du vil, men vi vurderer  å informere Verdal Historielag, Verdal kommune og SNK om hvordan Verdalsbilder.no forholder seg til offentlige instanser som ønsker å benytte bilder som er lagt ut på nettstedet. Før vi sender henvendelsen til de nevnte instanser, sender jeg teksten til deg til informasjon. Dersom du ønsker å revurdere din beslutning om å nekte Forsvarsbygg å bruke bildene, finner vi selvsagt ingen grunn til å sende denne mailen:


”Verdalsbilder.no har i løpet av de siste årene opparbeidet en unik samling av gamle og nye fotografier fra Verdal og gjort disse tilgjengelig for publikum via Internett. Vi er kjent med at dette bl.a. har vært mulig pga velvillighet fra både Verdal kommune, Verdal Historielag og Verdal Museum v/SNK. Vi finner det derfor riktig å informere om at Forsvarsbygg v/rådgiver Erlend Hammer har gjort en hevendelse til Verdalsbilder.no v/Ole Morten Larsen med forespørsel om muligheten til å få benytte bilder som ligger på nettstedet til illustrasjoner i den Verneplan for De Værdalske Befestninger som Forsvarsbygg er i ferd med å utarbeide. Larsen har i en mail til Forsvarsbygg gitt klart uttrykk for at han ikke ønsker at bilder fra Verdalsbilder.no skal brukes til dette formålet.
 
Vi synes det er riktig at både kommunen, historielaget og SNK blir gjort kjent med Larsens holdning til dette spørsmålet, og får mulighet til å revurdere sin velvillige holdning til Verdalsbilder.no.
 
Med vennlig hilsen
Forening til bevaring av De Værdalske Befestninger
 
Ola Schjei      
leder      
                                                                               
Roald Veimo
sekretær
 
 
PS. Jeg kommer til å informere Erlend Hammer i Forsvarsbygg om at Verdalbilder.no ikke sitter på rettigheten til de fleste av de gamle bildene som er aktuelle.”
 
Men som sagt dette brevet er ikke sendt ennå. Regner med å høre fra deg i løpet av et par dager. I motsatt fall vil brevet bli sendt.
 
 
mvh
Roald




Hit Counter
Hit Counter