Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsMenyInclude has a deprecated constructor in /customers/a/3/8/verdalsbilder.no/httpd.www/MenyInclude.php on line 2 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsHeaderB has a deprecated constructor in /customers/a/3/8/verdalsbilder.no/httpd.www/HeaderB.php on line 2 Notice: Undefined index: s_Kategori in /customers/a/3/8/verdalsbilder.no/httpd.www/ukens.php on line 434 Ukens bilder
Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune
  Søke i verdalsbilder 
            
Loading
   Translate-übersetzen-Traduire


Søk i ukens bilder
Id:  
Kat:
Tekst:    
  Vis alle 
 Copyright © Verdalsbilder
 Webmaster:  Ole Morten Larsen

 Bildemaster:  Eystein Ness
     Aktuelt                                      
AmazingCounters.com

 Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
Uke 1941   Etter flommen i Vuku siste dagen i januar 2006  Foto: Eystein Ness      
Fotballbanene og hallen er nå hevet 150 cm så dette vil Vukkubyggin unngå i framtida.

Flere bilder av flom i Vuku : KLIKK her. Video av flom 2/10-2015 : KLIKK her.
Video nr 2 fra samme dato: KLIKK her    
Uke 1840   Skjækerdammen ca 1980        
Restene av Skjækerdammen. Den ble sist restaurert i 1956.Bilde fra det arbeidet, klikk her.
Dammen ble bygd i 1916 og var Værdalsbrukets største vannmagasin. Dammen hadde to tappingssluser på 6 meter. Ved full dam var vannstanden hevet med 3 meter og inneholdt ca. 21 mill. m3. vann. Massene fra Verdalsraset var på 55 mill. m3 kvikkleire.    
Uke 1840   Potetopptaking på gammelmåten  Utlånt av Liv Liberg      
En plass i bygda. Ukjent når og hvor men en antar at bildet er fra tredveåra. Dette utstyret ble brukt fram til 1960-åra. Skoleelevene`s høstferie på den tid ble benevnt som "potetferie" fordi barna for rundt på gårdene og plukket potet. Bildet er tatt av Anders Vandvik.    
Uke 1840   Lasting av stein i kalkbruddet iTromsdalen 6. september 2018  Foto: Eystein Ness      
Lasting av stein for kjøring på knusverket. Hullet i bruddet blir større og større og det samme blir "fjellet" med finmasse.    
Uke 1840   Doktor Trygve Wold        
Født i 1879 i Mo I Rana. Gikk krigsskolen og ble premierløytnant i sanitetskompaniet. Bildet er nok fra "militærtiden" ca. år 1900. Han tok medisinsk eksamen i 1905. Etter flere korte praksiser i ulike legestillinger kom han til Verdal i 1909 og praktiserte her til 1913. Etter trondheimsopphold og videreutdanning i Tyskland kom han tilbake hit i 1914 og var lege her helt til sin død i 1939. De siste tre årene som distriktslege. Gjennom mange år han virket i bygda hadde han godt kjennskap til de fleste familier. Han skal ha blitt satt stor pris på både som lege og menneske. Det har vistnok versert mange historier fra noen av hans legebesøk. Han bodde og hadde kontor på Sole. Han ble gift i 1914 med Anna Ella Getz, datter av Johan Getz, leder av Værdalsgodset (Værdalsbruket.) Opplysninger fra kulturbindet av Verdalsboka.    
Uke 1840   Musikeren og gårdbrukeren Ole Georg Martinsen Bjørken.        
Ole var født på Bjørken. Giftet seg med Marie Ingeborg Johnsdatter Sundby i 1921. Paret fikk 5 barn. Paret kjøpte Øver-Kålen i 1931. I likhet med sønnen Asmund var Ole en kjent gammeldansmusiker. Jeremias Storhaug og Ole spilte sammen i 49 år ,begge "fiolspællera". I omtrent 100 bryllup spilte kameratene i og på den tid ble bryllup feiret både over to og tre dager. Betalingen var ca kr 3,- pr natt. Ole komponerte mange gammeldansmelodier. De mest kjente er vel Festvals, Evakueringsvalsen og polsen Skruddusvingen. Bilde fra et spilleoppdrag.
Klikk her for å lese om Ole og musikken. Bildet er trolig fra hans konfirmasjon i år 1905.    
Uke 1840   Birger Stene på fløtingsdammen ved Østre Drivsjø  Bildet er utlånt av just Roar Wohlen.      
Dammen ble bygd i 1915 i forbindelse med fløting av tømmer fra Verdalsbrukets drift i Juldalen. Rester av dammen står den dag i dag. Bildet som er er vel fra først i 1960-åra..    
Uke 1839   Traktor på hengebrua ved Holmsberget i Vuku.        
Trygve Rotmo på veg over brua med gråtassen og henger ca. 1970. Bildet skal visstnok være brukt som argument for bygging av ny bru over Inna. Det hjalp tydeligvis for 21. januar 1972 ble nybrua åpnet. Klikk her avisbilde fra åpningen. Kjetil Dillan har reparert et mye skadet originalbilde. Et tydelig bevis på at bilder kan bli som nye i redigeringsprogrammet Photoshop, selv om org. ser trasig ut.    
Uke 1839   Kong Karl Johans veg feires som hundreåring i 1935        
Norsk-Svensk arrangement i Skalstugan. I følge tekst bak på bildet er mannen på talerstolen en svenske fra Torta i Åre med navnet Nekkus Olsson. Vegen ble åpnet av Kong Karl Johan 29. august 1835. Klikk her for å lese om 150 års-jubileet.    
Uke 1839   Gustav Olsen Wæren, eller Gustav Orsa  Utlånt av Alvhild Sisselvold.       
Født på Sørmoen i Vera 1886. Bosatte seg på småbruket Granheim i Inndalen i 1920 . Han var skogsarbeider og tok forefallende arbeid. Gustav, ektefellen og hesten overvintret en vinter en halvannen mil inne i Juldalen for å drive skogen. Rester av denne boplassen, Gustav Orsa-koia, er synlig den dag i dag. Jakt var hans store interesse og mange historier går fortsatt på folkemunne. Les mere om jegeren i Verdal Historielag`s årbok fra 1979. Klikk her. På bildet er han i sitt rette element som elgjeger. Han flyttet til de evige jaktmarker i 1977. Flere bilder. Klikk her.    
Uke 1839   Høsten og vintern møtes.  Foto: Ole M. Larsen      
Bildet er tatt ved Volhaugen bedehus    
Uke 1839   Tur til Grønås langs Strådøla 29. september 2017  Foto: Eystein Ness      
Vakre farger på bredden av Strådalsfossen for 1 år siden.
Etter alt regnet får vi håpe på en fin høst i år også.    
Uke 1839   Kjesäter slott i Södermanland i Sverige 1945. Mottak for norske flyktninger.        
Brakker ved flyktningmottaket for norske flyktninger på Kjesäter slott i Södermanland i Sverige 1945. Her ble alle registrert og legeundersøkt før de ble sendt videre til norske politiforlegninger, skoler, sivilt arbeid, familieforlegninger, kvinneforlegninger og andre steder. Klikk her navneregister over nordmenn som flyktet til Sverige under krigen. Registeret gir opplysning om nesten 45.000 personer med navn, flyktningnummer, fødselsdato og ankomstdato. Mange navn fra Verdal`n finnes her.    
Uke 1838   Peder Pedersen Storhaug  Bildet er utlånt av Ingrid Oldren      
Født 19. mai 1807. Gift med Sigri Ellevsdtr. f. 29.11.1816 på Holmen. Peder var husmann på Storhaugen på Årstadbakkan. Arbeidet som sagbruksarbeider. Paret hadde 7 barn: Ingeborg f.1837 (døde 2 år gammel), Ingeborganna f1840, Marit f1842,Petter Lindset f1846 (druknet i Kverna under fløting i 1888),Ellev f1849, Maria f1852, Mikal f1859. Ellev,Maria og Mikal utvandret til Amerika i 1882-83. Så, 22 april 1891 utvandret Peder og Sigrid i en alder av 84 og 75 år til Osakis i Minnesota, sannsynligvis til ett av sine barn som hadde reist 8-9 år tidligere. . En slektsgren fra Peder rett nedadstigende fram til i dag er følgende.1. Peder Storhaug. 2. Petter Lindset, husmand på Årstadvaldet. 3. Ragnhild Elise Lindset,f 30071877, gift med Ellev Ellevsen Stubbe på Tingvold i Vuku (Nessi). 4. Ingeborg Stubbe , f 18011909, gift med Harald Lundgren, drivere av Tingvold. 5. Ingrid Lundgren, gift Oldren, drivere av Tingvold. 6. John Olav Oldren, driver av Tingvold. 7. Ingeborg Vinne Oldren, datter av John Olav. Bildet er trolig tatt etter Peder kom til Amerika.    
Uke 1838   Tømmerhytte ved Sulsjøan        
Etter å ha kommet fram med hest og vogn med utstyr til hytte ved Sulsjøan. Hytta tilhører vel Sulstua. Ukjent når bildet er tatt. Er det noen som vet navnet på personene på bildet?    
Uke 1838   Sol og regn over Kråksjøen  Foto: Eystein Ness      
Spesielt lys i horisonten mot Kjølåhaugan bakenfor den røde rypebæra ved den ødelagte varden på Høyde 625 østenfor Stamtjønna og Kråksjøvegen.    
Uke 1838   Grensetreff karolinere og norske dragoner i 2010  Foto: Ole M. Larsen      
Den 3 august var det årlige grensetreffet mellom svenske karolinere og norske dragoner. Dette er det 14. treffet på rad (9. med hester). Treffet er ved grensrøysa på Karl Johans vei (165 B). Etterpå rir de til Skalstugan for å markere freden over et godt måltid.
Flere bilder fra grensetreffet : Klikk her.    
Uke 1838   Avduking av Karolinermonumentet i Ånn 1899  Utlånt av Arve Kålen.      
Ikke akkurat verdalsbilde men Armfeldt drog gjennom Verdalen i 1718. Skansene i Inndalen er vitne om det som skjedde da. Likedan minnesmerket på Levringan.    
Uke 1838   Fra Rein til Forberg        
   En flytur på 5 km på tvers av Norges bredeste dal - 3 km fra elveutløpet. Bergartene nedover dalen er av sedimentær art, slik at isen fikk laget et bredt spor etter seg på vei ned mot havet for 10-12.000 år siden. Etter den tid har elva møysommelig formet det brede flate landskapet.
Klikk på "Full skjerm" nede til høyre". 
Uke 1838   Fløterlag på Værdalsbruket omkring 1920  Bildet er utlånt av Just Roar Wohlen      
Når og hvor bildet er tatt er usikkert men trolig i Helgåa. I forbindelse med flere stordrifter av tømmer var det mange karer fra Bindalen og svensker som deltok i fløtingen. Den eneste som en tror vet navnet på er Bernhard Urvold som står som nr. to fra venstre i bakerste rekke. Men hvis noen har navn å bidra med så ta kontakt på tel 472 97311.
Se flere fløterlag: Klikk her.    
Uke 1838   Heggspinnmøllen herjinger ved Inna på Lemyra i 2007  Foto: Eystein Ness      
    
Uke 1837   Hest og syklist i Sul rundt 1960.        
John N. Suul med hesten som trolig er "Brausgutt" som var plassert i Sulstua som avlshingst.    
Uke 1837   John N. Suul på hestehamningen i Sulstua i slutten av 1950-åra        
Den "heldige" avlshingsten hadde navnet Bausgutten og hadde 30 hopper til disposisjon. Hingsten tilhørte Kolbjørn Elnan fra Sør-trøndelag. John N Suul og Sulstua var vert for seansen.    
Uke 1837   Kverndalsvollen ved Kverna  <      
De gamle seterhusa var falt sammen og huset som står nå ble oppsatt av Alf Grunnan omkring 1930. Også dette var i forfall men er nå restaurert. Seter under Grunnan Vestre og Holmen Nedre. Nedlagt som seter ca. 1896. I perioden 1929 - 1955 ble setra med rettigheter bortleid til Nord-Trøndelag Landbruksselskap til sommerhamning for avlsokser. Leieavgiften var ca. kr 10,- pr år. I "okseperioden" var Oskar Reitan, Egil J. By, Helge Haugskott, Einar Westrum, Magne Kjesbu, Willy Johansen, Lars Rist og Pål Vangstad gjetere her.    
Uke 1837   Høsten har kommet til Skåddåberget 8. september  Foto: Eystein Ness      
Rypebæra har fått sin vakre røde farge. Et tegn på at sommeren er over og vinteren er i vente.    
Uke 1837   Kvigdriving ved Sulstua i år 1955        
Kviger på veg til samlingstrøa nordvest for fotballbanen ved Stensbrua fra hamning på Nord-Innsvollen hadde hvilestopp ved Sulstua. Her er det oppstarten av etappen langs mellomriksvegen nedover Sogna. Det var vel ikke den samme trafikken på den tid. Også sau fra samme setervoll benyttet vegen etter avsluttet beitesesong.    
Uke 1836   Rundballer klar for eksport til tørkerammede bønder sønnafjells  Foto: Eystein Ness      
Ca. 200 halmballer klar for henting. Felleskjøpet har startet salget av totalt 10 000 ruller med gul plast. Det vil resultere i om lag 200 000 gule rundballer på norske jorder utover våren og sommeren. Regnestykket er det samme som tidligere; norske bønder, Trioplast og Felleskjøpet bidrar med ti kroner hver per kjøpte/solgte rull med plast, som betyr kr. 30,- i støtte per rull. Det totale bidraget vil dermed bli på kr. 300 000,- Felleskjøpet Agri, Trioplast og norske bønder vil i 2018 vise sin støtte til barnekreft ved hjelp av gule rundballer. I 2016 lanserte Felleskjøpet Agri rosa rundballer til inntekt for brystkreftforskning. Kampanjen skapte et stort engasjement, og resulterte i stor oppmerksomhet både i og utenfor landbruket. I 2017 fikk de rosa rundballene selskap av blå til inntekt for Prostatakreftforskning.    
Uke 1836   Verdal Historielag på Våttåhaugen 19. mai 2014  Foto: Eystein Ness      
Øystein Walberg med ryggen til orienterer en lydhør forsamling om varder og våttåer i Verdal og omegn. KLIKK her For å høre Øysrein fortelle om våttå'n.    
Uke 1836   VR-bilde over Vuku.  VR-foto Bård Ove Myhr.      
   Hold nede venstre mustast og beveg samtidig markør i alle retninger. Klikk på "Full skjerm" i øverste høyre hjørne. 
Uke 1836   Levringan i Inndalen 1920  Utlånt av SNK      
Jämtlandsvegen gikk gjennom gården på den tid. Legg merke til den lange trestokken ved vegen. Det er stokkbekken på gården. Minnestøtta om dragonen på Levring til høyre i bildet. Avduket 1918, 200 år etter kampene mot Armfelt. Klikk her for bilde fra den markeringen.    
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Se Verdalselva fra luften
Klikk på bildene

Framtidens bilder.
 
 

Se 160 høstbilder fra fjell og lågland. Musikk hører med
 
 

Vår vakre elv.
 
 
 
 
 
 

De verdalske befestninger
 

Bilder fra Ulvilla
 

Jernbanebilder
 

Kirker i Verdal
 

Arbeidsliv før i tia
 

Soloppgang / Solnedgang
 
"Utsiktsbilder" i Verdal 
Kornhøst i Verdal
 

Siklastadir - Klikk i bildet og se en artig video.
 

Kvistadbonden i 1954 spilt av Øyvind Øyen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvem ble årets fotograf i Trøndersk fotoalbum i 2009.? Klikk på bildet.