Avishistorien Verdalsbilder Verdal kommune

  Søk etter tekst
Id:  
Kat:  
Tekst:    
Vis alle 
 Copyright © Verdalsbilder
 Webløsninger og webmaster:
 Ole Morten Larsen
Billedmaster:  Eystein Ness Velkommen til verdalsbilder    
Dette fotoalbumet skal være en arena for å markedsføre Verdal kommune på en positiv måte.
Det skal være en pådriver til å få folk ut  å for å oppleve Verdalens mangfold.. Det være seg natur, historiesus, severdigheter eller aktiviteter. Vi vil prøve å knytte trim, opplevelser og historie sammen
Vi vil også prøve å vise storheten i det som er lite.   
Bilder kan ikke benyttes i andre sammenhenger uten at dette er avklart med "verdalsbilder"!
     Ukens bilder              
Uke 1937   Teksten på korset ved Klüwer-gravstedet  i Leksdalen.            
Privat gravsted som kanskje skulle vært holdt i bedre hevd. Ut fra teksten må det være fra 1816.    
Uke 0925   Kjell Minsås med sin hær    Foto: Ole Morten Larsen        
Lørdag 20/6 2009 var det ny kulturminnetur. Denne gangen en marsj fra Strådalen til Grønås Lappläger. Været var litt usikkert, men likevel var det 34 som møtte opp i Strådalen for å være med.   Finn flere turer me'n Kjell  her    
Uke 1936   Utbedring av lakstrappa i Granfossen i 08    Foto Kjell Norum.        
Her ankommer betongen pr. helikopter til støpningen av nytt inntak til laksetrappa nedenfor Granfossen.    
Uke 1936   På trappa til barberer Olsen            
Dette er en søndags formiddag i 1955. Her møttes mange for å fortelle nytt og høre gode historier. På bilde fra venstre er: Olaf Pedersen, Tormod Olsen, Birger Vangstad og Ole Marken.    
Uke 1936   Vektergata i 1992    Utlånt av Øivind Holand.        
Vektergata da det var litt fart her med restauranten Catz i drift. Lydstudioet Mistral og firmaet Reko var i samme bygget. Bygget er revet og leilighetskompleks i fem etasjer er oppført.    
Uke 1935   Den store baptistdåpen på Bråttån i Inndalen ca. år 1922            
I et avisklipp står det at lese: Bestyrer Nilsen leser ritualet før han dukker dåpskandidaten ned i Innas skvulpende vann. Utlånt av Jorunn Overholmen    
Uke 1935   Ole Bjørgan på traktoren ca 1960.    Utlånt av Eli Kristoffersen        
Ole Bjørgan på Bjørgan i Leirådalen, på gråfergusen sin. Han har vært "nedom bakkan" og henta melkespannene. Han hadde en liten platt bak på traktoren, der står kanskje de tomme spanna og så kan det være mussu i den som står i front.    
Uke 1934   Skjetthullet Fellesbeite 17. juni 2016    Foto Eystein Ness        
Fornøyde kyr etter melking. En kan fornemme hvordan det var på setervollen i "gammeltin" når en ser buskap som trives. Ikke mye stress over denne buskapen.    
Uke 1934   Tindved med duggparaply av spindelvev    Foto Eystein Ness.        
    
Uke 1933   Fløting i Ferlainne    Utlånt av Inge Nymoen.        
Terrenget Helgåa renner gjennom i Ferlainne tilsier at fløting her måtte være den vanskeligste strekningen i Verdalsvassdraget. Når en ser på bildet hvordan tømmeret har kilt seg fast så måtte det være en farlig jobb med å få løst opp bindingen. Men disse karene hadde vel vært "ute en vinterdag før" som det heter. Men så foregikk fløting lenge for det var noe som hette for HMS. Ukjent når bildet er tatt men omkring første verdenskrig hadde Værdalsbruket store tømmerdrifter i Veraområdet og inne på svensk område så bildet kan vel være fra den tid og fotografen er mest trolig Ole Snekkermo.    
Uke 1933   Fotballkamp i Ulvilla     Utlånt av Terje Reitan.        
Bildet er tatt på gamle Rødsbanen. Toppen i bakgrunnen er Skavdalsmoberget (bildet tatt sørover). Ulvilla hadde et brukbart bygdalag i fotball på 1950- og 60-tallet. På 50-tallet var nylig avdøde Johan Indahl fast keeper, på 60-tallet tok Inge Enes over plassen i buret. Johannes Overmo har stedfestet bildet.    
Uke 1932   Strand Kafe i 1992    Bildet utlånt av Øivind Holand.        
Kafeen er borte og Sentrumgården står her i dag. Mange har vel minner fra Strand Kafè, ikke minst karbonadesmørbrødet, det var gode saker.    
Uke 1932   Kong Karl Johans veg feires som hundreåring i 1935            
Norsk-Svensk arrangement i Skalstugan. I følge tekst bak på bildet er mannen på talerstolen en svenske fra Torta i Åre med navnet Nekkus Olsson. vegen ble åpnet av kong Karl Johan 29. august 1835. Klikk her for å lese om 150 års-jubileet.    
Uke 1932   Øyenstikkerlarven (libelle).    Foto: Rune Morten Larsen        
Øyenstikkerlarver lever som rovdyr i ferskvann og har bl.a fisk og steinfluelarver på menyen. Voksne øyenstikkere er rovdyr på land. 
6 arter av øyenstikkere står på Rødlista over truede arter.    
Uke 1931   Jernbanebrua på Øra er ferdig 1904.            
Brua er nybygd til åpningen av jernbanen forbi Verdalsøra. Rett over det første brukaret fra venstre ser en gammelskolen på Øra. bru En del av arbeiderne som utførte oppdraget forgrunnen. Ser ut som de har malerspann og malerkost i hendene så det er vel disse karene som har malt brua. Brua er 115 år i 2019 og en ny runde med sandblåsing og maling ble gjort i 2018. Utlånt av Aase Gulbrandsen Kristoffersen    
   Lenker >>          
Før muspil over logoene og klikk

Database Error: Unknown column 'Logo' in 'order clause'